Boekverslag : Paul Zindel - The Pigman And Me
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 566 woorden.

The Pigman and meTitel : The Pigman and me

Schrijver : Paul Zindel

PersonenPaul Zindel : hij is de hoofdpersoon. De gebeurtenissen zie je door zijn ogen.Betty : zij is de zus van Paul.Moeder : zij is de moeder van Paul.Connie Vivona : zij is van Italiaanse afkomst, haar man had haar in de steek gelaten en toen ontmoette ze de moeder van Paul en samen kochten ze een huis in Travis.Nikky en Joey : zij zijn een eeneiige tweeling, ze zijn de kinderen van Connie Vivona.Nonno Frankie : hij is de vader van Connie Vivona. Hij helpt Paul ook vaak met zijn problemenNonna Namie : zij is de moeder van Connie Vivona.Jennifer Wolupopski : zij is de vriendin van Paul.John Quinn : hij is de jongen waarmee Paul gevochten had.‘Chops’ Tarinski : hij is de vriend van Connie Vivona.Queenie, Prince, Lady en Rin Tin Tin : zij zijn de 4 honden van de moeder van Paul. Maar Lady krijgt een inslaapspuitje. Later komen er nog puppies en dan zijn er ongeveer twintig honden.Categorie : humorSamenvatting :

Paul Zindel gaat met zijn moeder en zijn zus Betty in een ander huis in Travis wonen samen met Connie Vivona met haar kinderen en ouders. Connie Vivona gaat onder wonen en Paul gaat boven wonen met moeder en Betty.

De moeder van Paul kent Connie Vivona, omdat Connie in de steek gelaten werd door haar man, ze ging toen alle deuren af om te vragen of iemand iets kon doen. Toen kwam ze bij de moeder van Paul en zij ging samen met Connie een huis kopen in Travis.

In Travis wonen veel Poolse mensen, als eerst ontmoet Paul Jennifer Wolupopski en hij raakt daarmee bevriend. Paul en Jennifer zitten graag in de appelboom in de tuin van Paul. Ze praten daar altijd over hun problemen.

De moeder van Paul krijgt werk bij de Dierenbescherming en zij moet zwerfdieren ophalen. Zij is ook helemaal gek van de tv-hond Lassie. Daarom houdt ze de honden die op Lassie lijken.

Dan moet Paul naar school in Travis. Op zijn eerst schooldag maakt hij al ruzie met Jonh Quinn tijdens een balspel bij gym. Paul slaat John dan een blauw oog en John daagt Paul uit voor een gevecht. Paul weet niet hoe hij moet vechten en Nonno Frank helpt hem voor te bereiden. Maar ondanks dat verliest Paul het gevecht, maar de volgende dag schudden John en Paul elkaar de hand, nadat ze bij de leraar zijn geweest.

Ondertussen heeft 1 van de honden 13 puppies gekregen en de moeder van Paul had Lady een inslaapspuitje gegeven, omdat ze te wild was.

Ook heeft Connie een vriend; ‘Chops’ Tarinski.Op een dag horen de tweelingen Connie praten met Betty over liefde. Dit vertellen ze aan de moeder van Paul, die wordt zo boos dat ze dreigt met zelfmoord. Dan besluit Connie te trouwen met ‘Chops’ Tarinski en Connie eist het geld van de helft van het huis. Maar de moeder van Paul kan dat niet betalen. Ze verkoopt het huis en geeft de helft van het geld en ze geeft ook de honden weg. Dan zegt Paul ‘tot ziens’ tegen Jennifer en hij praat nog even met Nonno Frankie, hij zegt dat Paul later schrijver wordt.

Dan vertrekt Paul met zijn moeder en zijn zus.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen