Boekverslag : Jaques Audiberti - Un Bel Enfant
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 392 woorden.

Titel

Un bel enfant2.

n.v.t3)

Toneelstuk4)

Er zijn drie personen in het verhaal, die je allemaal tot hoofdpersonen kunt rekenen, omdat het verhaal maar vijf bladzijden bestrijkt. Twee van de hoofdpersonen, Robert en Edwige, zijn getrouwd. De derde hoofdpersoon, "le bel enfant", is het "bestelde" kind van hen, dus het staat wel degelijk in betrekking met de andere hoofdpersonen.5)

Robert is een jonge vader, die op het eerste gezicht niets met het kind te maken wil hebben en er mee naar de politie wil gaan. Toch kan hij het niet helpen dat het kind zijn liefde wint. Edwige is gelijk ontroerd als ze het kind voor het eerst ziet, in het begin staat ze achter Robert, maar ze trekt toch veel sneller bij. Ze heeft hem zelfs overgehaald om het kind te houden. Het kind is een beetje brutaal, maar wel slim. Omdat hij "gemaakt" is, kan hij over dingen met z'n vader praten, wat normaal niet kan. Het ene moment is hij brutaal, maar het andere moment gaat hij zielig lopen doen, om medelijden te wekken (wat overigens nog lukt ook).6)

De gebeurtenissen beïnvloeden de hoofdpersonen, omdat ze ineens heel sentimenteel worden als ze het kind zien slapen.7)

Het maakt niet uit waar het speelt, maar wel wanneer het verhaal zich afspeelt. Namelijk in de toekomst, want de hoofdpersonen krijgen een kind thuisbezorgd, wat hier natuurlijk niet kan.8)

Er is geen verteller, omdat heel het verhaal bestaat uit dialogen, heel af en toe onderbroken door een handeling die beschreven wordt. In dat opzicht zou de verteller de schrijver zijn.9)

Er is geen indeling en die zou je ook niet zelf kunnen maken, omdat het verhaal maar vijf bladzijden is.10)

Het probleem is de vraag of de hoofdpersonen het kind gaan houden of niet, door de dialogen kan je zien dat de schrijver dat duidelijk naar voren brengt.11)

Komisch.12)

Er zijn geen illustraties.13)

Wie de tekst zegt, anders raak ik de kluts snel kwijt.14)

In het verhaal krijgen de hoofdpersonen een kind thuisbezorgd, ze willen er eerst mee naar de politie, maar zodra ze het zien slapen, willen ze het toch houden. Het gaat hierom dat hoe modern iets ook is (als je je kind thuisbezorgd krijgt), aan een kind blijft iets moois, vandaar de titel "Un bel enfant" oftewel een mooi kind.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen