Boekverslag : Anne-marie Pol - Panique Au Champ-de-mars
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 694 woorden.

Titel

Panique au Champ-de-Mars (vervolg op eerder gelezen boek: A la poursuite de Priscilla Lambert)Schrijfster

Anne-Marie PolHet boek gaat over een jongen, Julien, die voor zijn verjaardag een hondje krijgt en daarmee een groot avontuur beleeft.

Julien heeft Priscilla en haar vader Christian uitgenodigd op zijn verjaardag. Als cadeau geven ze hem een hondje cadeau Julien is er ontzettend blij mee en gaat hem meteen aan Jim, de man van de kiosk, laten zien. Samen komen ze op de naam Tutti Frutti en als Julien net weg wil gaan roept meneer Jim hem terug. Hij laat Julien de krant zien. Er staat dat de laatste een groot aantal honden zijn verdwenen op het Champ-de-Mars, maar Julien zegt tegen Jim dat dat niet bij hem zal gebeuren. De volgende dag gaat Julien met Priscilla naar Champ-de-Mars om Tutti uit te laten. Daar zien ze een oud dametje de vogels voeren en Priscilla ziet een man met een wijnvlek. Dan wijst Priscilla Julien op de man met de wijnvlek, maar dan is hij al verdwenen. Ze besluiten verder te lopen, maar dan ziet Priscilla de man met de wijnvlek weer. Opnieuw probeert ze hem aan Julien te laten zien, maar opnieuw ziet hij de man niet. Priscilla wordt hierdoor boos op Julien en ze rent hard weg. Julien roept haar nog na, maar ze is al achter de bosjes verdwenen. Dan hoort hij haar ineens roepen: 'Julien'! Hij rent op het geluid af en dan ziet hij Priscilla met de man met de wijnvlek. Hij heeft haar hand vast terwijl zij hem schopt tegen zijn been. Dan zet Julien Tutti neer om Priscilla te helpen, maar het is al niet meer nodig want de man heeft Priscilla losgelaten en is er vandoor gegaan. Een tijdje blijven ze bewegingsloos staan, en als ze zich dan omdraaien om Tutti weer op te pakken is hij verdwenen. Ze hebben het hondje meegenomen.

Later lopen ze beiden na te denken over hoe ze het hondje weer terug kunnen krijgen en ze besluiten bij een boom te gaan zitten. Opeens ziet Priscilla een rode portemonnee in het gras liggen. Ze maakt hem open en ziet dat het de portemonnee van de man met de wijnvlek is. Er zit een oude metrokaart in met een telefoonnummer erop en een identiteitskaart. Ze zijn beiden totaal verrukt en krijgen weer een beetje hoop om Tutti terug te vinden, totdat Julien nog eens goed naar de identiteitskaart kijkt waarop ook et beroep van de man staat. Hij blijkt taxidermist te zijn, hij zet dus dieren op. Ondanks deze teleurstelling gaan ze toch naar zijn huis toe. Het is een oude wijk met vervallen, beangstigende huizen. Als ze op de bestemming, 3 Rue de Prérôt, aankomen zitten alle luiken dicht. Dan besluiten ze het telefoonnummer op de metrokaart te bellen. Ze krijgen mevrouw Ginette aan de lijn. Ze horen een oude vrouwenstem 'Allimentation Sevigné'. Het is een kruidenierswinkel. Na de hoorn op de haak te hebben gelegd zoeken ze uit waar de winkel moet zijn en Priscilla weet het. Ze lopen er naar toe en als ze naar binnen kijken zien ze alleen een opgezette kat door de winkelruit. Ze gaan naar binnen. Er hangt een muffe lucht en Julien ruikt ook honden. Hij loopt de trap naar beneden en roept om te kijken of er iemand is. Ze horen een oude vrouwenstem. Dan komt mevrouw Ginette naar boven. Julien's mond valt open van verbazing, het is het oude vrouwtje uit het park. Zij was daar de vogels aan het voeren. En dan vallen de stukjes voor Julien op z'n plaats. Die vrouw heeft natuurlijk Tutti meegenomen toen Julien hem had neergezet om Priscilla te helpen in het gevecht met de man met de wijnvlek. Julien loopt de trap af en ziet rijen met kooien staan. Er zitten allemaal honden in die zijn gestolen op het Champ-de-Mars. Ook Tutti zit erbij.

Mevrouw Ginette en de man met de wijnvlek worden opgepakt en Julien en Priscilla zijn grote helden, want ze hebben het mysterie van de verdwenen honden opgelost. Ze zouden met grote koppen in de kranten staan en waren even het belangrijkste onderdeel van het nieuws.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen