Boekverslag : Isabel Allende - Brieven Voor Paula
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 644 woorden.

Werkelijke titel: "Brieven aan Paula met een inleiding van Isabel Allende"Inhoud:

Dit boek is eigenlijk min of meer een vervolg op het succesvolle, maar ook wel zeer tragische verhaal van Paula Allende. In dit boek schrijft Isabel Allende namelijk dan over haar dochter Paula die aan de ziekte porfiery lijdt en zodoende in coma komt en uiteindelijk daarna komt te overlijden.

Het motto in dit boek waarover Isabel Allende schrijft kan je eigenlijk (zoals zij zelf dan ook doet) samenvatten in: "schrijven tegen het vergeten".

In het tweede boek over deze dochter schrijft Isabel Allende hoe ze eigenlijk toch weer de moed heeft gekregen om weer te beginnen met schijven. Zoals zij altijd doet op 8 januari.

In dit boek staat echter nog meer dan alleem deze zogenaamde inleing van Isabel Allende. Normale mensen uit de hele wereld (: Venezuela, Brazilië, Spanje, Italië, Israël, Engeland, Cuba, Nederland (uit Roterdam en Hilversum), Denemarken, , Frankrijk, Mexico, Zweden, de Verenigde Staten van Amerika, Ierland, Argentinië, West Australië, Libanon en Mexico) zijn haar gaanschijven. Ze varrieren van artsen tot kinderen en van moeders tot opa's, van chronisch zieken patienten (die hoop haalden uit dit bijzondere boek) tot verzoenenden moeders en dochters, ook porfiery patienten hebben zelfs aan Isabel Allende geschreven. Zij zijn namelijk vreselijk aangetrokken tot het boek "Paula" wat Isabel Allende heeft geschreven en zodoede zijn zij brieven aan Isabel gaan schrijven.

Isabel Allende ontving altijd al talloze brieven na een boek wat ze geschrven had, maar dat binnen een tijdsbestek van zo weinig maanden al zoveel mensen haar gingen schrijven was vooor Isabel Allende een reden om 2 mensen in dienst te nemen en er voor te zorgen dat alle brieven die aan haar gericht waren, werden gelezen en liefst ook beantwoord. Zo moesten er ook een hoop vertalers komen, want Isabel Allende spreekt niet alle talen op deze aardbodem, zelfs geen Nederlands, ookal heeft zij voor lange tijd in haar vroegere leven in Beglië gewoont.

Vele brieven kreeg dus Isabel Allende, uit (dsu) werkelijk de gehele wereld, maar ook zijn er brieven geschreven aan onder andere Ernesto (de vriend van Paula) en onder andere ook aan de moeder van Isabel.

Nadat Isabel Allende had besloten nog een tweede boek over Paula te schrijven kwam ze tot de conclusie dat het dit keer (in haar verdriet en ook omdat ze daardoor dus niet zoveel kon schrijven) haar aandeel in dit boek maar sumier zou blijven. Slechts een tiental bladzijdes. Zodoende besloot ze een paar brieven onder toestemming van de schrijvers de publiceren in haar boek. In dit boek staan echter alleen brieven die aan Isabel Allende zélf zijn geschreven.

De brieven die zijn geschreven zijn dan ook bijna allemaal mooi, en dat komt voornamelijk ook, omdat al deze brieven heel erg persoonlijk zijn.

In dit boek staat tevens een chronologisch overzicht over het leven van Isabel Allende, vanaf haar geboorte in Lima (in Peru) in 1942 tot de "Harold Washington Literary Award" - prijs die ze ontvangt in 1996 in Chicago in de Verenigde Staten van Amerika.Aantal bladzijdes: 112Mening:

Dit eigenlijk nogal onbekende boek van Isabel Allende vond ik werkelijk heel erg mooi. Je hoeft bij dit boek dan ook niet persé een Isabel-Allende liefhebber te zijn om het te willen waarderen. Ik heb erg veel van dit boek genoten en er ook veel steun aan gehad, ik kan dan ook iedereen dit boek aanbevelen die iemand dierbaars is verloren.

Naast dit boek heb ik ook het boek Paula gelzen wat ik ook erg kan aanbevelen, maar het is wel een veel dikker boek. Dit boek vind ik echter niet echt dik te noemen en je hoeft dan ook niet alle brieven van alle mensen in dit boek te lezen, om de essentie van dit boek te snappen.Soort uitgave: Wereld bibliotheek - AmsterdamVertaald door: Anna PerquinGeschreven in: 1996Andere boeken van Isabel Allende:

Het huis met de geesten

Liefde en schaduw

Eva Luna

Het goud van Tomàs Vergas

Het oneindige plan

Paula

Fortuna's dochter
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen