Boekverslag : A. Alberts - De Vergaderzaal
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 408 woorden.

1) TITEL: De vergaderzaal



2) SCHRIJVER: A. Alberts



3) UITGEVER:



Naam : G. A. van Oorschot

Plaats : Amsterdam

Jaar : oktober 1974



4) GENRE: psychologisch



5) TITELVERKLARING: de hoofdrolspeler in dit boek, de heer Van Dalem, die aan hallucinaties lijdt die over vergaderen gaan. Het lot heeft hem een baan gegeven waarin hij erg veel vergadert. Een groot deel van het boek speelt zich dan ook af in de vergaderzaal.



6) HOOFDPERSONEN: - meneer Van Dalem, vreemd persoon. Geeft af en toe hele rare antwoorden en spoort geestelijk totaal niet. Weinig van karakter bekend omdat het boek geschreven is als een film: Er is geen ikpersoon en dus wordt alles van buitenaf beschreven.



7) OVERIGE PERSONEN: - meneren: Bartel, Beuzekom, Foreman, Grubben, Dunbar, Weber en Avenhorn. Zij zijn allen personen die bij hetzelfde bedrijf werken als Van Dalem. Verder niets over bekent.



8) WAT ZIJN DE PERSONEN VAN ELKAAR? : gesprekspartners en collegae.



9) WAAR SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? : onbekend.



10) IN WELKE TIJD SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? : in de jaren `70.



11) WORDT HET VERHAAL CHRONOLOGISCH VERTELD? : ja.



12) INHOUD: Het verhaal begint met een vergadering waarin Van Dalem iedereen steeds klein en dan weer groot ziet worden. Hij levert wat commentaar op de andere praters terwijl hij zich af aan het vragen is waar ze over aan het praten zijn. Hij geeft de conciërge opdracht om een glas water en een aspirientje voor hem te halen. Van Dalem loopt naar zijn kantoor en tekent een aantal papieren die de boekhouder hem vraagt te tekenen. Hij loopt naar buiten na een vaag gesprek en loopt naar het café aan de overkant. Na daar wat gepraat te hebben begint een hallucinatie. Deze gaat over vergaderen in een huis en dat hij tegen een man staat te praten. Van Dalem stapt de tram in (waarschijnlijk de volgende dag) en komt weer bij het kantoor. De mannen hebben het over zijn verleden: zijn oudere broer is gestorven en hij kwam toen in problemen. Van Dalem stond op de vluchtheuvel en keek omhoog naar de vergaderzaal op de tweede verdieping. Toen ze zagen dat hij keek deden ze allemaal een stap terug. Zo eindigt het boek.



13) EIGEN MENING: leesbaar boek. Het is een boek dat niet erg duidelijk is maar toch op een manier is geschreven dat het niet irritant wordt. Geen erg moeilijke woorden gebruikt. Wel even wennen aan de manier van schrijven.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen