Boekverslag : Carry Slee - Spijt
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1058 woorden.

Naam: Tjarda van loon.

Klas: 2cWaarom heb ik dit boek gekozen?Ik heb dit boek gekozen, omdat de titel en de voorkant van het boek me erg aanspraken. Ik hou erg van boeken die waar gebeurd kunnen zijn, en waar je problemen in kunt herkennen. En daar is dit boek een goed voorbeeld van.

Carry Slee is ook een van mijn favoriete schrijfsters, daarom kon ik het helemaal al niet laten om dit boek niet te lezen.Beoordelingswoorden:Ik vind dit een werkelijk verhaal, hier staan problemen in die dagelijks kunnen gebeuren.

Ik was erg nieuwsgierig of de moeder van Casper ooit weer eens beter zou worden, dus ik las dit boek van begin tot het eind met veel plezier. Ik vond het eind dan ook erg droevig, toen Casper’s moeder overleed.

Het boek was niet moeilijk om te lezen, want er stonden geen moeilijke woorden in en het was ook geen ingewikkeld verhaal.Samenvatting:Casper zit in de derde klas van de Middelbare school. Zijn ouders zijn gescheiden en hij woont bij zijn moeder thuis waar hij het goed mee kan vinden.

Op school trekt hij veel op met Pim die erg klein is en altijd grappen over zichzelf maakt. Ook met Sofie kan Casper heel goed opschieten. Sofie heeft verkering met een Surinaamse jongen die Roy heet. Van Sofie’s ouders mag Sofie geen verkering hebben met Roy omdat hij een buitenlander is. Daarom vraagt Sofie aan Casper als ze net kunnen doen alsof ze verkering hebben. Zodat Casper Sofie naar huis brengt als ze bij Roy is geweest.

Casper speelt keyboard en krijgt dan ook lessen van Pien. Casper droomt er van om ooit eens in een jeugdorkest te spelen. Hij heeft dan ook een nummer voor de auditie geschreven waarover Pien erg tevreden is. Pien lijkt het een goed idee als Anouk er ook bij gaat zingen. Casper is er niet zo blij mee, hij mag haar niet echt. Maar als hij er toch mee akkoord gaat, leert hij Anouk toch beter kennen, Ze is toch anders dan hij verwacht had en dan wordt hij verliefd op haar. Alleen Anouk heeft verkering met Wouter en dat zit hem dan telkens dwars.

Ondertussen gaat het erg slecht met zijn moeder ze heeft veel last van buikpijn. Casper is erg bezorgd over haar, maar ze zegt dat er niets aan de hand is.

Totdat Casper bij toeval ontdekt dat ze kanker heeft. Ze moet geopereerd worden en dan gaat het gelukkig weer beter met haar.

Casper denkt vaak aan zijn vader, en hij besluit hem op te zoeken en met succes, hij vindt hem. Het blijkt dat ze zeer goed met elkaar op kunnen schieten. Casper begrijpt dan ook wel dat zijn ouders waren gescheiden ze zijn totaal verschillende types.

Met Casper’s moeder gaat het goed, totdat Casper pijnstillers op haar kamer vindt. Hij brengt haar naar een speciale arts, de behandeling die zijn moeder krijgt helpt grotendeels, maar het kankergezwel verdwijnt helaas nog niet helemaal.

De verkering van Anouk en Wouter raakt uit en Anouk en Casper trekken steeds meer met elkaar op. De auditie wordt dan ook een groot succes.

Sofie vertelt thuis aan haar ouders dat ze geen verkering had met Casper maar met Roy en helaas krijgt ze dan dikke ruzie met haar ouders. Maar gelukkig mag ze nadat ze haar ouders heeft weten om te praten, toch verkering hebben met Roy.

Doordat het al slechter met zijn moeder gaat komt zijn tante bij hun thuis logeren, waar hij dan ook goed mee kan opschieten.

Casper’s moeder gaat niet meer naar de arts en ze slikt alleen nog maar pijnstillers, ze wordt al magerder en dan in de laatste minuten van haar leven speelt Casper keyboard, ze vergeet haar pijn en sterft.

Casper wil alles opgeven, zijn vrienden, en zelfs zijn dierbare keyboard! Met steun van zijn vader, vrienden en zijn tante verwerkt hij zijn verdriet. Op het laatst ontdekken Anouk en Casper dat ze veel voor elkaar betekenen en krijgen dan verkering.Onderwerp:Spreekt het onderwerp je aan?

Kanker is een ernstige ziekte en omdat iedereen deze ziekte kan krijgen, sprak het onderwerp me zeker aan.Is het een onderwerp waar je al wel eens over nagedacht hebt?

Ik ken veel mensen die deze ziekte hebben of gehad hebben, dus ik heb al zeker over dit onderwerp nagedacht.Heeft het boek je nieuwe kanten van het onderwerp laten zien?

Ik vond het erg mooi dat het zo’n indruk heeft als Casper keyboard speelt voor zijn moeder, dat zij dan even haar pijn vergeet. Dat ze toch nog oog heeft voor andere dingen dan pijn, dat is wel erg indrukwekkend. Het heeft me dus zeker nieuwe kanten van het onderwerp laten zien.Heb je door het lezen van dit boek iets geleerd?

Ik heb geleerd dat je verdriet goed moet verwerken en niet zoals Casper feest gaan vieren en andere gekke dingen gaat doen, zodat je nog veel meer problemen krijgt.gebeurtenissenBevat het verhaal genoeg gebeurtenissen om te blijven boeien?

Het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen, want het maakte me vooral nieuwsgierig of Casper’s moeder in leven zou blijven. Ik was dus van het begin tot het eind aan mijn boek gekluisterd.Komen de gebeurtenissen logisch uit elkaar voort of is het verband moeilijk te verklaren?

Het boek was makkelijk te lezen, doordat de gebeurtenissen logisch uit elkaar voort kwamen.PersonagesIs de persoon een held[in] op wie je zou willen lijken?Waarom[niet]? Ik zou best op Casper willen lijken, want hij heeft veel talent in keyboard spelen.Hebben de personages eigenschappen die je bewonderd gewoon vindt of verafschuwt?

Ik bewonder Casper’s moeder ze denkt veel meer aan anderen dan aan zichzelf.

Ik verafschuw Sofie doordat ze zoveel loog tegen haar ouders kreeg ze een fikse ruzie’s. Ik denk dat ze beter de waarheid kon vertellen.BouwHangt alles goed met elkaar samen of juist niet?

Alles hangt goed met elkaar samen. De zinsopbouw was namelijk goed en de gebeurtenissen kwamen mooi achter elkaar aan.Is het verhaal spannend?

Ik vind het verhaal niet spannend. Er waren geen gebeurtenissen waar ik met spanning bij heb zitten lezen.Taalgebruik:Vind je het verhaal lastig om te lezen? Hoe komt dat?

Ik vind het verhaal niet lastig om te lezen omdat er geen moeilijke woorden in stonden en het was een goed lopend verhaal.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen