Boekverslag : Daphne Du Maurier - Rebecca
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 564 woorden.

Schrijver

Daphne Du MaurierTitel van het boek

RebeccaThema

LiefdeKarakters

Rebecca: De eerste vrouw van Maxim de Winter. Ze was heel gemeen maar deed zich voor als een aardig persoon.

Maxim de Winter: Weduwnaar en eigenaar van Manderley. Hij heeft Rebecca vermoord.

Vrouw: De tweede vrouw van Maxim. Zij heeft geen naam omdat zij de ik-persoon is.

Mevr. van Hopper: Werkgeefster van de ik-persoon.

Mevr. Danvers: persoonlijke vriendin van Rebecca en de huishoudster van Manderley. Zij haat de ik-persoon.

Caroline de Winter: stond op een portret. De ik-persoon had de jurk nagemaakt die Caroline droeg, om op het gecostumeerde bal indruk te maken.

Colonel Julyan: Een man die het onderzoek naar Rebecca's dood leidde.

Beatrice: De zus van Maxim de Winter, die vaak op bezoek kwam op Manderley en die haar mening over anderen altijd zei.

Dr. Baker: Een dokter die er achterkwam dat Rebecca ernstig ziek was had en niet lang meer te leven had en ze kon ook geen kinderen krijgen.

Frank: Een vriend van Maxim.

Jack Favell: Een neef van Rebecca die met Rebecca wilde trouwen.

James Tabb: Een botenmaker die de boot van Rebecca heeft gemaakt en heeft ontdekt dat er vreemde gaten in de boot zaten.Plaats

ManderleyTijd

Rond deze tijdDe verteller van het verhaal

De tweede vrouw van Maxim de Winter.Samenvatting

De ik-persoon ontmoet op een dag een jonge weduwnaar wiens vrouw een tijdje geleden een ongeluk heeft gehad met haar boot en is verdronken. Zij worden verliefd op elkaar en ze gaan trouwen. De man neemt haar mee naar een groot huis genaamd Manderley. De relatie verloopt niet zo goed en de vrouw merkt dat haar man, Maxim de Winter, nog niet over de dood van zijn vrouw is. Na een tijdje vaart een schip op de rotsen. Als het schip wordt geborgen merken ze dat er een boot onder ligt. Ze vinden een skelet van een vrouw in de boot die Rebecca blijkt te zijn. Maxim wordt weer met de dood van zijn vrouw geconfronteerd en bekend aan de ik-persoon dat hij zijn eerste vrouw heeft vermoord. Ze had steeds minnaars en liet aan Maxim blijken, dat ze alleen met hem getrouwd was om op Manderley te kunnen wonen. Als ze de boot van Rebecca gaan bergen merken ze dat er vreemde gaten in zitten die niet door de rotsen zijn veroorzaakt. De politie stelt een onderzoek in en ze komen tot de conclusie dat de zelfmoord moet zijn geweest. Maar Jack Favell, de neef van Rebecca, is het daar niet mee eens en probeert te bewijzen dat Maxim haar heeft vermoord. Maar het lukt hem niet en Maxim en de vrouw van Rebecca rijden naar huis. Als ze bijna thuiskomen merken ze dat Manderley in lichterlaaie staat.Eigen mening

Ik vind dit een heel mooi boek vooral de laatste 30 bladzijden want toen werd het heel erg spannend. Wat ik wel vervelend vond was het begin want ik dacht dat de ik-persoon een hij was maar toen ik 25 bladzijden verder was kwam ik er achter dat de ik-persoon een zij was. Wat ook vreemd was was dat de naam van de ik-persoon niet vermeld werd in het boek. Dat is ook heel vervelend met de samenvatting schrijven. Het boek zelf was overigens niet moeilijk om te lezen en daarom werd het verhaal nog leuker omdat ik het meeste wel begrijp.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen