Boekverslag : R.l. Stine - The Girlfriend
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1038 woorden.

AANTAL BLZ: 165Het boek heet the girlfriend omdat Scotty al sinds de zesde klas met hetzelfde meisje Lora uitgaat totdat zij een keer met haar ouders voor een week naar het buitenland op vakantie gaat. Scott heeft de dag dat Lora weg is, een redelijk belangrijke wedstrijd. Als hij klaar is gaat hij naar z’n auto om vervolgens naar huis te gaan, maar er zit een meisje met rood lang haar met een lekke band bij z’n auto, hij biedt haar een lift aan en gaat vervolgens wat met haar eten.

Als hij haar thuis gebracht heeft vraagt hij haar een keer mee uit, het moet een keer kunnen denkt hij ik ben nog nooit met een ander meisje uitgeweest behalve met Lora. Nadat ze met elkaar uit zijn geweest heeft Shannon echter het idee dat zij z’n schatje is en dat ze wat hebben. Scott denkt daar anders over en beschouwde het gewoon als een afspraakje ondanks dat ze er wel heel aantrekkelijk uitziet. Zij pikt dat niet en begint dreigementen uit te voeren en hem voortdurend te stalken. Het begint er naar uit te zien dat schott een nieuwe vriendin heeft maar dat is dan alleen van haar kant uit.Ik vond het gedeelte dat Scott dacht dat hij Shannon vermoord had en haar meenam naar Lora’s huis om haar daar voorlopig op te bergen. Daar was alleen een onverwacht supriseparty voor scott georganiseerd. Iedereen zag hem dus met Shannon alleen ze was dus niet dood. Gelukkig kwam net de politie haar halen want ze was dus hartstikke gevaarlijk en nam haar dus mee. Dit stukje was heel onverwachts, ik had helemaal niet verwacht dat ze daar een suprise party gingen houden en ik wist ook niet hoe ze zouden reageren.Op een gegeven moment was Lora weer terug van de vakantie en hadden ze een feest waar ze als beste koppel 500 dollar zouden krijgen. Op dat feest was dus ook Shannon nou ja ze mog niet naar binnen maar ze deed alles om naar binnen te komen.

Dit stukje vond ik niet zo leuk omdat er de hele tijd al zulke acties van Shannon waren dus kwam dit ook niet meer onverwachts het was een beetje voorspelbaar.Als ik mog kiezen wie ik zou willen zijn, koos ik voor Scotty, ondanks dat hij een jongen is.

Hij maakt in die 2 weken zoveel dingen mee. Okee het zijn geen leuke dingen, maar ik had wel willen weten of ik hetzelfde zou reageren als scott deed op sommige gebeurtenissen. Ook had ik wel willen weten wat hij zou hebben gevoeld bij al die dreigementen en dan nog het breken van z’n vingers. Hoe hij zich voelde toen hij iedereen voorloog. Zulke dingen kan je namelijk wel lezen hoe de personen zicht voelen, maar je zou het nooit zelf kunnen weten zonder iets dergelijks mee te maken.Ik zou wel een hekel kunnen krijgen aan die Shannon. Wie niet zal ik maar zeggen, als iemand huisdieren vermoord alleen om een jongen te krijgen, chanteren. Dan ben je toch hartstikke gek in je hoofd. Ook alleen dat stalken en die ‘plaat voor haar hoofd’ zal me heel gauw irriteren.Ik denk in 1991, gewoon het jaar dat het boek uit is gebracht. Ik denk dat het niet veel zou uitmaken wanneer het verhaal zich afspeelt. Onder het lezen heb je ook niet door wanneer het zich afspeelt alleen dat toen de auto op benzine en de telefoon al was uitgevonden.

Voor de rest heeft de tijd geen invloed op het verhaal.

Vroeger kwam het vast ook wel voor dat mensen gingen stalken en dat er zulke gekken rondliepen.Ja ik ben wel tevreden over het einde van het boek. Ik had niet verwacht dat die grote lange figuren de politie was, ik dacht echt dat het de broeren van Shannon waren zoals zij vertelde.

Ook vond ik het wel leuk dat juist toen hij met shannon naar Lora’s huis ging er precies op de plek waar hij haar wou dumpen een verrassings feest werd gehouden.Scotty heeft zeker weten iets geleerd. Hij zal nooit maar dan ook nooit meer als hij verkering heeft met een ander meisje uitgaan. Ook zal hij voortaan voorzichtiger wezen met liften geven aan onbekende meisjes. Hij zal ook niet meer zoveel liegen. Hij zal ook wel geleerd dat Lora heel veel voor hem betekende en dat hij haar nooit meer mag bedriegen, door voor te liegen en niet de waarheid spreken.Het is een thrillerEr zit niet echt een totale keerpunt in het verhaal helemaal niet als je de achterkant van het boek eerst heb gelezen. Misschien is er een hele kleine keerpunt in het verhaal dat Shannon de kat van Lora vermoord terwijl die er buiten staan. Maar echte keerpunten waren er niet.Tussen het begin en het einde is ongeveer 2 weken verstreken.De schrijver heeft denk ik proberen duidelijk te maken dat je niet zomaar een onbekende een lift moet geven en dat zelfs onder het knapste en onschuldigste kopje een ander gezicht kan schuilen zoals bij Shannon. Ook heeft die misschien wel willen zeggen dat je gewoon niet over zulke dingen moet liegen.Het is een vertellers-perspectief, dus door de ogen van de schrijver.De plaats van de gebeurtenissen worden niet echt vermeld, ja de school en het huis van scott en lora en dan op een feest. Maar de plaatsnaam wordt niet vermeld.

De plaats is wel belangrijk want bijvoorbeeld die supriseparty was bij Lora thuis als dat ergens anders was had niemand gezien dat scott die shannon meehad en was waarschijnlijk de politie ook niet gekomen. Dus op zulke momenten is het wel belangrijk.

Als die plaatsen niet genoemd waren was het verhaal waarschijnlijk anders gelopen en ik denk dat als de plaats niet belangrijk was de schrijver het ook niet had vermeld.Ik zou het boek wel aanraden dat komt omdat ik veel liever thrillers lees dan van die liefdesboeken. Ik vind alle boeken van R.L STINE wel leuk.

Er zit een redelijk verhaal in en het is niet moeilijk om te lezen.

Cijfer dat ik geef: 7.5
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen