Boekverslag : Willem Elsschot - Het Dwaallicht
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 347 woorden.

1) TITEL: Het dwaallicht2) SCHRIJVER: Willem Elsschot (Erven Alfons Josef De Ridder)3) UITGEVER:

Naam : Querido

Plaats : Amsterdam

Jaar : 1e druk 1947

17e druk 19864) GENRE: psychologisch5) TITELVERKLARING: als Willem de buitenlanders helpt is het al donker aan het worden en dwalen ze bij lantaarn- en maanlicht door de stad op zoek naar Maria.6) HOOFDPERSONEN: - Willem Elsschot. Heeft een vrouw en zes kinderen. Leeftijd ongeveer 30 (toen). - Ali. Een van de drie zwarte vrienden. - De twee andere zwarte vrienden.7) OVERIGE PERSONEN:8) WAT ZIJN DE PERSONEN VAN ELKAAR? : aan het eind van het boek vrienden.9) WAAR SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? : Antwerpen.10) IN WELKE TIJD SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? : in de jaren `40.11) WORDT HET VERHAAL CHRONOLOGISCH VERTELD? : ja.12) INHOUD:

Willem komt in Antwerpen drie buitenlanders tegen. Een van hen houdt hem een sigaretten doosje voor en vraagt: "Where?" Er staat een naam en een adres op. Hij wijst hun de weg en ze gaan verder. Later op de dag ziet hij ze weer lopen, stapt uit de tram en gaat met hen mee de vrouw van hun dromen zoeken. Na een

kwartier gelopen te hebben komen ze bij een adres dat niets behalve vogelkooien verkoopt. Hier blijken ze echter aan het verkeerde adres, ze hebben nog nooit van Maria gehoord. Ze gaan naar het politiebureau en vragen daar waar Maria van Dam, ze krijgen daar een adres in een hotel. Het hotel is gelukkig niet ver lopen want Willem is bijna uitgeput. In het hotel echter ook al niets bekent over ene Maria. Het gezelschap neemt een paar borrels en praten over hun godsdiensten en politiek. Willem krijgt een doosje sigaretten van Ali. De vrienden gaan weer op de boot, terug naar hun land.13) EIGEN MENING: matig boek. Ik vond het verhaal niet erg interessant, omdat het een saai onderwerp is en ze aan het eind nog niet gevonden hebben wat ze zoeken dus een beetje zinloos naar mijn mening. Ook vind ik dat het boek over een erg korte tijd gaat. Zo veel bladzijden over een paar uren.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen