Boekverslag :  - Dit Been Is Korter
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 522 woorden.

Genre:

Het boek valt onder de volgende genres: detective, romantiek en psychologie

Hoofdpersonen:

Ron die al vanaf zijn geboorte een afwijking heeft en daardoor zijn linkerbeen twee centimeter korter is dan het rechter. Zijn hobby's zijn tekenen en paardrijden.

Marry, een Argentijns meisje waarmee Ron al heel lang schrijft.

Tijd:

Het verhaal speelt zich af in de 20e eeuw.

Inhoud:

Op een dag krijgt Ron een brief uit Argentinië waarin staat dat Marry snel naar Nederland zal komen. Ron vindt dit hartstikke leuk en gaat haar van Schiphol afhalen. Marry en Ron worden snel goede vrienden. Ze krijgen samen verkering en alles lijkt goed te gaan.

Als Ron op een dag naar de manege gaat hoort hij dat er op de manege ingebroken was. Er was veel geld verdwenen. Een paar dagen later zijn er tijdens gym portemonnees gestolen. Ron wordt verdacht gemaakt omdat hij niet meedoet met gym vanwege zijn been en paard rijdt bij de manege. Na een week wordt er op de school ingebroken, er is geld van het boekenfonds en van de telefoon weg. Weer wordt Ron verdacht omdat zijn vader leraar is op de school en Ron had dus de sleutel kunnen pakken.Tussen Marry en Ron gaat het op den duur slechter. Ze is gewend aan Nederland en laat Ron stikken. Ron gaat sindsdien meer met Annet om. Annet en Ron gaan op onderzoek uit.Een tijdje later komt de moeder van Marry helemaal overstuur bij Ron's moeder. Haar moeder vertelt dat ze onder Marry's bed een heleboel dure spullen gevonden heeft. Dit kan Marry nooit gekocht hebben omdat ze daar veel te weinig zakgeld voor krijgt. Nu gaat Ron Marry verdenken.Op de manege koopt de conciërge van zijn school een paard voor zijn vrouw. Op den duur krijgt zijn vrouw last van haar rug en nu mag Marry op het paard rijden.Ron gaat met zijn vader kijken hoe hij zijn onschuld kan bewijzen. Ze gaan na wie kon zeggen waar hij was en wanneer. Ze gaan naar de politie en dan blijkt dat Ron het niet gedaan kan hebben. Dan vraagt de politie ham en Annet of ze mee willen denken wie het dan gedaan zou kunnen hebben. Ron en Annet denken allebei dat Marry het gedaan heeft en zeggen dat tegen de politie. Dan blijkt dat ook Marry het niet alleen gedaan kan hebben want ze was niet sterk genoeg om de la in de manege te openen. Dan komt er een tweede verdachte aan het licht, doordat ze zich gingen afvragen hoe het kwam dat de conciërge een paard kon kopen. Toen bleek dat de conciërge het geld samen met Marry gestolen had en de conciërge werd gearresteerd en Ron ging vrijuit.Beoordeling:

Ik vond het een heel goed en spannend boek omdat het goed weergeeft hoe sommige mensen je beoordelen op je uiterlijk en hoe ze daar meteen een karakter aan vast koppelen.

Het is ook spannend omdat pas op het allerlaatste moment de daders bekend worden.

Ook de romantiek tussen twee mensen komt aan bod.

De titel "Dit been is korter" slaat op het feit dat Ron zijn linker been korter is dan zijn rechter.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen