Boekverslag : Raffaella Fletcher - Gevaarlijk Spul
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 831 woorden.

Biografische gegevens

Titel: Gevaarlijk spul

Schrijver: Raffealla Fletcher

Uitgeverij+ plaats: Van Goor in Amsterdam

Jaar uitgave en druk: 1991 druk niet vermeld

Aantal blz.: 85 blz.



Samenvatting:

Dit boek gaat over een waargebeurd verhaal van een meisje, dat ex-junkie is en verteld over haar drugs leven dat ze heeft geleid. Zoals van stelen naar dealen dan van snuiven naar spuiten en dan spelen van hoer.



De belangrijkste gebeurtenissen zijn: Ze begint aan de drugs uit nieuwsgierigheid, ze had er niet echt een reden voor. Ze probeerde het voor het eerst op haar elfde, dat was zelf gemaakte drugs maar het deed niks ze zocht de kick maar die kreeg ze toen niet. Ze dacht ‘als ik drugs ga gebruiken wordt mijn leven vast leuker’. Ze ging naar een concert toen en daar kwam ze een jongen tegen die haar voor het eerst echte drugs gaf, dat was een joint. Op school ging het steeds slechter, hoe meer drugs en hoe zwaarder de drugs hoe slechter haar resultaten werden. Op een dag ontmoette ze een jongen en die heet Steve, hij was 28 en Raffealla was toen 14 jaar. Steve gebruikte geen drugs totdat hij Raffealla ontmoette want door haar ging hij ook aan de drugs. Ze ging samen met Steve naar het buitenland en andere steden, ze loog tegen haar ouders ze vertelde dat alles goed ging, terwijl ze vol zat met drugs, Omdat ze zo verslaafd was en alleen maar drugs wou hebben had ze op een gegeven moment geen geld meer en ze kon het ook niet meer niet meer aan haar ouders vragen want dat had ze al vaker gedaan. Dus ze moest een baantje zoeken. Ze werd eerst model en toen moest ze ook naakt poseren. Ze was in een ander land waar je haast geen drugs kon krijgen dus vroeg ze aan een vriend het op te sturen (in een poppetje). Maar daar werd ze voor gepakt dus had ze nog meer geld nodig. Naaktmodel wou ze niet meer dus werd ze hoer. Ze ging de straat op en ging met mensen mee naar huis, ze deden het en ze kreeg het geld. Maar toen kreeg ze een advies van iemand dat ze inplaats van gewoon op straat, de mannen uit auto’s moest nemen. Ze ging weer naar huis en haar moeder had het idee dat ze op vakantie gingen naar Italië samen met Raffealla. Ze ging mee om haar moeder een plezier te doen. Het was bloed heet en Raffealla zat met haar kleren aan omdat haar armen bond en blauw waren. Haar moeder vroeg of ze kwam zwemmen en Raffealla zei nee, haar moeder vroeg waarom niet, Raffealla deed haar trui uit en zei: daarom niet mam. Ze liet haar armen zien en zei: ‘ik ben verslaafd mam ik ben verslaafd aan drugs. Haar moeder ging haar helpen. Ze gingen terug naar huis. Raffealla ging in een kliniek om af te kicken en clean te blijven. Ze was een paar keer weggelopen maar toch weer terug gegaan. Uiteindelijk lukte het haar om clean te blijven.



Als ze dan voorgoed van de drugs af is gaat ze weer studeren. In haar periode dat ze aan de drugs was waren cleane mensen haar grootste vijand, maar nu is ze blij dat ze ook bij de cleane mensen hoort.



Structuurelement hoofdpersoon.

Raffealla is 11 jaar in het begin van het boek. Ze is ook best wel verlegen. Ze raakt aan de drugs en ze komt dan met veel mensen in contact zoals de politie en andere junkies. Ze raakt dus aan de drugs en wordt ook steeds slechter op school. Ze gaat naar andere plaatsen en landen. Ze gaat ook afkicken. Als ze van de drugs af is gaat ze weer studeren.



Structuurelement perspectief.

Het boek wordt geschreven door het ik perspectief. De invloed op mijn belevenis is dat het dan wat persoonlijker is. De ik persoon die het schrijft is ook de hoofdpersoon.



Boek en specialisatie.

Dit boek past goed bij mijn specialisatie, want het gaat over iemand die verslaafd is aan de drugs. Dus ik vind dat het goed bij mijn specialisatie past want mijn specialisatie is verslaving. De nieuwe informatie die ik gekregen heb is: dat junkies de cleane mensen als vijand zien, en dat er van alles door hun hoofd gaat, en ze willen wel proberen af te kicken maar dat is heel moeilijk voor hun. Ik heb op de vragen: hoe voelen ze zich en hoe reageert de omgeving op hun antwoord gekregen. Het antwoord op hoe voelen ze zich is: als ze hebben gebruikt voelen ze zich lekker maar als het uitwerkt voelen ze zich beroerd. En het antwoord op de vraag ‘hoe reageert de omgeving op hun’ is: sommige kijken niet naar hun om en de andere willen ze graag helpen bij het afkicken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen