Boekverslag : Richard De Boeck - Mme Rachel Est Morte
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 447 woorden.

Titel

Mme Rachel est morteHet leesverslag

Een jongeman die Guy heet rijdt over de snelweg en stopt bij een benzinestation. Daar ontmoet hij Liselotte, een meisje dat aan het liften is. Hij neemt haar mee maar onderweg krijgen ze autopech. Ze lopen wat rond in de omgeving en zien een huis. Ze willen bij het huis bellen naar de wegenwacht. Ze bellen er aan en een oude vrouw doet open. Ze mogen er van de telefoon gebruik maken maar die doet het niet. Dat gebeurt daar vaker en dan is het meestal zo dat hij het de volgende dag wel weer doet. De vrouw vertrouwt de twee en omdat er geen andere huizen in de directe omgeving liggen besluit de oude vrouw (mevrouw Rachel)

dat ze bij haar mogen overnachten. 's-Nachts hoort Guy wat gestommel in het huis maar kan niks vinden. De volgende dag wordt Liselotte wakker door mevrouw Philomene. Zij vertelt wat er aan de hand is en mevrouw Philemene gaat naar mevr. Rachel. Als ze haar kamer binnenloopt treft ze Rachel dood aan. De politie wordt gebeld (de telefoon doet het weer) en ook een automonteur. Rachel blijkt vermoord te zijn. Guy en Liselotte worden ook verdacht. Guy zijn auto wordt gemaakt en hij en Liselotte blijven in een hotel in een stad in de buurt slapen. Daar woont ook een vriendin van Liselotte die Brigitte heet. Nu wordt er natuurlijk naar de moordenaar gezocht. Ze bezichtigen de stad. De politie-inspecteur zoekt de 2 weer op en weet te vertellen dat mevr. Philemene ook dood is. Ze is vergiftigd met bonbons.

Er wordt ook gezocht naar een motief van de moorden.

Er wordt een link gelegd met de schilderijen die in het huis hingen. Want in de krant staat ook een stukje over een Van Gogh die ontdekt is en dat die verkocht zal worden.

Er wordt ontdekt dat Van Gogh familie was van Rachel Fouroux. De vader van Rachel was de zoon van Van Gogh. Die zoon heeft door een schilder een schilderij van Van Gogh laten namaken. Er waren nu dus 2 dezelfde schilderijen. Een echte en een valse. Rachel had de echte op haar kamer hangen. Een loodgieter uit de buurt had de valse. De loodgieter had meer aan de echte want daar kon hij veel geld mee verdienen. Hij wilde de vrouwen vergiftigen maar ze aten geen chocola. Toen de loodgieter binnenkwam leefde rachel dus nog dus moest hij haar stikken. Hij wisselde de schilderijen om en had toen dus het echte exemplaar in handen. De vingerafdrukken van de loodgieter zaten in het stof van het schilderij en zo kon hij opgepakt worden. En zo werd de moord opgelost.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen