Boekverslag : A.c. Baantjer - Ik Heb Mijn Man Vermoord
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 392 woorden.

1) TITEL: Ik heb mijn man vermoord



2) SCHRIJVER: A.C. Baantjer



3) UITGEVER: Naam : Anthos/SVE

Plaats : Amsterdam

Jaar : 1986

4) GENRE: politieverhaal



5) TITELVERKLARING: de mevrouw die zichzelf komt aangeven, zegt: "Ik heb mijn man vermoord."



6) HOOFDPERSONEN: - meneer Baantjer, rechercheur. Vreemd genoeg niks over bekend. - De mevrouw die haar man vermoord heeft. Een dikke vrouw, jaar of vijftig, zwart haar.



7) OVERIGE PERSONEN: - Wimpie, kleinkind. Zoon van Peter. - Karel. Een zoon van de dikke mevrouw.



8) WAT ZIJN DE PERSONEN VAN ELKAAR? : behoeft geen uitleg.



9) WAAR SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? : in Amsterdam.



10) IN WELKE TIJD SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? : in 1978.



11) WORDT HET VERHAAL CHRONOLOGISCH VERTELD? : ja.



12) INHOUD: Er komt een vrouw het politieburo binnenlopen, gaat voor een bureau zitten en zegt: "Ik heb mijn man vermoord." De rechercheur reageert hierop door allerlei vragen te stellen zoals: wanneer, waarom etc. En gaat daarna even een kijkje nemen in het huis. Wat hij daar aantreft is een verschrikkelijke puinhoop. Alles is kapot. De man ligt met een grote hoofdwond op de grond in de slaapkamer, morsdood. Als hij terugkomt, zit de vrouw er nog. Hij stelt haar weer een paar vragen en komt achter het motief van de daad: de man maakte alles kapot, alles waar de vrouw voor had gewerkt, zoals haar meubilair. Ze heeft vier kinderen die zijn gevlucht voor hun vader, twee zoons en twee dochters. Hij sloeg ze altijd. Alleen de kleinzoon kwam nog wel eens langs. Stiekem want anders zou hij er ook van langs krijgen. Onlangs had hij toch een pak slaag gehad van zijn opa. De vrouw had hem toen verwend met chocolade en geld voor de bioscoop opdat hij zijn vader niets zou zeggen. De jongen kon het echter niet achter houden, want de blauwe plekken en de striemen in zijn nek vielen erg op. Zijn vader Karel wilde wraak en besloot zijn vader te vermoorden. Karel was al meerdere malen aan de deur geweest maar gelukkig was zijn vader niet thuis. Zijn moeder had haar man toen vermoord om de reden: je laat je zoon toch geen moordenaar worden?



13) EIGEN MENING: beste boek tot nu toe voor dit jaar. Misschien door het onderwerp, maar het is toch zeker de inhoud die het een goed boek maakt. Met plezier gelezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen