Boekverslag : J.k Rowling - Harry Potter En De Geheime Kamer
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 2106 woorden.

1 Titel :

Harry Potter en de geheime Kamer. Harry zit nu in de 2e klas van het Zweinstein, hij ontdekt een geheime kamer op zijn school.

2 De schrijfster:

De schrijfster is J.k Rowling eigelijk is het Joanne Kathleen Rowling. Er staat J.k op omdat ze dachten dat het boek niet zou verkopen als het een vrouw was. Blijkbaar dachten de Engelsen dat vrouwen geen grappige of spannende boeken kunnen schrijven ( dat hadden ze mooi mis).

Ze werd in 1965 in het Engelse plaatsje Chipping Sodburie geboren.

Haar vader werkte als monteur, en haar moeder was half Schots en half Frans, en ze heeft een zusje Di.

Joanne woonde eerst in een dorpje vlakbij Bristol en daarna in de plaats Winterbourne. Op haar negende verhuisde de familie naar Chepstow, toen was schrijven al haar lust en haar leven.

In 1990 begon ze Harry Potter te verzinnen maar door slechte omstandigheden ( moeder die ziek werd, is getrouwd heeft een dochtertje gekregen en daarna ook weer gescheiden) is ze gestopt, ze had geen geld en werkte als lerares Frans, Toen besloot ze alsnog het boek af te maken. Toen ze klaar was hoopte ze dat er ongeveer dertigduizend ervan werd verkocht zodat ze kon stoppen met werken, en deel 2 van Harry Potter kon schrijven. Maar het waren geen dertigduizend boeken die werden verkocht, het waren er honderd keer meer ! In minder dan 5 jaar schreef zo nog 3 delen van Harry Potter uit, kleine letters en geen plaatjes, soms werkte ze wel 10 uur per dag. De rest van haar tijd besteedt ze samen met een secretaresse aan de bergen post die elke dag binnen kwamen.Een interview van J.K Rowling :Waarom bent u begonnen met schrijven van Potter ?Ik kreeg het idee in een trein in 1990 en het is hartstikke leuk om ze te serie schrijven !!

Hoe oud zijn professor Perkamentus en Sneep?Professor Perkamentus is ongeveer 150 en professor Sneep is ongeveer 36. Tovenaars en Heksen leven over het algemeen langer dan Dreuzels ( mensen )Wat is uw favoriete Harry Potter boek ?

Ehm..Ik denk de vuurbeker, ook al is het moeilijk kiezen. Maar het is meestal het boek dat ik als laatste heb geschreven.Wanneer komt deel 5 uit ?

Dat weet ik niet, maar in ieder geval niet tegelijk met de film.Hoe kiest u de namen voor de wezens in uw boek ?Ik verzin de meeste, maar sommige namen zijn afgeleid van oude Engelse woorden die ik leuk vind.

Waarom koos u voor de naam ‘Harry Potter ‘ voor de hoofdpersoon in uw boek ?Ik heb Harry helemaal verzonnen. Zijn achternaam komt van een familie waar ik vlak naast woonde. En als kind vond ik Harry altijd een leuke naam.Als een karakter in de Potter serie mocht kiezen wie zou u dan zijn ?Ik lijk het meest op Hermelien, in ieder geval toen ik jong was, maar nu zou ik liever Perkamentus willen zijn, ik zo ook wel zo slim willen zijn.Als je zo’n heks mocht zijn voor een dag, wat zou je gaan doen ?

Ik zou een dag gaan vliegen en waarschijnlijk wraak nemen op een aantal mensen HAHAHAHeeft Harry Potter een tweede naam ?

Ja, zijn tweede naam is : James!3 Samenvatting :In de zomervakantie zit Harry Potter weer eens opgescheept met z’n gemene oom en tante ( de duffelinge ). Harry was een Tovenaar. Z’n oom en tante waren dreuzels ( mensen ). Die oom en tante zeiden tegen niemand dat Harry bij hun woonde, omdat Harry’s eigen ouders waren vermoord door Voldemort. Voldemort is de grootste aartsvijand van iedereen. Harry was net geboren toen zijn ouders waren vermoord. Voldemort probeerde Harry ook te vermoorden, maar hij had niet genoeg kracht over, en Harry hield er alleen maar een litteken aan over. Hij was zeer beroemd, want hij was degene die Voldemort verslagen had. Want na de aanslag op Harry was Voldemort nergens meer te bekennen.

Harry woonden daarom maar bij zijn Oom en Tante, maar ze konden absoluut niet met elkaar opschieten.

Op een avond zit Harry alleen op z’n kamer. Z’n oom en tante hadden hem verzocht om stil te zijn, want ze hadden een etentje. Verschijnt er voor zijn raam een wezentje met vleermuisoren en uitpuilende groene ogen, zo groot als tennisballen. Ze beginnen tegen elkaar te praten, en Harry merkt dat het wezentje heel onzeker is en heel zenuwachtig. Wie ben jij ? vraagt Harry. Ikke ben d-d-obby meneer, gewoon Dobby de huiself. Ze raakten in gesprek en Dobby eist van Harry dat ie niet naar Zweinstein, Harry’s school mag. En dat er nog wel eens vreemde dingen konden gaan gebeuren met z’n vijand Voldemort ( Die die vorige jaar ook al tegen kwam ) de volgende dag zei zijn Oom dat ze Harry toch op moesten sluiten omdat hij toch teveel geluid maakte. Er werden tralies voor zijn ramen gemaakt en zijn deur werd van staal. Zijn eten werd ’s ochtends en ’s avonds door de deur geschoven. Na een week zag Harry weer iets door z’n raam…Dobby niet nog een keer…maar het was Dobby niet het was een vliegende auto, met daarin Ron en z’n broertjes. Ze kwamen Harry redden. Ze rukten het tralies eraf, en Harry sprong in de auto met al z’n toverspullen, de rest van de vakantie bleef Harry bij zijn vriend Ron Wemel logeren.

Toen Harry uiteindelijk toch naar school was gekomen, samen met z’n vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel, was hij weer 1 van de gelukkigste. Eindelijk weer zwerkbal ( een tovenaars sport ) en eindelijk weer z’n vrienden om zich heen. Totdat hij overal vreemde stemmen hoort, terwijl zijn vrienden dat niet kunnen horen. Hij wordt er gek van en probeert er goed naar te luisteren wat er aan de hand is en waarom hij alleen het kan horen.

Ondertussen worden er allemaal mensen versteend. Harry dacht na en had een beetje door dat elke keer als hij weer de mysterieuze stem hoorde dat er de volgende dag iemand versteend was.

Harry komt ook in de aanraking met een vreemd dagboek, waar helemaal niets in staat. Hij vind dit maar vreemd, Harry begint er in te schrijven, en tot z’n grote verbazing schrijft het dagboek ook terug.4 Hoofdpersonen :Harry Potter : Harry Potter is een heel slim ventje, met een litteken op z’n voorhoofd en een bril, hij heeft zwart haar en is best wel klein. Hij kent geen angsten en dat maakt hem zo leuk in het boek, soms wel iets te eigenwijs.Ron Wemel : Rood haar, lang, groten handen en voeten, sproetjes op z’n gezicht. Deze jongen heeft veel broers en zussen, en hij is één na de jongste. Hij is altijd brutaal, en laat zich niet zomaar uitschelden door z’n aartsvijand Malfidus.Hermelien Griffel : leren, leren en nog eens leren. Ze wil altijd het hoogste cijfer hebben van de klas, en al heeft ze dat niet dan stort de wereld voor haar in elkaar ze weet alle spreuken al, dus als Harry en Ron in de problemen komen red Hermelien ze ze er altijd wel weer uit5 Bijfiguren :

Oom en tante Duffelin = Niet normaal meer, ze schamen er zich voor dat Harry bij hun woont.

Dobby Een huiself van de familie Malfidus.

Fred en George Wemel De broers van Ron Wemel, ze zijn echt gek. Ze doen alles wat er verboden wordt.

Ginny Wemel Het zusje van Ron, ze is stapel verliefd op Harry.

Meneer Wemel en Mevrouw Wemel Ze zijn heel aardig vooral voor Harry

Percy Wemel. De broer van Ron, hij is net zoals Hermelien, leren leren, en leren.

Malfidus Ron en Harry’s aartsvijand.

Professor Sneep Hij is de afdelingshoofd van Zwadderich. Hij heeft een hekel aan Harry en Ron, en het is wederszijds ook. Geeft les in toverdranken

Professor Stronk Zij geeft les in kruidenkunde.

Professor Andeling Zij is de afdelingshoofd van Griffeondor.Korzel en Kwast. De aanhangers van Malfidus, ze doen alles wat hij zegt

Kasper krauwel Hij achtervolgd Harry, voor foto’s en handtekeningen. Harry vind dit niet zo leuk

Professor Plank Hij regelt voor Griffeondor de sport Zwerkbal.

Professor Perkamentus Deze man is het hoofd van het school, ze zeggen dat hij de beroemdste man is van de tovenaars wereld. Hij is zeer aardig en kan het goed vinden met Harry

Hagrid Hagrid was op z’n 15 van school gestuurd omdat hij alleen maar monsters wou kweken en opvoeden, hij mocht van Perkamentus in een huisje wonen vlak bij het school. Hij is zeg maar de conciërge van de school

Madame Pleister Dit is de verzorgvrouw, als je gevallen bent kan je het beste bij haar terecht.

Haast onthoofde Henk Dit is een soort spook, zijn hoofd hangt aan een velletje.

Foppe De spook van Grifeondor.

Jenny De spook op de dames w.c

Marten Asmodom Vilijn Als Harry in het dagboek schrijft, schrijft het dagboek terug, later in het boek kan je vinden dat deze man Marten Asdomom Vlilijn, de persoon is die terug schrijft.

Madame Hooch vlieglessen

Professor Zwamdrift voorspellingen

Professor Smalhart Verweer tegen zwarte kunsten.6 Afdeling Info :Je hebt 4 afdelingen, Griffeondor, ravenklauw, Huffelpuf, Zwadderich. Als je net op school komt, moet je op een stoel zitten met een hoed op je hoofd, die hoed bepaald waar je heen gaat, Griffeondor is het slimste afdeling van allemaal, uiteraard gingen Harry, Ron, en Hermelien daar naar toe. Hun aartsvijand Malfidus ging naar Zwadderich. Griffeondor en Zwadderich hebben altijd ruzie, vooral met Zwerkbal, als ze tegen elkaar moeten spelen.

Griffeoendor :

Genoemd naar : Godric Griffeondor

Kleuren : Rood en Goud

Afdelingshoofd : Professor Minerva Andeling

Spoken : Hr.Hendrik van Malkontent ( haast onthoofde Henk )

Afdelingssymbool : Gouden Leeuw

Zwerkbalkleur : Rood

Ravenklauw :

Genoemd naar : Rowens Ravenklauw

Kleuren : Blauw en Brons

Afedelingshoofd : Professor Banning

Spoken : De Grijze Dame

Afdelingssymbool : Arend

Zwerkbalkleur : Blauw

Huffelpuf :

Genoemd naar : Helga Huffelpuf

Kleuren : Zwart en geel

Afdelingshoofd : Professor Stronk

Spoken : De dikke Monnik

Afdelingssymbool : Das

Zwerkbalkleur : Kanarie-geel

Zwadderich :

Genoemd naar : Zalazar Zwaddrich

Kleuren : Groen en zilver

Afdelingshoofd : Professor Severus Sneep

Spoken : De bloederige Baron

Afdelingssymbool : Slang

Zwerkbalkleur : Groen.

7 Zwerkbal :

Bij zwerkbal zit je op een bezemsteel, je hebt daarbij nodig : 4 ballen.

2 beukers : die proberen mensen van hun bezems te stoten, daarbij heb je nodig 2 drijvers nodig van je team, die je beschermen tegen die beukers.

Een Slurk : dit is een rode bal die wordt gebruikt om te scoren. De 3 jagers van een team gooien elkaar de Slurk over en proberen te scoren in een van de doelen, als dat je lukt krijg je 10 punten.

De Snaai : die is heel klein en is moeilijk te pakken, dit is de taak van de zoeker , de wedstrijd is pas afgelopen ans een van de zoekers de snaai kan bemachtigen, als de zoeker de snaai heeft gevangen krijg je 150 punten.

Dan heb je ook nog een Wachter, die moet ervoor zorgen dat het andere team niet mag scoren.

Het Zwerkbalteam van Griffeondor :Jagers : Angeluque Jansen, Alicia Spinet, katja Bel.

Drijvers : De broers Fred en George Wemel.

Wachter : Olivier Plank

Zoeker : Harry Potter.

8 Spreuken :Wingardium Leviosa Spreuk om dingen te laten zweven.

Expeliarmus Sreuk om dingen zwevend af te laten pakken, en dat het in je eigen hand valt.

Petrificus Totalus Spreuk om iemand te laten verstijven.

Avada Kedavra Spreuk om iemand de vermoorden

Cruciatus Spreuk om iemand te martelen

Imperio Spreuk om iemand alles te laten doen wat je wilt.

Ridiculus Spreuk om boemannen te verjagen.

gommibommi Spreuk om iemands kauwgom in iemands neus te laten schieten.

Lumos Klein lichtje op de punt van je toverstaf.

Alohomara Spreuk voor het openen van deuren.

Accio Spreuk voor het apportereb van dingenSonorus Spreuk om je stem wat harder te maken

Quitus Spreuk om Sonorus ongedaan te maken.

Amnesia Completa Een spreuk waardoor je alles vergeet.

DIffindo Een Spreuk dat wordt gebruikt om iets open te scheuren

Incendio Deze spreuk maakt een vuurtje bij de openhaart

Locomotor Mortis Een spreuk om iemands benen vast te laten plakken

Rictusempra Een spreuk om je te laten wachten.9 Hoe lang duurt het boek ?het duurt 1 school jaar lang.10 Welke Omgeving ?op de Zweinstein school.11 Je eigen mening ?ik vind dit weer een gaaf boek, lekker spannend en leuk om te lezen. Gewoon een GAAF boek.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen