Boekverslag : Roald Dahl - Someone Like You
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 914 woorden.

1. Schrijver: Roald dahl Titel: Someone like you

2. Jaar van eerste publicatie: 1945

3. Uitgeverij: Penguin Books Druk: 18e

4. Aantal pagina’s: 2705. Soort boek: Het boek is verdeeld in 18 aparte verhalen. Het zijn verhalen waar nogal veel fictie in gebruikt wordt.

6. Waarom dit boek: Dit boek kwam ik tegen tussen de andere engelse boeken en de omschrijving op de achterkant sprak me erg aan. Het leek me erg grapPig.

7. Samenvatting:I. Taste: Twee mannen verwedden hun kapitaal en hun huizen met het raden van welke wijn er gedronken wordt. De man lijkt gewonnen te hebben, maar blijkt vals gespeeld te hebben.

II. Lamb to the slaughter: Een vrouw vermoord haar man door een lamsbout op zijn hoofd te slaan. Zijn collega’s komen (politie) om zijn dood te onderzoeken. De vrouw heeft de bout inmiddels klaargemaakt en zorgt dat de agenten het bewijsmateriaal opeten.

III. Man from the south: Een oude man wed met een Amerikaanse soldaat dat zijn zippo het niet 10 maal achter elkaar doet. Als hij weigert, hakt hij zijn linkerpink eraf. Als hij het wel doet, krijgt de soldaat een sport auto. De man wordt op het laats tegengehouden door zijn vrouw die nog maar een paar vingers over heeft.

IV. The soldier: Een man komt terug na het uitlaten van zijn hond en vindt een andere vrouw in zijn bed.

V. My Lady Love, My Dove: Een man en een vrouw die visite krijgen van ‘kennissen’ die bridgen. Ze hebben een microfoon geplaatst en horen als ze luisteren alle plannen over het vals spelen.

VI. Dip in the Pool: Een man die op een cruiseschip zit, heeft in een pool gewed wat de afgelegde afstand van de boot in de afgelopen 24 uur was. Hij wil om de afstand te verminderen overboord springen om dan gered te worden. Hij springt als er een vrouw naast hem op dek staat. Zij blijkt dement te zijn en wordt niet serieus genomen…

VII. Galloping Foxley: Een man die al jaren altijd hetzelfde reist naar zijn werk ziet ineens een nieuweling die bij hem komt zitten. Hij kent hem van de kostschool en werd door hem als slaaf gebruikt. Hij heeft een plan bedacht en vertelt zijn naam. De man stelt zich ook voor en blijkt een ander te zijn…

VIII. Skin: Een man is door een beroemde kunstenaar getatoeëerd op zijn rug. Hij laat dit aan een galeriehouder zien die hem een aanbod doet om met hem mee te reizen. Na een week werd er nooit meer iets van hem gehoord….

IX. Poison: Een man ligt verstijfd in bed omdat er een schorpioen op zijn buik ligt. De dokter wordt gehaald en er wordt anti-gif ingespoten en dan wordt de schorpioen verdoofd met een gas. Als de dekens worden weggehaald, is er geen schorpioen…

X. The Wish: Een kleine jongen loopt over een groot tapijt met gele, rode en zwarte kleuren. De gele zijn goed, de rode en zwarte zijn vuur en slangen. De jongen haalt de helft en verliest dan zijn evenwicht.

XI. Neck: Een journalist is op bezoek bij een land-lady. De vrouw des huizes komt met haar hoofd vast te zitten ineen kunstwerken haar man moet haar met een zaag bevrijden.

XII. The sound machine: Een uitvinder heeft een machine gemaakt waarmee hij bomen en planten kan horen schreeuwen. Hij showt dit aan de dokter en als hij in de boom hakt, breekt deze af en valt boven op de machine.

XIII. Nunc Dimittis: Een man heeft een schilderij laten maken door Mr. Royden. Deze schildert zijn portretten laag voor laag. Hij laat een schilderij maken van een vrouw die hem een loer gedraaid heeft. Hij werkt dagen om elke laag voorzichtig te verwijderen en nodigt dan alle belangrijke mensen uit voor een etentje en hangt het schilderij op. Hij vlucht en hoort dat de vrouw nooit iets gedaan heeft…

XIV. The great Automatic Grammatizator:Een man heeft een machine uitgevonden waarmee hij verhalen kan schrijven. Hij voert een aantal dingen in en het verhaal wordt gemaakt. Hij koopt alle topschrijvers uit en wil zo het monopoly halen in de schrijverswereld.

XV. Claud’s Dog:The ratcatcher: Claud en zijn vriend hebben een rattenplaag. Er komt een rattenvanger die allemaal vieze trucjes laat zien om een rat te doden.

XVI. Rummins: Het gebied van de ratten wordt opgeruimd, en de zoon van Rummins stuit op een lijk. Dat verklaart de komst en het gebrek aan honger van de ratten.

XVII. Mr Hoddy: Claud vraagt de hand van Mr. Hoddy’ dochter en verteld zijn plannen om geld te maken en haar alles te geven wat hij kan. Hij weet dat Hoddy een hekel heeft aan windhondenraces en verzint wat anders. Een maden-bedrijf. Speciaal voor vissers. Dit valt echter niet zo goed bij de man.

XVIII. Mr. Feasey: Claud gaat met een identieke, maar veel snellere hond, naar een race en wint. Gordon, zijn vriend, heeft overal geld op ingezet, maar als hij zijn winst gaat ophalen, blijkt hij te zijn opgelicht en zijn zij al hun inzet kwijt.Taalgebruik: Het is redelijk makkelijk te lezen, alleen soms is het moeilijk omdat de schrijver spreektaal gebruikt.

Citaat: (p.99) Ik heb dit citaat genomen omdat dit een typerend einde is. Het is heel flauw, omdat het niet de man blijkt te zijn die hij denkt dat het is. (Kopie, zie volgende bladzijde.)

Mening: Ik vond het boek erg leuk en vooral grapPig. Er staan leuke verhalen in waar je soms best om moet lachen. Het moeilijke van dit boek is, is dat je je elke keer opnieuw in een verhaal moet inleven.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen