Boekverslag : Antoine De Saint-exupery - Le Petit Prince
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 409 woorden.

Titel

Le petit princeGeboortejaar

1900-1944Andere werken

Courrier-fud, Vol de nuit.

Het boek is voor het eerst uitgegeven in 1943 door Donker.

Gelezen, 16e druk.Genre

Weemoedig-poëtisch sprookje. , avontuurlijk, didactisch.Literaire stroming

Symbolistisch, de mensen die hij op de planeten tegenkomt, staan symbool voor aardse problemen vind ik. Bijvoorbeeld de alcoholist. Het is een herkenbaar probleem. De verschillende banen, geoloog, zakenman, worden een beetje bespot.Thema/Motieven

Eenzaamheid, verantwoordelijkheid, egoïsme, vrijheid,Hoofdpersonen

Le petit prince; Hij vertelt verhalen aan een piloot, en staat cynisch tegenover volwassenen. Hij begrijpt ze niet en hij vindt dat 'grote mensen' kinderen niet begrijpen. Hij vindt ze ingewikkeld doen. Hij is heel leergierig.. Hij vraagt veel en is nieuwsgierig. Hij houdt vol met een bepaalde vraag. Hij is een beetje een weldoener.Andere personen

Een piloot. Hij luistert naar le petit prince en zijn avontuurlijke verhalen, nadat zij elkaar hebben ontmoet in de Sahara. Hij is bezig met de reparatie van zijn vliegtuig. Hij is sympathiek en zachtmoedig.Wat is het vertelperspectief?

In de ik-vorm, gezien door de ogen van le petit prince, maar soms ook door de ogen van de piloot, die het verhaal eigenlijk vertelt.Plaats van handeling

Sahara, heelal, de planeet van le petit prince en al die andere kleine planeetjes die hij bezoekt.Tijd van handeling

Tijdens de Tweede WereldoorlogSociaal Milieu

Burgers, fantasiepersonenHoe vind jij het werk?

Komisch, interessant, boeiend, leuk om te lezen.Taalgebruik

Korte zinnen, niet te veel, niet te weinig dialogen, populair, niet saai, en soms humoristisch, kinderlijk taalgebruik. Voorbeeld: Hoofdstuk 14; sommige dingen worden herhaald of uitvoerig uitgelegd, kenmerken van kinderboekjes.Komt de titel overeen met de inhoud?

Ja, het gaat over de avonturen van le petit prince. Hij is de hoofdpersoon in het boek.Welke persoon/gebeurtenis is je het meest bijgebleven?

Dat le petit prince aan de dronkaard vraagt waarom hij drinkt. Deze drinkt om te vergeten dat ik mij schaam. En waarom schaamt hij zich dan? Omdat hij drinkt. Dat vond ik wel een komisch dialoog.

Ook dat le petit prince vertelt dat de landen stuk voor stuk hun lantaarns aansteken. Dat vond ik wel een komische manier om het tijdsverschil uit te leggen.Schrijf een zin/passage over die volgens jou typerend is.

C'est triste d'oublier un ami et puis de devenir comme les grandes personnes qui n'interessent qu'aux chiffres. Omdat hij het zo raar vindt dat mensen overal cijfers aan toe kennen, om bijvoorbeeld de waarde ergens van te bepalen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen