Boekverslag : Herman Brusselmans - Uitgeverij Guggenheimer
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 479 woorden.

1. Herman Brusselmans is geboren in 1957. Zijn eerste boek was “Het zinneloze zeilen”. Dit waren verhalen en het boek is geschreven in 1982.

Hij schrijft verschillende genres, waaronder romans, korte verhalen, toneelstukken, poëzie... Een paar van zijn werken zijn:

Logica voor idioten (roman), Vrouwen met IQ(roman), Meisjes hebben grotere borsten dan jongens (poëzie)...2. Dit verhaal gaat over een personage, Guggenheimer, die een Tv-zender heeft en door een prognose van zijn secretaresse

Debbie ontdekt dat literatuur het de volgende eeuw gaat maken. Dus besluit hij een uitgeverij op te starten en niet

zomaar een uitgeverij, maar de beste uitgeverij van Vlaanderen. Hij vindt een unieke manier op dat te doen. Hij zoekt 3 schrijvers die elk één deel van de literatuur vertegenwoordigen, namelijk fictie, non-fictie en poëzie. Hij laat deze schrijvers zoeken door zijn oude legervriend, De Volder. Hij wil dat deze schrijvers allemaal excentrieke figuren zijn die gaan zorgen dat de 3 boeken die ze gaan schrijven plaats één, twee en drie innemen op de Vlaamse boekentoptien. En om dat te verkrijgen doet hij alle andere uitgeverijen de duvel aan. Door literaire boegbeelden zoals Hugo Claus, Jef Geeraerts en andere,

de mogelijkheid van het schrijven te ontnemen. Ondertussen, probeert hij ook zijn ex-vrouw, Ellen, uit de put te helpen. Dit doet hij door haar een hulpgroep te laten opstarten voor ouders van gestorven kinderen. Kinderen die hij in 50% van de gevallen zelf heeft laten vermoorden, om te zorgen dat zijn boeken goed zouden verkopen.3. Guggenheimer: Hij is belangrijkste persoon in heel dit verhaal.

Hij is een miljonair die een Tv-zender heeft en vroeger ook veel andere bedrijven had, zoals een reclamebureau, een bordeel... Hij is van joodse afkomst en denkt dat hij alles mag doen. Hij denkt van zichzelf dat hij een soort god is en dat hij altijd omringd is door losers en crapuul. Hij is ook een vrouwenloper.Debbie: De secretaresse van Guggenheimer. Zij zorgt dat Guggenheimers bedrijven werkende blijven.

Ze heeft een hekel aan de stad en daarom woont ze op het platteland, daarom is ze dan ook vaak te laat op het werk.De Volder: Is een oude legervriend van Guggenheimer. Hij is een echt sociaal geval. Hij heeft al 5 huwelijken achter de rug en zit in geldnood. Dit omdat hij gokt.Ellen: Zij is de ex-vrouw van Guggenheimer. Zij is ook een sociaal geval. Na het huwelijk met Guggenheimer is ze in de put gevallen. Ze kleed zich als een slons en wast zich niet.4. Dit is een redelijk goed boek, ondanks het vulgaire gepraat van Brusselmans en de nutteloze zever die in het boek staan.

Het is overschat, vind ik, omdat het uit de handel is genomen in België en daarom denkt iedereen dat dit een heel grof boek is.

Dit is nochtans niet meer dan in andere boeken van Brusselmans. Brusselmans levert in dit boek natuurlijk kritiek op onze maatschappij, de media, bekende personen, enz. Dit is soms toch onterecht.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen