Boekverslag : Carry Slee. - Paniek
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1076 woorden.

Titel: Paniek.

Schrijfster: Carry Slee.Hoofdpersonen:

Felix: Zoon van Koen. Hij misbruikt Sasja.

Sasja: Ze is verliefd op Jorrit, maar vertelt hem dit niet, omdat ze bang is om afgewezen te worden. Ze is bang voor Felix. Daar heeft ze een keer mee gezoend op een feest, wat helemaal niks voor haar betekende, maar Felix wil meer.

Jorrit: Hij is verliefd op Sasja, maar vertelt haar dit niet, omdat hij bang is om afgewezen te worden. Hij schrikt als hij erachter komt dat Ruben homo is. Ruben smeekt hem het niet door te vertellen, maar Jorrit is zo boos, ( omdat Ruben het niet aan hem had verteld) bang, ( omdat hij denkt dat Ruben op HEM is.) en verward ( omdat hij niet weet wat hij er mee aan moet) dat hij zijn mond voorbij praat.

Ruben: Hij is de beste vriend van Jorrit en is in stilte homo. Hij reageert vreemd op Marloes, HET STUK van de school die op Ruben is. Elke jongen vindt Marloes aantrekkelijk, maar Ruben laat niks merken.Bijpersonen:

Arnout: Een vriend van Jorrit, Ruben en Alid.

Alid: Een vriend van Jorrit, Ruben en Arnout.

Koen: De nieuwe vriend van Sasja’s moeder en de vader van Felix.

Sasja’s moeder: Is smoorverliefd op Koen en is heel blij dat ze weer een vriend heeft nadat ze is gescheiden van haar man.

Carolien: De zus van Jorrit.

Marloes: De beste vriendin van Carolien. Ze is verliefd op Ruben.

Ramon, Maarten, Kevin: Zijn de drie pestkoppen van de klas en grijpen dus ook hun kans als uitkomt dat Ruben homo is.

Lieke: Is de beste vriendin van Sasja, maar weet eerst niet dat Felix Sasja misbruikt.

Samenvatting:

Sasja is net verhuisd. Haar moeder heeft net een nieuwe vriend en ze zijn bij hem ingetrokken. Het probleem is dat die vriend een zoon heeft waar Sasja op een feest mee heeft gezoend. Felix is verliefd op Sasja en denkt dus dat zij ook op hem is. Dit is niet zo, want ze is op Jorrit. Sasja durft niet te zeggen tegen Felix dat ze hem niet leuk vindt, alhoewel Felix veel te ver gaat. Op een ochtend staat hij zelfs zomaar in haar kamer terwijl ze haar aan het omkleden is! Ze voelt zich niet veilig meer in haar eigen huis, maar durft er met niemand over te praten.

Jorrit zit ook met een probleem; hij heeft per ongeluk ontdekt dat Ruben homo is. Hij heeft beloofd het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo geschrokken dat hij het per ongeluk aan zijn zus verteld. Hij beseft dit eerst niet, maar later bedenkt hij zich opeens dat hij tegen Carolien had moeten zeggen dat ze het niet door mag vertellen. Maar het is al te laat. Carolien heeft het al doorverteld, en dan gaat het pas echt goed fout!

Jorrit is verliefd op Sasja, en ook wederzijds. Als Jorrit Sasja helpt met haar kamer verven, moet ze ‘s nachts op de zolder slapen van haar moeder. Sasja durft dit absoluut niet, omdat ze bang is dat Felix dan naar boven komt . Er zit tenslotte geen slot op de deur van de zolder. En ze zouden beneden toch niks horen!

Als ze hoort dat Felix bij een vriend gaat slapen, gaat Sasja toch naar de zolder. Sasja ligt al een tijdje te slapen als Felix thuis komt. Hij vond het niet meer leuk bij z’n vriend.

’s Nachts gaat hij naar zolder en wil Sasja verkrachten. Net als Felix op Sasja ligt valt er een lamp en komen Koen en de moeder van Sasja naar boven.

Het mooiste stuk vind ik als Jorrit naar Ruben toegaat en ontdekt dat hij homo is.Jorrit heeft afgesproken dat hij naar Ruben gaat om hun werkstuk af te maken. Ruben heeft gezegd dat het kan dat hij er nog niet is, omdat hij nog even boodschappen moest doen. Dat geeft niet, want Jorrit weet de weg.

Als Jorrit de slaapkamer binnenkomt, staat de computer nog aan. Die Ruben, computerfreak! Hij heeft natuurlijk zitten surfen, zijn favoriete hobby. Jorrit kijkt op welke site Ruben is geweest. Verbaasd kijkt hij op het scherm, wat moet Ruben nou op een homosite? Eerst zoekt Jorrit er niks achter, maar als hij verder nadenkt begint hij het vreemd te vinden. Ruben is zelfs in de chatbox geweest, en hij houdt helemaal niet van chatten! En Ruben is ook nooit echt in meiden geïnteresseerd. Hij reageert ook zo raar op Marloes. Ruben kan er alleen maar grapjes over maken.

Jorrit realiseert zich opeens dat Ruben ook nog nooit met een meisje heeft gezoend.

Zou Ruben dan toch..…..? Nee toch… dat kan toch niet? De jongens die zo zijn zijn heel anders dan Ruben. Maar hoe langer hij erover durft na te denken, hoe duidelijker het voor Jorrit wordt. In een flits ziet hij alle meisjes die ooit verliefd waren op Ruben. En hij is nooit iets met ze begonnen.

Misschien is Ruben wel in het geheim op een jongen… misschien is Ruben wel verliefd op hem! Jorrit kan het niet meer aan. Frisse lucht, denkt hij, lucht! Hij holt de kamer uit en fietst naar huis.Het boek loopt goed af met een gesloten einde. Jorrit en Sasja krijgen verkering met elkaar. De klas accepteert dat Ruben homo is en de pestkoppen zijn geschorst.

Felix woont niet meer bij Sasja en alle andere kleine problemen zijn ook opgelost.Ik vind Carry Slee een supergoeie schrijfster en ze schrijft hele mooie boeken.

Meestal schrijft ze over twee situaties, en over gevoelens en problemen van jongeren.

Ze verteld over de realiteit, wat in haar boeken voorkomt, kan in het echt ook gebeuren. Carry kan op ZO’N manier schrijven, dat het net lijkt alsof je het zelf allemaal meemaakt, en daarom wil je het boek zo snel mogelijk uit hebben. Je wilt maar blijven lezen, ik nam zelfs bijna de tijd er niet voor om te eten!

Het boek heeft geen origineel onderwerp ( geen van haar boeken trouwens) maar het zijn wel onderwerpen wat jongeren boeit. Er wordt in grote lijnen uitgelegd hoe je met dat soort problemen om moet gaan. Er word je dus eigenlijk wat geleerd zonder dat je er erg in hebt!

Carry Slee weet wat ze moet doen om haar boeken interessant te maken. Haar verhalen zijn goed te begrijpen en er staan geen moeilijke woorden in. En dat zorgt ervoor dat kinderen rond 12/14 jaar ook gaan lezen.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen