Boekverslag : Erich Segal - Love Story
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 835 woorden.

LOVE STORY

Auteur :

Genre : liefdeOliver Barett ontmoet Jennifer Cavelleri voor het eerst in de Radcliff bibliotheek, wanner hij haar vraagt om een speciaal boek. Ze zijn meteen aan het kibbelen over dingen. Jennifer krijgt gelijk. Oliver nodigt haar ui voor een ijshockey wedstrijd en ze komt kijken. Na de wedstrijd kust Oliver haar. Als Oliver zegt dat hij verliefd op haar is, zegt ze dat hij niet zo belachelijk moet doen.

Oliver heeft niet zo’n goede relatie met zijn vader. Hij haat dingen aan zijn vaders doen en laten. Zijn vader komt toch naar de wedstrijd kijken. Als op een gegeven moment Oliver Jennifer aan de telefoon hoort zeggen: ,, Ik hou van jou ‘’ wordt hij heel erg jaloers. Als hij vraagt wie dat was, blijkt het dat dat haar vader Phil was. Jennifer en Oliver zien elkaar dagelijks die drie weken, maar ze gaan niet met elkaar naar bed. Oliver wist niet dat ze zo teder, zacht en aardig was. Daar komt hij namelijk achter als ze uiteindelijk met elkaar naar bed gaan. Jenny vraagt aan Oliver of hij aan haar wil vragen of ze van hem houdt. Als hij dat doet, zegt ze dat ze niet van hem houdt, ze zegt dat ze heel veel van hem houdt!

Op een gegeven moment moet Jenny een concert geven. Ze is klavecimbel soliste. Oliver hoort haar spelen en heel erg trots op haar. Na het concert vertelt Jenny aan Oliver dat ze naar Parijs gaat. Oliver is helemaal overdonderd en verbaasd. Dan zegt hij dat dat niet kan, omdat hij met haar wil trouwen.

Omdat ze gaan trouwen, bezoeken ze Olivers ouders. Oliver ziet er erg tegen op, omdat hij niet weet hoe zijn ouders gaan reageren, omdat die Jenny nog nooit hadden gezien. Zijn ouders zijn heel erg rijk, in tegenstelling tot de vader van Jenny. Daarover en over het feit dat het gedrag van zijn vader hem weer niet aanstaat, voelt hij zich niet prettig en wil daarom weg. Jenny vindt het wel gezellig en zegt tegen hem dat hij moet blijven voor het eten. Oliver en zijn vader krijgen ruzie, omdat zijn vader vindt dat hij nu nog niet moet gaan trouwen, maar eerst moet gaan studeren. Houdt hij zich daar niet aan, hoeft hij niet op financiële steun van zijn vader te rekenen.

Oliver zegt hem dat ze ook wel zonder zijn geld kunnen. Dan loopt hij weg uit zijn vaders leven. Ze zien elkaar 3 jaar niet. Ze gaan ook nog naar de vader van Jenny en die is het met het huwelijk eens. Oliver vraagt hem dan om een beurs voor z’n school, omdat hijzelf ruzie heeft met zijn vader. In die drie jaar trouwen ze. Elke maand redden ze het financieel net.

Ze krijgen een uitnodiging voor Olivers vaders verjaardag. Jenny wil dat hij heen gaat, maar Oliver weigert om dat te doen. Dan besluit Jenny zijn ouders op te bellen dat ze niet komen, maar dat Oliver nog steeds van hen houdt. Oliver weigert ook om iets te zeggen aan de telefoon. Dan smeekt Jenny om iets tegen zijn ouders te zeggen. Ze zegt dat ze al die jaren nog nooit iets van hem gevraagd heeft, maar Oliver zegt haar dat hij het echt niet kan. Dan schreeuwt Jenny dat ze maar uit zijn leven moet verdwijnen. Haar zoekt haar dagenlang en vindt haar uiteindelijk op de stoep van hun huis.

Oliver komt in de top drie van de Law school. Ze verhuizen naar New York waar Oliver een baan krijgt. Ze willen heel graag een kind, maar Jenny wordt maar niet zwanger. Ze ondergaan allerlei testen, en het blijkt dat Jenny nog een keer alle testen moet doen. Oliver gaat naar de dokter en die verteld hem dat Jenny heel erg ziek is, ze is stervende. Oliver verteld het haar eerst niet, maar als hij het haar wil vertellen, weet ze het al, omdat ze al met de dokter gesproken had. Jenny wordt opgenomen in het ziekenhuis. Maar om dat te betalen, moet Oliver geld hebben. Hij gaat naar zijn bader toe en vraagt hem om het geld. Ze doen heel koeltjes tegen elkaar, maar als zijn vader vraagt waar het voor is, zegt Oliver dat het iets persoonlijks is. Op een avond wil Jenny Oliver spreken. Ze vertelt hem dat hij op moet houden zichzelf de schuld te geven en dat hij er niks aan kan doen. Ze houden elkaar vast in elkaars armen. Dan sterft ze.

Oliver moet even weg om een luchtje te gaan scheppen. Dan komt hij zijn vader tegen, die gehoord had over Jenny’ s ziekte. Hij zegt tegen Oliver dat hij wil helpen, maar Oliver zegt dat het te laat is en dus geen zin meer heeft. Dan zegt Olivers vader: ,, het spijt me ‘’. Dan herhaalt Oliver Jenny’s woorden en zegt hem: ,, Liefde betekent dat je niet het spijt me hoeft te zeggen ‘’. Dan valt hij huilend in zijn vaders armen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen