Boekverslag :  - De Drugskoerier
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 856 woorden.

het stuk zelfPOLTERGEIST
Biografie,

Johan Diepstraten is op 30 maart 1951 in Breda geboren. Hij studeerde Nederlands in Amsterdam. Van 1979 tot 1989 was hij redacteur van het literaire tijdschrift Bzzlletin. Samen met Sjoerd Kuyper schreef hij twee interviewbundels: Het nieuwe proza (1978) en Dichters (1980). Hij maakte ook interviews met schrijvers voor het radioprogramma Het zout in de pap van VARA. Hij is tv- en literatuurcriticus voor het Bredase dagblad De Stem. Zij eerste jeugdboek schreef hij in samenwerking met Sjoerd Kuyper. Het ontstond als een reactie op de jeugdliteratuur van de jaren zeventig waarin veel maatschappelijke problemen in voor kwam. De verborgen steeg is een levendig en met veel humor geschreven detectiveverhaal. Diepstraten en Kuyper schreven om beurten zeven pagina's. Het eerste boek dat hij geheel zelfstandig schreef De branden van de Duivelsbrug is ook een speurdersverhaal. Zijn derde detective heet De samenzwering. Na De samenzwering waarin het verleden een essentiele rol speelde schreef hij een historische jeugdroman: De ondergang van de Batavia. In Het verraad van de Vloeiweide worden net als in De samenzwering heden en verleden met elkaar verbonden in een verhaal waarin de spanning overheerst.

na deze boeken schreef hij De drugskoerier.

Johan schrijft het meeste detectives. De karakters emotionele dingen zijn daarbij van belang. De verhalen zijn geschreven in levendige stijl en hebben meestal een verrassende einde.

Bibliografie,

1986 De verborgen steeg


1987 De branden van duivelsbrug


1989 De samenzwering


1990 De ondergang van de Batavia


1991 Het verraad van de Vloeweide


1994 Een vinger per dag


1995 De drugskoerier


Het geheim van de kroonprins: het waargebeurde verhaal van Kaspar Hauser


In de grot van de beestmensen


1997 Doelwit Saïda

Informatie over het boek


Titel: De drugskoerier


Auteur: Johan Diepstraten


Hoofdper: Ferdinand, Knekkie


Bijper: Mbala, ontvoerders, politie, de dode man


Waar: Bij Ferdinand in de buurt


Wanneer: 1995

Personage beschrijving

Hoofdpersonen

Ferdinand; hij voetbald bij DWS samen met z 'n Afrikaanse vriendje Knekkie. In het boek komt hij in een lastige situatie.

Knekkie; hij is de vriend van Ferdinand. In het verhaal wordt hij gegijzeld.

Bijpersonen

Zwarte man die dood gaat; hij word in het verhaal gevonden door Ferdinand. Hij heeft een zak drugs die geeft hij aan Ferdinand.

Mbala; is het zusje van Knekkie

Samenvatting,
Ferdinand en Knekkie zijn aan het voetballen. Knekkie krijgt de bal hij hij kapt een paar spelers uit. Ferdinand zegt schieten. Knekkie kijkt naar de keeper wacht de keeper komt uit en Knekkie stift de bal over de keeper. Wat een doelpunt iedereen juicht de vader en moeder van Knekkie ook.

Op de weg naar huis loopt Ferdinand door een steegje en ineens hoord hij iemand zeggen help help. Ferdinand schrikt en wil eigenlijk snel weglopen de man roept weer help. Ferdinand kijkt naar de man hij ligt in een plas bloed. Hij wijst met z 'n arm naar een pakje hij zegt dat hij het af moet geven bij Zonnelaan 112. Ferdinand stopt het pakje in zijn voetbal tas en inmiddels is de zwarte man dood. Er komt een auto aan er stapt een lange man uit. Hij rend naar Ferdinand. Zonder aarzelen rend Ferdinand weg de man valt op de grond. Ferdinand is veilig thuis gekomen. Thuis zit zijn vader het journaal te kijken Ferdinand kijkt mee. Ze hebben het over een moord in een donker steegje daar was een zwarte man vermoord, die man was waarschijnlijk een drugskoerier maar hij had geen drus bij zich. Ferdinand schrikt dat was het steegje waar hij vanmiddag nog geweest was. Hij rend naar zijn kamer en kijkt wat er in het pakje zit. Er zit witte poeder in drugs denkt Ferdinand. Ferdinand is heel bang misschien wordt hij wel de dertiende slachtoffer. s'Avonds laat als iedereen bij Ferdinand in huis naar bed is gaat hij langzaam naar beneden en hij gaat naar Knekkies huis om het verhaal te vertellen want hij hoorde op de radio dat de drugs afkomstig was van een organisatie die illigale buitenlanders in Nederland steunt met geld. Ferdinand beld aan en een grote neger doet de deur open hij vraagt of Knekkie er ook is. De neger zegt niets en sleurt Ferdinand naar binnen. Op de bank ziet hij Knekkie en zijn zusje Mbala. Ze vragen aan Ferdinand om de drugs. Hij zegt dat hij het drugs geeft als ze Knekkie en de rest vrij laat. Dat is goed. Ze maken Knekkie los hij omhelst Ferdinand en zegt dat hij de politie moet ophalen. Ferdinand krijgt 1 uur om de drugs op te halen. Hij fiets zo hard als hij kan naar de politiebureau. Bij de politiebureau verteld hij het verhaal.


Ze rijden snel naar Knekkies huis. Het plan van de politie is dat Ferdinand moet aanbellen en als de deur opengaat springen de politieagenten binnen. Ferdinand belt aan en de neger drukt zijn pistool tegen Ferdinand hoofd en zegt dat de politie weg moet. Hij geeft het drugs Knekkie en zijn familie rennen weg. Ferdinand pakt het pakje drugs en gooid het in de vijver hij duikt erachter aan de neger schiet hem in zijn rug. Ferdinand wordt wakker in het ziekenhuis met Knekkie naast hem en zijn familie.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen