Boekverslag : Herman Brusselmans - Ex-minnaar
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 290 woorden.

Verklaring titel: Het personage, dat schrijver is, denkt na over het feit dat hij een trilogie van gedichten zou moeten schrijven. Deze zou dan 'de trilogie van de ex-minnaar' zijn.

'Minnaar' is hier symbolische eretitel. 'Ex' omdat je die eretitel nooit meer kan dragen vanaf het moment dat de geliefde beschreven er niet meer is.Synopsis: het ik-personage is een bekend Vlaams schrijver. Hij beweegt zich door de stad met zijn motorfiets en houdt regelmatig en nachtelijke stop in zijn stamcafé. Hier houdt hij zich bezig met het uitschelden, of grof antwoorden van mensen, en het flirten met vrouwen. Waarna hij steeds weer terugkeert naar zijn geliefde. Zij is 1 van de 3 mensen waar hij om geeft: zijn overleden moeder, zijn ex-vrouw, Gloria en zijn geliefde, Phoebe.Stijl: cynisch, romantisch

Hij is cynisch ten opzichte van alles en iedereen. Zijn enige zwakke plek en drijfveer is de liefde.Verteller: ik-vertellerRuimte: Plaats: Gent


Tijd: 1993Personages: hoofdpersonage: Hij is mager, normale lengte en heeft lang haar.

Hij is cynisch en breekt de mensen graag af. Hij geeft alleen om de 3 vrouwen in zijn leven.

Nevenpersonages:

Phoebe: Zij is zijn geliefde. Om haar geeft hij zielsveel.

Gloria: Zij is zijn ex-vrouw. Ook om haar geeft hij nog altijd veel. Telkens hij haar huis voorbijrijdt groet hij haar. Hij denkt veel terug aan toen zij nog bij hem was.

Zijn overleden moeder: Zij was diegene die hem echt begreep.

Paganini: De baas van zijn stamcafé. Tevens zijn 'beste' vriend. Samen met hem kraamt hij heel wat onzin uit.Genre: RomanThema: LiefdeEvaluatie van het boek: Ik hou van het boek, omdat ik vooral hou van de manier van schrijven van Brusselmans. Er zit bijna geen verhaal in, en daar moet je voor zijn. Het is een opeenvolging van feiten en bedenkingen in cynische en romantische zin.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen