Boekverslag : R.l. Stine - The Wrong Number / Verkeerd Verbonden
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 325 woorden.

Titel

Fear Street



OndertitelVerkeerd Verbonden



Originele titel

The wrong number



Schrijver

R.L.Stine



Plaats

Het verhaal speelt zich af in Shadyside, een klein provinciestadje.



Tijd

Het verhaal speelt zich af in deze tijd.



Hoofdpersonen

Jade Smith, een populaire meid die erg in de smaak valt bij jongens. Ze durft erg veel, heeft altijd haar woordje klaar en is heel vrolijk en positief.In het boek staat niet precies vermeld hoe oud ze is, maar ik denk dat ze ongeveer 15 moet zijn.

Deena Martinson, een verlegen meisje dat vaak alleen maar op feesten wordt uitgenodigd, omdat ze zo goed bevriend is met Jade. Ze is gauw bang en zegt niet altijd wat ze denkt, maar ze houdt het liever voor zichzelf. Ze is net als Jade ongeveer 15.

Chuck Martinson, een moedige jongen die veel durft, maar gauw op zijn teentjes is getrapt. Chuck is Deena's halfbroer: ze hebben dezelfde vader. Chuck is 18 jaar.



Samenvatting

Deena en haar beste vriendin Jade bellen voor de grap jongens van hun school op. Deena's halfbroer, Chuck, betrapt hen en dreigt het aan hun ouders te vertellen, tenzij hij mee mag delen in de pret! Chuck bedreigt iedereeen die hij belt.Een gevaarlijk spelletje. Tot Chuck een nummer in Fear Street belt.Tot zijn grote verbazing merkt hij dat er moord in het spel is. Na het telefoontje gaan ze met z'n drieen naarr het huis, waarnaar Chuck had gebeld. Ze treffen er een dode vrouw aan, met naast haar een mes vol bloed. Plotseling komt de dader aanrennen en Chuck pakt het mes om zichzelf te verdedigen. Ze kunnen uiteindelijk ontsnappen, maar later die nacht wordt Chuck gearresteerd op verdenking van moord.Chucks vingerafdrukken staan op het mes! Natuurlijk doen Jade en Deena er alles aan om hem vrij te krijgen, maar dat is niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk, na een zeer spannend avontuur, wordt Chuck vrijgelaten en wordt de echte dader opgepakt.



Mening

Een zeer spannend boek, dat je niet meer weg kunt leggen als je eenmaal begonnen bent.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen