Boekverslag : Roald Dahl - Boy
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 442 woorden.

Samenvatting

Boy is een autobiografie van Ronald Dalh. Het verteld zijn leven van als hij geboren wordt tot zijn eerste werk.Toen hij 3 was stierf zijn zus en een paar weken later zijn vader van verdriet.Toen hij van 6-7 jaar naar Llandaff Cathedral School ging.

Op de weg naar school was er een snoepwinkel waar een oude, lelijke en onbeleefde vrouw werkte. Ronald besloot met 2 vrienden de oude vrouw eens een lesje te leren en legde een dode muis in een van de snoepbokalen. De volgende dag toen ze langs de snoepwinkel kwamen zagen ze dat hij gesloten was. De drie waren ongerust want ze dachten dat ze de oude vrouw een hartstilstand had gehad. Maar toen ze aan de school kwamen zagen ze de oude vrouw praten met de directeur. De directeur riep de drie bij hem en gingen samen naar zijn bureau. De oude vrouw had de 3 jongens gezien toen ze de muis in de bokaal hadden gestoken. De directeur strafte de 3 jongens met stokslagen.Als het vakantie was reisde de familie Dalh terug naar hun vaderland.

Toen hij 8 jaar was gingen ze naar een dokter voor een onderzoek. Dit liep niet zo vlot als men gedacht had, Ronald's amandelen werden er uitgesneden zonder verdoving.Toen hij 9-13 was ging hij naar St.-Peters, een kostschool ging. Ze waren daar heel streng en al hun brieven die ze naar huis stuurde werden nagelezen zodat ze niets slecht konden zeggen van de school.

Na het eerste trimester ging de familie Dalh een autoritje maken en kregen een ongeluk en Ronald's neus werd zo goed als afgesneden. De volledige neus werd er terug aan genaaid.

Terug in school werd Ronald betrapt met spreken in de studie en kreeg weer stokslagen van de directeur.Toen hij van 13-18 naar Repton ging.

Alle prefecten (iemand die op een rooms-katholieke jongensschool de orde en de tucht moet handhaven) hadden alle macht over de jongeren. Hij mocht iedereen zomaar slaan voor de kleinste reden. Ronald was 2 jaar een Fag. Dit is een hulpje van de pers. die de studeerkamer bezat. Ronald moest alles doen wat de pers. die de studeerkamer bezat zij, zoals zij kamer opruimen en kuisen en de wc-bril in de winter opwarmen.

Ronald was goed in sporten en in fotograferen. Hij was schoolkampioen van de junioren en de senioren in Fives. Hij was ook kapitein van de squash ploeg en een speler van het schoolrugbyteam. Tijdens zijn laatste jaar organiseerde hij een tentoonstelling van zijn foto's en iedereen vond het wonderbaarlijk. Na de school ging hij werken bij Shell en werd naar Oost-Afrika gestuurd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen