Boekverslag : Tim Krabbe - Het Gouden Ei
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 693 woorden.

Druk: 1984

Onderwerp: Misdaad.Bijzonderheden over de schrijver:

Tim Krabbe is geboren in 1943. Zijn eerste optreden was met de werkelijke moord op Kitty Duisenberg in 1965. Bijzonder is dat hij naast schrijver ook schaker en wielrenner is.

Hij heeft ook een boek geschreven over wielrennen, de renner heet het. Nog meer werk van hem is bijvoorbeeld de paardentekenaar. In het verhaal komt er geen persoon voor die Tim wou vergelijken met zich zelf dus er is geen verband tussen de schrijver en het verhaal.


Waarom ik dit boek gekozen heb:

Ik heb dit boek gekozen om dat mijn nicht zei dat het een goed boek is om te lezen en dat is ook zo, omdat ik soms gewoon niet kon stoppen met lezen bijv. bij het stukje waar Saskia opeens verdwijnt.


De titel vind ik niet goed bij het verhaal passen, ik denk dat bijv. De verdwijning een betere titel was geweest.


Ik zou het iemand anders aanraden om dit boek te lezen, omdat het gewoon een leuk boek is.


Waar speelt het verhaal zich af:

Het verhaal speelt zich af in de jaren '90 in de landen Frankrijk en Nederland waar de hoofdpersonen op vakantie gaan.


Het belangrijkste punt waar het afspeelt is de benzinepomp.


De belangrijkste personen of hoofdpersonen:

In dit verhaal spelen mee:

Rex Hofman: hij is een jongeman van +/- 25 jaar het is een persoon die gauw bezorgd is.

Saskia Ehlvest: zij is een vrouw van +/- 20 jaar en zij is de vriendin van Rex Hofman.

Lieneke: zij is een vrouw van +/- 25 jaar en later de vriendin van Rex Hofman.

Raymond Lermorne: is een man van +/- 35 jaar en hij wilt kijken of hij ook eens een keer iets heel slechts kan doen en wat is er nou slechter dan iemand anders pijn doen.


Het verhaal gaat over:

Rex en Saskia gaan op vakantie naar het plaatsje Sijonin in Frankrijk. Rex is aan het rijden en Saskia zegt dat ze dorst heeft en ze stoppen bij een benzinestadion. Rex stopt de wagen op het parkeerterrein Saskia gaat wat te drinken halen. Een uur later is Saskia nog niet terug en Rex gaat kijken waar ze blijft. Hij ziet haar nergens en vraagt aan de vrouw die achter de kassa zit of ze haar heeft gezien de vrouw zei dat ze had afgerekend en naar buiten was gegaan. Rex gaat in de auto zitten en blijft op haar wachten maar Saskia kwam maar niet terug. Hij gaat weer naar binnen en belt de politie na veel gepraat komt Rex erachter dat ze er niets aan kunnen doen. Ongeveer een jaar later ontmoet hij Lieneke en dat wordt zijn vriendin. Ze zijn erg gelukkig samen maar toch denkt Rex eraan waar Saskia gebleven zou zijn. Op de camping in Frankrijk staat de man Raymond. Op een dag komen er twee tieners op zijn plaats en hij vermoord hun allebei. Een paar dagen later komt hij Rex tegen.

Raymond weet dat hij de vriend van Saskia was en hij bekijkt hem goed. Na veel praatjes en nog veel meer ontmoet hij eindelijk de man die zegt dat hij Saskia ontvoerd heeft. Zo begon hij te vertellen dat hij die dag ook op het benzinestation was en dat hij maanden geoefend had om een goede ontvoering neer te zetten en Saskia was zijn prooi geworden. Als Rex wou weten hoe het allemaal gegaan was dan moest hij het naspelen maar dan in de rol van Saskia. Hij ging ermee akkoord. Raymond gaf Rex een drankje waar iets inzat en daar viel hij van in slaap. Toen hij wakker werd lag hij onder de grond in een kist en hij dacht bij zijn eigen dat Saskia ook zo dood was gemaakt.


De titel heeft deze naam gekregen:

Omdat Saskia vaak een droom had over een gouden ei waar je in gevangen zat en er alleen uit kwam als hij zou botsen met een andere gouden ei.


En tot slot:

Ik vind het boek spannend, omdat er mensen in vermoord worden.

Ik vind het verhaal droevig, want als je levend in een kist ligt onder de grond dan vind ik het best zielig

Ik vind sommige stukken best griezelig, omdat je dan de rillingen over je rug krijgt.

Dit verhaal kan echt gebuurt zijn.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen