Boekverslag : R.l. Stine - Blind Date / De Afspraak
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 857 woorden.

A. Zakelijke gegevens1 titel De afspraak

originele titel Blind date

2 auteur R.L. Stine

vertaler Sietze St.Nicolaas

3 illustrator Maurice Heerdink

4 uitgever Kluitman

5 jaar van uitgave 1998

6 jaar van eerste uitgave 1998

7 aantal bladzijden 160

8 eventuele bekroningen ~B. Inhoud1.HoofdpersonenKerry Field

Kerry is een jongen die alleen met zijn vader en een broertje woont.

Zijn broer Donald zit in een inrichting. Dat komt doordat Kerry ooit eens een ongeluk heeft veroorzaakt waar de vriendin van Donald bij om het leven is gekomen en Donald kon daar niet mee leren leven hij wilde een keer Kerry wurgen zo kwaad was hij. Op een dag krijgt hij een telefoontje het meisje vraagt door de telefoon Kerry mee uit.

Als hij de avond van afspraak naar het adres gaat klopt het adres helemaal niet.Hij mag al autorijden en hij zit nog op school dus ik denk 18.Hij is een lieve jongen met een aantal problemen, maar daar vertel ik later meer over.Mandy ( Nancy Kelly)Ze is de vriendin van Kerry. Maar ze is ontsnapt uit een inrichting de zeldfe als waar Donald zit. Donald heeft haar heel veel verteld over het ongeluk. Daardoor is Mandy zo gek gaan denken dat ze dacht dat Amanda haar zus wasZe is de vriendin van Kerry dus ik denk dat ze 17, 18 of 19 is.Ze doet heel aardig maar ze haalt hele flauwe grappen uit met Kerry. Zoals tomatenketchup in zijn kluisje gooien zodat het allemaal bloed lijkt.

Of al zijn auto banden lek priken.2. plaats :Het speelt zich grotendeels af in Doncaster in Engeland.

tijd :

Ik denk dat het zich rond deze tijd afspeelt, want het lijkt op het leven van nu.

Ik heb geen precieze aanwijzingen kunnen vinden aan de hand van data.3. de gebeurtenissenZoals ik al bij 1 had gezegd heeft Kerry een keer in een auto gereden zonder rijbewijs. Hij veroorzaakte een dodelijk ongeluk, waarbij Amanda om het leven komt. Donald kon niet leven zonder zijn vriendin Amanda. Omdat hij het Kerry niet kon vergeven, heeft hij bijna geprobeerd om Kerry te vermoorden. Daarom is hij naar een inrichting gestuurd.Sinds Kerry met Mandy omgaat gebeuren er allemaal rare dingen. Niemand weet hoe het komt. Op een dag hoort de familie Field dat Donald ontsnapt is uit die inrichting. Kerry wordt bang daardoor heeft hij niet in de gaten dat Mandy niet klopt.Op een avond besluit Kerry samen met Mandy onder te duiken. Maar dan merkt Kerry dat Mandy helemaal niet leuk is. Ze bindt hem vast en slaat hem. Als ze met een bijl op hem afkomt, weet hij niet wat hij moet doen. Maar dan komt Donald met de politie binnen.Donald had hem gevonden doordat Mandy had verteld waar ze vroeger altijd op vakantie ging. In het echt heet ze ook Nancy Kelly.

4. titelverklaring

De titel is de afspraak. Die titel klopt wel bij het boek want Kerry heeft een afspraak met Mandy.C. mening1. keuzeIk kocht het een lekker spannend boek leek en dat is het ook.2. het verhaalDe gebeurtenissen in dit boek kunnen echt gebeurd zijn maar ik denk dat er wel een beetje overdreven is.

Een zielig moment is als Mandy het adres van Amanda opgeeft en dat hij daar dan aanbelt en dan vraagt hij of Amanda er is en dan vliegen die ouders hem bijna in de haren omdat ze weten dat hij het ongeluk veroorzaakt heeft. Maar

Kerry kan zich van dat ongeluk niks meer herinneren.3. de personenKerry was een aardige jongen die goed met zijn vader en broertje kan opschieten.

Maar hij doet ook heel lief tegen Mandy.

Mandy is ook een heel aardig meisje, tenminste dat lijkt zo.

Ze gedraagt zich als een heel aardig meisje.Maar in werkelijkheid is ze een gek mens, die niet normaal kan denken.

Ik denk niet dat ik het zelfde als Kerry had gereageerd want ik zou nagaan bij mezelf hoe die problemen nu ik een keer allemaal komen.

4. tot slotDit verhaal heeft mij wel iets betekend maar niet zoveel als het boek wat ik hiervoor gelezen had. Maar ik kan niet goed uitleggen wat dit boek voor me betekend heeft.

Ik heb geleerd dat je niet iedereen blindelings moet gaan vertrouwen. Nee, het heeft niks bij mij veranderd.

Nee, het heeft niks bij mij losgemaakt.

Dat wel een klein beetje. Ik dacht waarom had Kerry nou niet door dat Mandy dat allemaal deed.

Ik vond dit boek zeker de moeite waard het was een heel spannend boek.

Daar houd ik wel van.Ik had Kerry ook zo voorgesteld als hij op de voorkant staat afgebeeld zelfverzekerd, bruin haar en bruine ogen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen