Boekverslag : Hans Hoffmann - Schwesternschulerin Brigitte
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 334 woorden.

1. De titel van het boek is Schwesternschulerin Brigitte.

2. Het is geschreven door Hans Hoffman.

3. Ik heb er ongeveer 6 uur over gedaan om het boek te lezen. Het telde 176 bladzijden.

4. Ik heb geen woordenboek gebruikt bij het lezen.

5. Ik had verwacht dat het een boek zou zijn over een meisje dat met haar opleiding voor verpleegster bezig is. Die verwachting is wel uitgekomen. Dat gedeelte dat over het kinderdorp gaat waar ze gaat werken was voor mij onverwacht. Ik had nooit gedacht dat het daar over zou gaan.

6. Het verhaal gaat over een meisje met een grote liefde voor kinderen dat bezig is met haar opleiding voor verpleegster. Als ze die heeft afgerond gaat ze werken in een kinderdorp, een dorp waar weeskinderen worden opgevoed door verpleegsters.

7. De doelgroep waarvoor dit boek geschikt is de vrouwelijke jeugd van enkele tientallen jaren geleden. Het gaat bijna alleen maar over hele brave meisjes en over kinderen, meestal interesseert jongens dat niet. Het is sowieso een beetje te tuttig voor de jeugd van nu. Brigitte is bijvoorbeeld het toonbeeld van braafheid en verantwoordelijkheid. Je wordt er soms bijna niet goed van.

8. Ik kan me niet met een van de personages identificeren. Ze zin allemaal veel te braaf en verantwoordelijk. De enige overeenkomst met Brigitte en mezelf is dat we allebei van kinderen houden.

9. Als ik een nieuwe titel voor het boek moest bedenken zou het Brigitte vindt haar weg ijn. Deze titel is gelijk een korte samenvatting van het boek en is net zo tuttig als het boek zelf.

10. Ik zou iemand anders het boek niet aanraden omdat het dik is en tuttig en ouderwets en ongeƫmancipeerd. Alle zusters zijn vrouwen en alle dokters zijn mannen.

11. Het idee voor het boek is best leuk maar het is een beetje uit de tijd. Als het nu zou worden geschreven zouden er zeker mannelijke verplegers en vrouwelijke dokters zijn.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen