Boekverslag : Hector Malot - Sans Famille / Alleen Op De Wereld
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1388 woorden.

Titel

Alleen op de wereldIk heb juist dit boek uitgekozen omdat

Mij moeder zei dat het boek een heel mooi en spannend boek is. En omdat de tekst in schoolslag mij aanspraak.Terugkijken

Ga voor jezelf na wat je van het boek vindt.

Ik vond het boek heel spannend en ik heb er echt helemaal geen spijt van(lezen van het boek)

Welke woorden komen er in je op? De woorden Vitalis en Remie komen in me op omdat zij de hoofdrol spelen. En het beeld van zijn pleegmoederHet verhaal

Het verhaal speelt in de vorige eeuw af.Remie is een jongen die denkt dat hij een echte vader en moeder heeft, maar dat is niet zo, hij is een vondeling.

Wanneer zijn pleegvader thuis komt doet hij heel streng en hij wil dat Remie naar het weeshuis gaat.

De volgende dag gaan ze, en het afscheid met zijn pleegmoeder vond Remie heel moeilijk. Maar wanneer de pleegvader naar een café toe gaat ziet hij een oude man met een lange witte baard en die vraagt:' ga je dat jongetje naar het weeshuis brengen?'

En zijn pleegvader zegt: 'ja." En dan zegt die oude man: ' ik wil hem wel hebben.' En zo komt het dat Remie bij die oude man komt die Vitalis heet. Hij zegt dat hij allemaal optredens geeft met zijn 3 hondjes en zijn aapje. De volgende morgen trekken ze er al vroeg op uit om een optreden te houden om de kost te verdienen en die hondjes springen en doen allemaal kunstjes en dat aapje ook.

Ze hebben al snel flink wat volk bij elkaar en dat verdient goed. Maar de volgende dag gaan ze weer optreden en dan komt er een lastige agent en moet Vitalis mee 3 maanden de gevangenis in.

Nu is Remie alleen met zijn hondjes en zijn aapje en hij is heel verdrietig. Na lang huilen gaat Remie met zijn beestjes naar het bos en ze krijgen hele erge honger.

Maar wanneer hij bij een woonboot komt ziet hij een paar mensen en die willen dat hij een wijsje op zijn harp speelt en dat doet hij.

Na een paar liedjes wordt hij gevraagd of hij op de boot wil komen, en dat doet hij.

Hij ziet daar een mevrouw en een kindje die ziek op bed ligt. Die mevrouw stelt zich voor en zegt: ik heet mevrouw Moora en dat is Arthur. Ze wees naar het zieke jongetje.

Arthur zei:" Wat was dat liedje dat je speelde mooi." Dus hij speelde weer een wijsje op zijn harp en de beestjes danste en danste en dat deed Arthur goed.

Wanneer het donker werd zei hij: "ik moet weg." Maar mevrouw Moora zei:'' je mag hier slapen. ''

En toen was Remie heel blij en mevrouw Moora wees hem zijn slaapplaats aan en daar ging hij slapen. Maar het logeren op de boot was niet zo lang, want Vitalis was weer vrij. Het afscheid vonden ze heel erg.

Maar daar was die oude Vitalis weer en ze waren heel blij om elkaar weer te zien.

En in deze strenge winter met veel sneeuw konden ze niet optreden. Op een dag was er zoveel sneeuw zodat ze wel moesten schuilen en toen vonden ze een hut en daar moest ieder een hele tijd wakker blijven want anders zouden de honden weglopen en door de kou doodgaan.

Het lukte Vitalis maar net om zo lang op te blijven maar dat lukte Remie niet, dus gingen er 2 hondjes dood.

Dus er was nog 1 aapje (harte dief) en nog 1 hondje (Kapi). Maar het aapje was heel erg ziek door de kou. Remie en Vitalis en de diertjes gingen naar een stad en daar gingen ze naar een duur hotel om een beetje bij te komen en om het aapje beter te laten worden.

Maar dat lukte niet want het aapje was zo ziek. Hij ging dood. Vitalis moest geld verdienen en daarom moest Remie naar Gar. Toen Remie bij Gar was, was Gar niet thuis en zag Remie een jongetje die heel dun is en daarna zag hij een pan met een slot er op. Toen moest Vitalis weg.

Remie was heel bang en toen hij het verhaal van dat jongetje hoorde schrok Remie nog meer. Het jongetje zei dat je elke dag 20 dubbeltjes moest verdienen en elk dubbeltje dat je te weinig kreeg je met een stok een klap op je rug en geen eten.

Toen alle jongens terug kwamen was dat inderdaad zo. Maar toen kwam Vitalis binnen en werd heel boos op Gar en zei: "Dit is schande".

En nam Remie mee.

Maar die nacht was het weer heel erg koud en toen gingen Remie en Vitalis en Kapi schuilen in een hoop met strooi. Door de warmte van Kapi heeft Remie het overleefd maar Vitalis is gestorven. Maar Remie was bewusteloos gevallen en toen hij wakker werd was hij bij mensen die hem hadden gevonden.

Toen Remie weer helemaal goed was kwam hij er achter dat hij bij de familie Akman was en dat de meneer een tuinder was en er was nog een jongen die heette Alex en hij werkte in de mijnen.

En 1 meisje vond hij zo mooi en lief kijken en zij heette Liesje. En daar bleef hij wel een tijdje tot dat er een hele grote hagelbui was. Met die hagelbui waren alle planten en de kassen van vader Akman kapot.

En zo ging de hele familie uit elkaar en werd Remie zoals eerst weer gewoon een straatkind maar hij kreeg een vriendje die Mattia heette. En hij had een viool dus zo konden ze nog beter muziek maken. En toen kwamen ze op een idee: ze gingen voor een koe sparen voor de pleegmoeder van Remie.

En zo begon het vele spelen en sparen voor geld. Wanneer ze wilden optreden zagen ze dat er ver weg een bruiloft was en daar vroegen ze: "mogen we een beetje muziek maken?" Dat vonden ze goed en daar brachten ze veel geld mee op namelijk 28 gulden. Maar toen gingen ze naar de mijnstad en daar was het heel somber en grauw.

Want daar wilden ze Alex Akman op zoeken en dat lukte. Maar wanneer Alex de volgende dag thuiskomt is er een steen op zijn arm gevallen en moet Remie het werk in de mijnen doen. De volgende dag moest Remie Mattia in de steek laten met het hondje Kapi omdat hij de mijn in moest en daar vond hij het eigenlijk niet zo leuk. De volgende dag gebeurde er een ramp want er kwam heel veel water in de mijn maar Remie en dat groepje was veilig want zij zaten in een luchtbel boven het water.

Na heel veel kloppen met de laarzen op het plafond kwamen ze vrij en was Mattia er weer met Kapi.

En het bleek dat er een overstroming was geweest door e vele regen die er was gevallen.

En dus gingen ze weer verder met het sparen voor een koe en ze hadden al 150 gulden een huurde een veearts. Ze kochten een koe die heel goed was en bedankte de veearts. Toen ze alleen waren met de koe lieten zij de koe lekker grazen maar hij ging weg en ze konden de koe niet bijhouden en ze kwamen in een dorpje en daar werden ze gevangen genomen maar met de ondervraging zeiden ze allebei hetzelfde en mochten weg met de koe.

En toen ze bij Remie zijn pleegmoeder waren met de koe was de pleegmoeder heel blij en ze vertelde dat Remie zijn echte ouders hem zochten. En met dat zoeken kwamen ze er achter dat Remie zijn pleegvader dood was en dat ze naar Londen toe moesten met de boot.

Maar die familie waar hij naar toe ging met Mattia steelden dingen om handel te drijven en toen kwam Remie in de gevangenis en Mattia niet en ze hielden contact.

Maar toen Remie naar een andere gevangenis toe ging met de trein was hij ontsnapt en waren Remie en Kapi en Mattia weer bij elkaar en gingen terug naar Nederland.

En het bleek dat die familie in Engeland niet zijn echte ouders waren en dat familie Moora Remie zijn familie was en daar ging Remie wonen met zijn pleegmoeder en Mattia.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen