Boekverslag : Peter Pohl & Kinna Gieth - Ik Mis Je, Ik Mis Je!
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 539 woorden.

1. Ik mis je, ik mis je!

2. Dit boek heeft twee schrijvers: Peter Pohl & Kinna Gieth. Dit boek is waar gebeurd en

de hoofdpersoon is Kinna Gieth. (In het boek heet ze Tina)

3. Het boek is gepubliciceert in 1992 en in 1994 is het uitgegeven in de vertaalde versie. In 1995 is het bekroond door de Nederlandse kinderjury en in 1993 werd het bekroond met de Augustprijs 1993. De oorspronkelijke titel is: ‘Jag saknag dig, jag saknar dig!’

4. De hoofdpersoon is Tina

5. De gebeurtenissen spelen zich af in het dorpje waar Tina en Cilla wonen.

6. Cilla en Tina zijn een eeneiige tweeling en in de zomer worden ze 14 jaar, ze zijn in Frankrijk geboren en spreken thuis soms ook Frans. Tina en Cilla houden erg van gedichten maken en dat doen ze dan ook heel vaak. Ze praten ook vaak samen. Cilla is erg rustig en Tina is wat drukker. Als hun moeder jarig is komen ze bijna te laat op school en rennen ze naar de bushalte. Ze zien dat de bus er al staat en steken zonder uit te kijken de weg over. Plotseling hoort Tina achter zich piepende remmen, een schreeuw en dwarrelt er huiswerk van Cilla rond, ze ruikt de geur van verbrandt rubber. Cilla is aangereden door de beste vriend van hun broer Jonny.

Tina heeft het ontzettend moeilijk met de dood van haar zusje en mist haar ontzettend. Als ze in de spiegel kijkt denkt ze dat Cilla het is omdat ze precies hetzelfde er uit zagen en dan begint ze te praten tegen de spiegel. Ze heeft elke nacht nachtmerries en ze heeft het gevoel dat ze een slecht geweten heeft tegenover Cilla, ze denkt dat Cilla zich ergens over wil wreken. Na lang aandringen gaat ze met de schoolpsycholoog praten die Georg heet. Die zegt dat Cilla zich niet wil wreken en dat Cilla ook zou willen dat ze gewoon doorgaat. Een jaar na het ongeluk komen er veel van Tina’s klasgenoten naar de verjaardag van de moeder van Tina. Ondertussen ziet Tina dat Fredde, een jongen uit haar klas, naar boven gaat. Als hij na vijf minuten nog niet terug is gaat Tina hem halen en steekt haar hand uit naar Fredde om hem van haar bed af te trekken. Maar Fredde trekt haar op het bed en geeft haar een zoen. Als ze weer naar beneden gaan gaat iedereen naar huis behalve Sandra en Lotta. Sandra was de beste vriendin van Cilla en Lotta is die van Tina. Sandra en Lotta blijven slapen. Doordat Sandra en Lotta Tina zo hebben gesteund is Tina er bovenop gekomen en kon ze weer genieten van het leven.

7. Ik vind dit een heel goed boek, omdat het vertelt hoe Tina zich voelde na de dood van haar tweelingzusje. Als je het leest is het net of jij Tina bent en of Cilla jouw zus is. Aan het eind van het boek zijn de schrijvers overgegaan in de ik-vorm en dat hebben ze zo gedaan dat je het bijna niet merkte. Ze hebben dat gedaan omdat één van de schrijvers, Kinna Gieth, eigenlijk Tina was en op het laatst over zichzelf wilde schrijven als ik.



Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen