Boekverslag : Greet Beukenkamp - Ontvoerd
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1035 woorden.


1. Waarom heb je dit boek gekozen?

= Ik zocht in de bibliotheek voor een boek. Ik zag dit boek, dat er wel leuk uitzag ging de achterkant van het boek lezen en toen dacht ik, ik neem hem!

2. Hoort het boek dat je hebt gelezen bij een van de volgende genres?

A = Historisch verhaal

B = Toekomst verhaal

C = Eigentijds verhaal

D = fantasie/sprookjes

E = Oorlogsverhaal

F = Dagboek

G = Liefdesroman

H = Humoristisch verhaal

I = Horror/Griezel

J = Western/indianenverhaal

K = Reisverhaal

L = Detective

M = Anders namelijk; Avontuur verhaal, liefdesverhaal en psychologisch verhaal

3. Geef een titel verklaring van maximaal vijfentwintig woorden.

= De titel is ‘Ontvoerd’dat is natuurlijk heel logisch. Het boek gaat over een meisje genaamd Daphne die wordt ONTVOERD door drie mannen.

4. Wie waren de hoofdpersonen in dit boek? Beschrijf kort hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk.

= Daphne: Is een tenger meisje en heeft lange blonde krullen. Tijdens haar ontvoering wordt ze 16. In het begin vindt ze het verschrikkelijk om ontvoerd te zijn, ze is bang voor hen. Maar langzamer hand krijgt ze een hechte band met de jongen die ze David heeft genoemd.Ze is best verwend/bekakt, want ze heeft een eigen zwembad, eigen paard en een eigen tennisbaan. Haar vader heeft een eigen zaak die goed looptDe JONGEN(Daphne heeft hem David genoemd): Aardig, knap en

Daphne is een beetje verliefd op hem. Hij is heel lief en zorgzaam voor Daphne en hij is duidelijk niet op geld uit, hij gaat hele gesprekken met daphne aan, zij verlangt steeds meer na om met hem alleen te zijnDE LANGE: Er wordt niks over zijn uiterlijk vertelt, alleen ze beschrijven

hem als een slimme man die alles bedenkt.DE BOLLE: Een dikke man met varkensoogjes die heel gauw boos wordt

en Daphne het liefst wil vermoorden.5. Welk verhaalpersonen vond je het leukst?Leg uit waarom.

= Daphne, zij is de hoofdrolspeelster en ze heb een leuke rol want ze wordt ook verliefd op DE JONGEN(zij noemt hem david). In het verhaal komt zij er het beste vanaf, de lange en de bolle waren alleen maar slecht en maar op hun eigen belang uit.

6. In welke tijd speelt het boek? Onderstreep een van de volgende antwoorden.

A = In de historie

B = In de toekomst

C = In de verleden namelijk…..

D = In het verleden onbekend

E = In deze tijd

7. Op welke plaats speelt het boek zich af? Als het verhaal zich op veel verschillende plaatsen afspeelt, noem dan enkele plaatsen.

= Het verhaal speelt zich grotendeels af in een donkere sombere onverlichte kelder zonder water en er staat een chemische toilet onder een verwaarloosd wit huis. Dit huis staat helemaal afgelegen. Soms speelt een klein stukje plaats in de auto.

8. Is de plaats waar het verhaal zich afspeelt belangrijk? Of kan het verhaal ook best op een andere plaats(bijvoorbeeld in een ander land)spelen

=Ja , de plaats is eigenlijk wel belangrijk, want je kan ook in een villa zitten en goed behandelt worden(= goed eten & drinken krijgen, douchen) en dan is het zeker niet erg om ontvoerd te zijn. Maar het land maakt niet uit.

9. Is de wereld die in het boek geschetst word makkelijk voor te stellen?

= Ja, ik vind van wel, want ik kan me heel goed in een andere persoon inleven. En het is ook duidelijk beschreven.

10. Welk passage in het boek heeft je het meest aangesproken? Geef kort de inhoud van dit stukje uit het boek en leg uit waarom deze passage je zo aansprak.

= Het deel dat wanneer ze jarig is in het boek. David gaf haar zelf een cadeau en dat doet een normale kidnapper niet. Ze worden op elkaar verliefd. Er bloeide in dat stuk een geheime relatie op als je dat zo mag noemen.11. Welke bedoeling denk je dat de schrijver heeft met het boek?

= Het doel van dit boek is dat we allemaal in deze situatie kunnen komen. Ik leef helemaal in het boek mee alsof je haar zelf ben.Als je een meisje ben kan je Daphne zijn en anders bijvoorbeeld DE JONGEN(david).12. kies een van de volgende opdrachten. A of B?

Ik kies B =

Schrijf een recensie over het boek. Hierin moet in elk geval staan:

- Een korte inhoud van het boek

- Je menig over het boek.

- Waarom je deze mening hebt. Licht je mening dus toe met argumenten of voorbeelden uit het boek.

=

- Daphne wordt door 3 mannen klemgereden toen ze naar huis fietste en werd meegenomen in een auto. Toen moest ze in een kelder zitten. Haar vader heeft een eigen zaak die goed loopt, dus de ontvoerders gingen veel geld vragen. Ze krijgt genoeg eten, maar ook dat niet toen de 3 mannen ruzie kregen en toen kreeg Daphne 2 dagen geen eten. Daphe weet niet hoe de ontvoerders eruitzien want ze hebben bivakmutsen op. Maar toen de bolle en de jongen ruzie kregen trok de bolle per ongeluk de bivakmuts van de jongen af. Daphne is ondertussen verliefd op de jongen(david) geworden, en toen ze zijn gezicht zag helemaal. Wat ook heel belangrijk was dat ze daar drieënhalve week in de kelder zat want toen was pas het losgeld betaald(eerder was de betaling mislukt). De jongen zette Daphne voor haar huis af, hoewel hij ook gevoelens voor haar had deed hij heel koel, stopte en duwde haar uit de auto en verder zei hij niets.Toen ze eenmaal thuis was kwamen er veel mensen die week van de krant langs voor informatie. Na de ontvoering was het bij Daphne thuis héél anders geworden, een stuk gezelliger!

- Het is een spannend boek, ook best wel realistisch. Ik had van het verhaal wel verwacht dat Daphne zou vrij komen, maar niet dat David naderhand zo koel deed.

- Het is een spannend verhaal , omdat je natuurlijk niet weet wat er gaat gebeuren en de bolle wou haar het liefst wel vermoorden.Greet Beukenkamp werd in 1939 in Haarlem geboren. Ze volgde de opleidingen pabo en psychologie. Naast schrijver is ze dan ook onderwijzeres.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen