Boekverslag : Frederica De Cesco - Melina En De Dolfijnen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 485 woorden.

Melina en de dolfijnen

Frederica De CescoGenre: AvontuurSamenvatting:

Melina woont met haar ouders en haar kleine broertje Yannis in een dorp vlak aan de zee.

Toen Melina nog twee broertjes had, gingen ze vaak met z’n drieen zwemmen, maar nadat een

van haar broertjes was verdronken, had Melina’s vader hen verboden om nog naar de zee te gaan. Door de dood van hun broertje had Yannis een heel groot schuldgevoel en kon hij niet meer praten. De mensen in het dorp dachten dat Yannis gek was geworden, want hij had al zijn schoolboeken verscheurd en hij kroop altijd weg onder tafels en stoelen.

Melina wou haar broertje weer beter maken door met hem te zwemmen met de dolfijnen, want alleen daar werd hij vrolijk van. Maar elke keer dat ze in zee betrapt werden, sloeg Melina’s vader haar in elkaar. Maar omdat Melina de moed niet opgaf, werd Yannis toch weer beter.Wat heeft de titel met het verhaal te maken?

Melina zwemt met dolfijnen, vandaar de titel “Melina en de dolfijnen”.Staan de belangrijkste gebeurtenissen in chronologische volgorde?

Nee, soms zijn er terugblikken, bijvoorbeeld op de dood van één van haar kleine broertjes.Persoonsbeschrijving

* Melina: Een heel slim meisje, ze haalt goede cijfers op school en ze heeft een speciale band met haar nieuwe lerares.

* Yannis: Melina’s broertje. Hij had eerst een tweelingbroer, maar omdat die was overleden, kon hij niet meer praten. Hij had een grote taalachterstand, omdat hij al jaren niks heeft gezegd.

* Melina’s vader: Een strenge man. Hij is bang dat zijn zoon iets overkomt bij de zee, na wat er met zijn andere zoon is gebeurd.

* Melina’s moeder: Ze is bang voor Melina’s vader en ze trekt zich altijd terug als er ruzie is. Ze weet wel dat Melina gelijk heeft, maar ze durft hem niet tegen te spreken.Waar speelt het verhaal zich af?

ItaliëWanneer speelt het verhaal zich af?

Het is wel in deze tijd, maar omdat Melina in een afgelegen plaats woont, hebben ze nog niet veel Moderne spullen.Hoe lang duurt het hele verhaal?

Het hele verhaal duurt ongeveer een schooljaar, want het verhaal begint met de eerste schooldag en eindigt met de zomervakantie.Met wie kijk je mee? (ik, hij- of zij-persoon)

Het verhaal is in de vertel-vorm, er wordt dusverteld met ‘zij’.Welke bedoeling heeft de schrijf(st)er met het verhaal?

Ze wil laten zien dat dolfijnen intelligente en bijzondere dieren zijn.Welke manieren worden er gebruikt om het verhaal spannend te maken?

Ze maakt het spannend door Melina enge dingen mee te laten maken.

Die dingen beschrijft ze zo duidelijk dat je weet hoe Melina zich moet voelen.Worden er moeilijke of makkelijke woorden gebruikt?

Makkelijke woorden.Eigen mening:

Het verhaal was heel spannend en leerzaam. Ik las bijvoorbeeld dat je je hand kunt openhalen aan de vin van een dolfijn, omdat die zo ruw is.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen