Boekverslag : Erich Kastner - Das Doppelte Lottchen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 220 woorden.

Dit verhaal gaat over een tweeling. De twee meisjes weten beiden niet dat ze de ene helft van een tweeling zijn. Het ene meisje woont bij haar vader en het andere bij haar moeder.

Het meisje dat bij de moeder woont is wild en slordig. Het andere meisje woont in een groot huis en is erg rustig en netjes.

Ze gaan toevallig beide op kamp, naar hetzelfde kamp. Ze komen elkaar op een dag daar tegen en schrikken omdat ze zoveel op elkaar lijken. Ze hebben meteen zoiets van wij zijn een tweeling. Ze verschillen heel erg veel van elkaar. Ze willen allebei hun andere ouder eens zien, ze spreken zo af dat ze zodra het kamp is afgelopen ruilen van huis. Ze vertellen elkaar alles over wat ze doen, lekker vinden en hoe ze verder leven zodat ze elkaar kunnen imiteren.

Zo gaan ze dus beide naar een vreemd huis. Ze besluiten elkaar elke avond op te bellen en te bespreken hoe het gaat. De bedoeling van de tweeling is de ouders weer bijelkaar te brengen. Uiteindelijk lukt dit.

(ongeveer 183 woorden)Ik vond het boek erg leuk om te lezen. Dit kwam waarschijnlijk doordat ik hier ooit een verfilming van heb gezien. Het was erg grappig om te lezen, het was een soort droom.

(ongeveer 33 woorden)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen