Boekverslag : Herbert Reinecker - Fallen Für Den Kommissar
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 883 woorden.

Titel : Fälle für den Kommissar

Schrijver : Herbert Reinecker

Illustraties : Oscar Jorgensen

Uitgever : Grafisk Institut A/S



Wie zijn de hoofdpersonen?



Meneer Heynold, hij is de vermoorde man, rond de 50 en hij was een rijk. Hij had alleen problemen met zijn vrouw, want ze waren gescheiden, maar dat wou hij niet dus liet hij zijn bedrijf in de steek.



Traufer, dit was de zwager van meneer Heynold een man van ongeveer 45 jaar oud en getrouwd. Hij was de manager van het bedrijf van meneer Heynold, maar omdat meneer Heynold niks meer deed met het bedrijf ging het bedrijf failliet.



Maria Heynold, de was gescheiden vrouw van meneer Heynold. Zij was ongeveer 40 jaar oud en omdat zij pas gescheiden was van meneer Heynold wou hij met haar praten, maar dat wou zij niet.



Heer Blasek, dit is een oudere man met weinig geld. Hij dronk veel en hield veel van vissen. Hij heeft een zoon en een dochter. Ook wou hij heel graag terug naar Canada.



Der Wirt, hij runde een soort café, en was een vriend van Blasek. Blasek vertelde altijd verhalen over Canada en der Wirt vond dat ook heel mooi.





Verslag:

Meneer Heynold is vermoord door een mes die hij in zijn rug kreeg. Hij heeft toen nog een stuk gelopen en is in een taxi gaan zitten en is toen dood gegaan. Hij werd voor een café vermoord. Om erachter te komen wie de moordenaar was heeft de politie foto's gemaakt van de mensen die er op het moment na de moord waren, want misschien zit de moordenaar daar wel tussen. Daarna informeerde de politie de familie en gingen direct naar ze toe. De politie vroeg waar ze de avond van de moord waren, maar iedereen had een alibi. Net toen de politie weg wou gaan werd er 3 keer aangebeld, maar er was niemand. De politie dacht dat het met de moord te maken had dus bleven ze buiten wachten. Een half uur later kwam Maria Heynold (de gescheiden vrouw van Heer Heynold) buiten en er kwam een motor aan waar zij achterop zat. De politie kon hun niet meer achterna. Toen de politie de foto's bekeek zagen ze dat Maria Heynold op de foto stond, voor een raam boven het café. De politie ging gelijk naar de plaats waar Maria stond. Ze kwamen terecht in het huis van Blasek. Blasek was een arme man, dus hij had geen grote kamer en geen slot op de deur dus iedereen kon er zomaar binnen lopen. Toen de hulp van de commissaris naar buiten keek zag hij plotseling Traufer lopen. Ze gingen naar Traufer toe en vroegen wat hij kwam doen. Traufer vertelde dat hij niet alles verteld had wat hij wist. Hij vertelde nu dat hij wist dat iemand Heynold afgehaald had en weg was gereden. Toen kwam er een motorrijder het was de zoon van Blasek. Dat was de motorrijder die ook op een van de foto's stond. Traufer vroeg aan de commissaris of hij mee wilde gaan naar zijn kantoor. Toen ze op het kantoor kwamen vertelde Traufer dat hij gister niet de waarheid had verteld, maar dat vanavond wel zou doen. Meneer Heynold had haast geen tijd meer voor het bedrijf en het verwaarloosde, omdat hij gescheiden was van zijn vrouw. Zelf wilde hij niet scheiden, maar zijn vrouw wel. Hij ging steeds naar haar toe om met haar te praten, maar dat wou ze niet. En ze werd er best wel gek van , want hij bleef maar aandringen. Zij had namelijk een nieuwe vriend: Ingo Blasek, de zoon van heer Blasek. Toen Traufer de foto's zag wou hij ze gelijk hebben.



De commissaris begreep niet waarom. Hij zei dat hij de foto wilde bewaren, omdat het over zijn familie ging en dat het niet bij de pers mocht komen, want dat zou de. Toen de politie naar het huis van Blasek ging kwamen zij daar Ingo en Maria tegen. Heer Blasek kwam de deur binnen en zei dat hij gelogen had, omdat hij zei dat hij niet wist waar ze waren, maar dat wist hij wel. Hij wou ze er liever buiten houden vertelde hij. Nog steeds zag de politie niks vreemd op de foto's. Traufer vertelde ondertussen aan de politie dat hij een ander alibi had, want zijn vorige alibi was niet waar. Toen opeens ontdekte de commissaris dat de auto van Traufer op de foto stond, hij vroeg aan een collega het alibi te controleren en ging intussen naar de kroegbaas. Hij vroeg aan hem waar heer Blasek van hield en hij vertelde dat heer Blasek heel erg veel van vissen en Canada hield en dat hij daar graag nog een keer als hij geld zou hebben naar toe wou. Toen kwam iedereen die de moord zou kunnen plegen binnen. Het moordwapen werd op tafel gelegd en heer Blasek zei meteen dat is mijn vismes. Toen zei de kroegbaas dat hij ook zo'n mes had. Op dat moment vertelde de kroegbaas dat hij de moord had gepleegd, omdat Traufer heer Blasek heel veel geld had geboden om Heynold te vermoorden, omdat hij dan de zaak zou erven. Heer Blasek had geweigerd en toen zei de kroegbaas, als jij hem niet vermoordt, vermoord ik hem wel. En dan ga ik naar Canada.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen