Boekverslag : R.l. Stine - The Knife / Het Horror-ziekenhuis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 533 woorden.

Laurie komt erachter dat een kindje ,Toby Deane, heel erg mishandeld wordt. Toby is net ontslagen uit het ziekenhuis. Ze wil op onderzoek uitgaan. Als ze bij het huis van Toby is, hoort ze geschreeuw uit het huis komen. Ze belt aan en vraagt of mevr. Deane een lot wil kopen, dat is om het ziekenhuis te steunen.

Tot Laurie’s grootste verbazing wil ze dat wel. Laurie vraagt of ze even binnen mag komen, omdat het buiten zo verschrikkelijk koud is en het regent. Dat mag niet.

Mevr Deane laat de deur op een kier staan. Laurie grijpt haar kans en glipt naar binnen. Laurie ziet op de trap een klein jongetje in zijn pyjama staan. HET IS TOBY!!!!! Schreeuwt Laurie. Mevr Deane komt kwaad de trap aflopen. “Naar buiten jij, hier heb jij je vijf gulden. En nu wegwezen”, schreeuwt mevr. Deane kwaad.

Als Laurie wegrijdt wordt ze achtervolgd door een blauwe Honda. Ze trapt het gas nog verder in. De blauwe auto haalde Laurie in, ze stopte. Tot haar verbazing was het Rick Spencer. Ook één van de vakantiehulpjes van het ziekenhuis. Laurie heeft een verschrikkelijke hekel aan Rick. Rick zegt tegen Laurie: “Blijf weg uit Fear Street, of anders gebeurt er iets vreselijks”. (Fear Street is de gevaarlijkste straat uit Shadyside).Zuster Wilton, het hoofd van de kinderafdeling, wordt door Laurie aangetroffen in de Fear Vleugel(nieuw deel van het ziekenhuis) DOOD. Laurie schrikt zich rot. Gelijk schiet het door haar heen: RICK. Een mes die van de operatiekamer afkomt ligt naast het lichaam van zuster Wilton. Ze rent de Fear Vleugel uit naar een chirurg. De chirurg komt mee en ziet niemand liggen. Geen zuster Wilton. Laurie schaamt zich dood. De volgende ochtend gaat Laurie naar Dr. Price, de baas van het ziekenhuis. Laurie zegt: “Dr. Price, moet u eens goed luisteren ik werd gisteren achtervolgd door Rick Spencer. En gisteren trof ik zuster Wilton dood aan. Ik heb een chirurg gebeld en toen de chirurg er was, was het lichaam opeens verdwenen.” “Oké, ik zal nagaan of zuster Wilton gezocht wordt.De volgende ochtend krijgt Laurie bericht dat zuster Wilton gewoon op vakantie was. Niets zit Laurie meer mee.De volgende dag gaat Laurie op onderzoek uit. Ze loopt de Fear Vleugel in.

Als ze een stukje aan het lopen is door de vleugel, hoort ze de deur open gaan, ze schrikt, kijkt achterom en ziet Rick daar staan. “Laurie, kom terug, je bent in gevaar”, roept Rick. Laurie luistert niet en rent verder. Ze loopt recht in de armen van Dr. Price. Hij heeft een mes vast. Hij zegt: “Laurie, ik heb zuster Wilton vermoord, jij weet nu te veel en jij bent nu de 2e die ik ga vermoorden.” “Laurie”, roept Rick. Als Dr. Price achteruit loopt, valt hij.Laat Laurie los, en valt achterover in het gat waar de lift nog moet komen. Laurie kan zich nog net vastpakken aan de rand. Dr. Price valt op de grond. DOOD. Rick rent naar Laurie en helpt Laurie.

Wat Laurie nooit gedacht had, Rick heeft zuster Wilton niet vermoord.Laurie besluit gelijk te stoppen en nooit meer in een ziekenhuis te gaan werken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen