Boekverslag : Nicole Boumaaza - Aan De Andere Kant Van Het Water
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 270 woorden.

PLAATS VAN DE HANDELING:

Alex woont met zijn familie in Kovrov, een stadje in het westen van Rusland. Door omstandigheden vlucht hij naar Moskou, waar hij onderdak vindt in een leegstaande kelder. Met een groep vrienden trekt hij richting Kaukasus. Door toedoen van de politie komen ze terecht in een weeshuis. Ze ontsnappen en via Leningrad bereiken ze uiteindelijk Finland, waar hen een nieuw leven staat te wachten…SOCIAAL MILIEU:

De familie van Alex is, zoals vele andere gezinnen in Rusland, het slachtoffer van de GPU, de geheime politie, die mensen oppakt omwille van hun politieke overtuiging. Alex blijft alleen achter en moet zich in een wereld van honger, koude, diefstal en misdrijf weten te handhaven.TIJDPERK:

Dit verhaal speelt zich af in het begin van de twintiger jaren, een periode waarin Rusland een gesloten gemeenschap is en het nieuws doordrenkt is van propaganda.NAMEN VAN DE BELANGRIJKSTE PERSONAGES:

De hoofdpersoon is Alex, een jongen van 12 jaar, komt bij Peter terecht, de leider van een jeugdbende.HUN FUNCTIE:

Alex vormt met zijn familie een gezellig gezinnetje. Na dat hij van zijn ouders gescheiden wordt, moet hij het zien te redden. Zijn moeilijk bestaan wordt enigszins vergemakkelijkt doordat hij in contact komt met lotgenotenHUN KARAKTER:

De zorgeloze Alex verandert in een oogopslag in een jongen met hopen problemen. De dood van een vriend duwt hem nog dieper in de put. Toch blijft hij dapper hopen op een moment van rust.

Peter, de moedigste van de groep, geeft nooit op. Hij staat altijd klaar om de anderen te helpen.ONDERLINGE RELATIES:

Peter, de bendeleider, heeft een goede band met zijn volgelingen. Hij zorgt voor voldoende eten en verzorging, daardoor betwist niemand hem zijn gezag.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen