Boekverslag : R.l. Stine - The Headless Ghost / Het Horrorhuis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 553 woorden.

Soort boek

SPANNEND (HORROR)Jaar uitgave

1998Aantas bladzijdes

114Samenvatting

Twee kinderen Mick en Stephanie gaan op zoek in het horrorhuis waar om de maand een rondleiding wordt gegeven. Zij zijn natuurlijk daar al met mee geweest, toen ze voor de tweede keer mee gingen konden ze natuurlijk niet bij de groep blijven.De eerste keer dat ze mee gingen, hadden ze van het spannende verhaal gehoord van de zeekapitein William P. Bel die was gestorven op zee. Andrew was een van zijn zonen die op een dag een geheimzinnig kamertje binnen liep in het grote huis genaamd hill house (horrorhuis). Toen stond Andrew in het geheimzinnige kamertje toen opeens……… de geest van de zeekapitein William P. Bel tevoorschijn kwam, de geest sprak deze woorden: ,,Nu je me gezien heb zal ik je kop eraf moeten hakken”.

Andrew kon geen kant op……… Sindsdien is de geest van Andrew op zoek naar zijn hoofd. Terwijl Otto de leider dit verhaal aan het vertellen was glipte Mick en Stephanie er tussen uit op zoek naar het hoofd van Andrew………

Ze gingen naar de trap voor de derde verdieping, daar hing het bordje: Niet voor toeristen (betreden op eigen risico). Toch gingen Mick en Stephanie daar naar boven. Eenmaal boven aangekomen dachten ze stemmen te horen, ze gingen op het geluid af. Ze stonden voor de deur waar het geluid vandaan kwam, dus ze besloten naar binnen te gaan, toen ze naar binnen liepen was er niemand. Was het dan toch waar wat Otto zei over die geesten in dit Huis? Daarna begonnen ze in paniek door de derde verdieping liepen kwam Otto hun tegemoet lopen. ,,Ik zei nog zo dat je bij de groep moest blijven”! Zij Otto.Toen ze eindelijk het horrorhuis uit waren liepen ze bijna tegen een jongen op, genaamd Seth. De jongen vertelde over het huis en dat hij nog een keer zou gaan als er niemand zou zijn. Stephanie wilde meteen mee, maar Mick voelde er niet zoveel voor. Maar omdat hij Stephanie niet met die vreemde jongen alleen wilde laten gaan, ging hij toch mee. Op die dag in het horrorhuis wilden ze meteen naar de kelder waar volgens Seth geesten zaten. Toen ze in de kelder waren deed Seth de deur op slot en zei dat hij de geest Andrew was, wat Stephanie en Mick eerst niet geloofden.

Toen opeens Seth met een mes naar Mick liep en zei dat hij Mick zijn hoofd wilde hebben begonnen ze het toch wel benauwd te krijgen.Ze zaten uit paniek helemaal tegen de meur geplakt, toen opeens een geheime gang ontstond. Ze volgden die gang want ze wilden weg van dat mes. Uiteindelijk aan het eind van die gang kregen ze de schrik van hun leven daar lag het hoofd van Andrew. Ze keken met zijn driën hoe een geest het hoofd pakte en verdween in het niets. Op dat moment kwam Otto aangelopen en zei dat zijn neefje de mensen niet meer op stang moest jagen. Ja toen werd alles duidelijk maar Otto geloofde niet van die geest die het hoofd kwam halen.Mening

Ik vond het een heel leuk spannend boek, alles was heel duidelijk. Ik weet heel zeker dat ik dit boek vele malen zal gaan lezen. En ik raad het iedereen aan!

helaas geen informatie van de schrijver!!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen