Boekverslag : Roald Dahl - Danny, The Champion Of The World
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 882 woorden.

Boekverslag engels jan. 2002

Van roald dahl

Danny, the Champion of the WorldA.

Schrijver: Roald Dahl

Titel: Danny, the Champion of the World

Uitgever: Heinemann Eduacational Books, Londen

jaartal 1ste druk: 1975

aant. Bladz: 172B.

Danny is een jongen van negen jaar oud. Hij woont samen met zijn vader in een stacaravan. Zijn moeder is overleden toen Danny vier maanden oud was. Bij de stacaravan is een benzinepomp en een autogarage. Danny’s vader repareert auto’s en Danny wil graag in zijn voetsporen treden.

Als Danny zeven jaar oud is, moet hij naar school van zijn vader. Danny is hier helemaal niet blij mee want hij wil graag auto’s repareren net als zijn vader.

Op zijn negende verjaardag krijgt Danny van zijn vader een zelfgemaakte auto. De auto is opgebouwd uit oude zeepkisten. Danny vindt dit de opwindendste verjaardag ooit.

Vroeger ging Danny’s vader altijd fazanten stropen in het Hazel’s bos. Dit heeft hij van zijn eigen vader geleerd. Na de geboorte van Danny, beloofde hij aan zijn vrouw niet meer te stropen. Maar nu kriebelde het gevoel weer bij Danny’s vader. Op een nacht vindt Danny zijn vader niet terug in zijn bed. Later blijkt dat Danny’s vader weer fazanten stropen was in het Hazel’s bos. Danny wil ook fazanten stropen en dit van zijn vader leren.

Meneer Hazel komt langs bij de benzinepomp en is heel onaardig tegenover Danny. Danny’s vader weigert hem daarom te helpen. Meneer Hazel is kwaad en stuurt alle soorten inspectoren op het bedrijf af. Maar jammer genoeg voor meneer Hazel is alles goed met het pompstation.

Danny’s vader gaat op een avond fazanten stropen. Als hij meer dan vier uur te laat gaat Danny hem zoeken. Hij pakt de auto die in de garage op dat moment staat en gaat naar het Hazel’s bos. Danny’s vader is in een valkuil gevallen en Danny haalt hem met een touw eruit.

Volgende dag komt dokter Bok langs om naar de enkel van Danny’s vader te kijken, deze heeft hij namelijk verzwikt. Dokter Bok vindt het beter als hij even naar het ziekenhuis gaat. Danny kan zolang bij Dokter Bok blijven wonen.

Danny’s vader is nog steeds heel erg kwaad op meneer Hazel. Hij wil alle fazanten van meneer Hazel (± 200) stropen voor het jaarlijkse festijn van meneer Hazel. Hij moet alleen een manier verzinnen hoe hij dat moet doen. Danny heeft een idee, 200 rozijnen vullen met slaappillen. Die slaappillen heeft Danny’s vader van Dokter Bok gehad. Danny’s vader vindt het een goed idee.

Danny wordt in de klas geslagen als hij met een ander jongetje praat. Danny’s vader is erg kwaad op de leerkracht en kan zowat zijn woede niet beheersen.

Vrijdag gaat Danny met zijn vader voor het eerst stropen. Ze gaan proberen alle 200 fazanten te stropen. Ze gooien de rozijnen naar de fazanten toe en wachten tot het donker is. De jachtopziener komt naar hen toe en vraagt ze hier weg te gaan. Danny’s vader is dit natuurlijk niet van plan en ze gaan ergens anders zitten. Ze wachten door tot de jachtopzieners naar huis gaan om te eten. Nadat de jachtopzieners weg gaan, vallen alle fazanten slapend uit de bomen. Danny en zijn vader halen een record, want ze hebben in totaal 120 fazanten gestroopt. Danny’s vader noemt Danny, ‘de Wereldkampioen’. Danny’s vader heeft een taxi besteld en de chauffeur is een goede vriend van Danny’s vader. Ze brengen alle fazanten naar de vrouw van de dominee, mevrouw Klopsteen. Zij bezorgt altijd alle fazanten. Het laatste stuk lopen ze naar huis.

Thuis aangekomen wil Danny’s vader een diepvries bouwen om de fazanten in te bewaren en een oven om de fazanten in te bakken. Later zal Danny’s vader alle fazanten verdelen over zijn vrienden.

Mevrouw Klopsteen brengt de volgende dag alle fazanten in een kinderwagen met haar eigen baby erboven op naar Danny toe. Bij het pompstation aangekomen vliegen alle fazanten weg, maar ze zijn nog te slaperig dus dalen ze snel weer op de grond. Op dat moment komt meneer Hazel naar het pompstation. Hij heeft de politie ook gebeld. Met zijn alle komen ze tot een compromis. Ze jagen de fazanten in de richting van het Hazel’s bos. Maar ze gaan i.p.v naar het Hazel’s bos allemaal op de auto van meneer Hazel zitten. Meneer Hazel reed daarom keihard met zijn auto weg. De fazanten vlogen allemaal de lucht in. De slaappillen zijn uitgewerkt, dus ze blijven vliegen. Nu zijn de fazanten weer vrij zoals Danny dat wilde.C.

ik vond het een spannend boek met veel verrassende gebeurtenissen het boek heeft me wel aan het denken gezet. Ik kon ook met de hooft persoon mee leven. De opbouw van het boek kon ik wel begrijpen. En ik vond de situatie en de gebeurtenissen heel mooi.D.

Roald Dahl werd op 16 september 1916 in Llandoff, Engeland, geboren. En moest toen hij 8 jaar oud was naar een kostschool, iets wat hij vreselijk vond, dat vertelt hij in zijn boek ‘Boy’ wat over zijn kinderjeugd gaat. In het boek ‘Solo’ verteld hij meer over hoe het was na zijn jeugd, hij gaat dan als soldaat naar Oost-Afrika. Waarom hij eigenlijk ooit is begonnen met schrijven, weet ik jammer genoeg niet, ik heb hier niks over kunnen vinden.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen