Boekverslag : Roald Dahl - Danny The Champion Of The World
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 275 woorden.

Titel: Danny the champion of the world

Schrijver: Roald Dahl

Aantal blz: 172 blz.

Niveau: stage 5

Samenvatting van 15-20 regels.Dit boekje gaat over een jongen genaamt Danny die geen moeder meer heeft want die is bij zijn geboorte gestorven. Hij woont met zijn vader in een woonwagen naast een groot bos vol fazanten.

Zijn vader heeft als werk automonteur en ze hebben een eigen benzinepomp. Ze zijn niet erg rijk.

De vader van Danny heeft een hele groote hobby namelijk fazanten stropen. Elk jaar houdt Mr. Victor Hazell die eigenaar is van het bos een feestje voor rijke lui dan mogen die rijke lui fazanten vangen. Victor Hazell koopt honderden jonge fazantjes in en mest ze dan vet en dan zijn ze precies goed als het jaarlijkse feestje is. Daarom zijn er altijd veel fazanten in het bos. Omdat stropen een hobby is van de vader van Danny is dit bos ideaal voor het stropen van fazanten. Maar Victor Hazell is daar niet blij mee daarom zet hij allerlei vallen uit. De vader van Danny heeft al vele manieren bedacht om fazanten te stropen. Hij vertelt aan Danny deze manieren van het stropen en Danny mag dit absoluut niet doorvertellen.

Op een dag bedenkt Danny de prefecte manier voor het fazanten stropen. Hij heeft bedacht dat je in de rozijnen waar de fazanten dol op zijn, wat slaapmiddel moet doen. Danny en zijn vader proberen het uit en het werkt beter dan welke manier maar ook! Ze vangen die nacht wel 120 fazanten in 1 keer. Omdat Danny dit geweldige en beste plan ooit bedacht heeft is hij Wereld kampioen fazanten stropen.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen