Boekverslag : Anonymous - Go Ask Alice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 792 woorden.

Vertaald van

Go ask Alice door Remco CampertGenre

Dagboek, jeugd.Hoofdpersoon

Alice.Waar en wanneer speelt het zich af

Het verhaal speelt zich in Amerika o.a. in de plaatsen Denver en San Francisco af. Het speelt in onze tijd.Gebeurtenis

Alice is een meisje van 15 jaar, die zich te dik vindt en probeert af te vallen, de kinderen uit haar klas vinden haar saai waardoor ze niet veel vrienden heeft.

Dan ontmoet ze een joods meisje, Beth, waar ze heel goed mee kan opschieten maar als het zomervakantie wordt gaat Beth op zomerkamp voor joodse kinderen en kan Alice niet mee. Alice gaat dan naar haar oma en opa toe en als ze dan op een dag samen met haar

opa in de stad loopt, komt ze Jill Peters tegen. Jill vraagt of Alice naar haar feestje wil komen. Alice is daar heel blij om want ze heeft nog nooit bij een groep gehoord. Alice gaat 's avonds naar het feest. Als ze bij Jill is brengt Jill flesjes cola de kamer in, Alice neemt een slokje van haar drankje en dan voelt ze zich ineens heel raar.

Ze begon te zweten en voelt een storm in haar lichaam, ze dacht dat ze vergiftigd werd, haar spieren waren gespannen en ze hoorde en voelde allerlei rare dingen. Toen ze weer een beetje terug op de wereld kwam vertelde Jill haar dat er in 10 van de 14 flesjes cola LSD zat. Jill brengt haar thuis en de volgende dag wil ze al marihuana proberen, al gauw gebruikt ze steeds meer zoals peppillen en tranquillizers, ook gaat ze drugs snuiven en spuiten.

Dan krijgt haar opa een hartaanval en een paar dagen later gaat ze naar huis, ze wil niks meer met die drugszooi te maken hebben, maar al gauw leert ze Chris kennen en die brengt haar weer aan de peppillen en dan krijgt ze ook nog een vriend waar voor ze gaat dealen.

Chris en Alice zitten op een dag over het hele gebeuren na te denken en dan besluiten ze naar San Francisco te gaan en een nieuwe start te beginnen, maar in San Francisco gaat ook niet alles al te best. Het is erg moeilijk om een baantje te vinden en als ze eindelijk wat hebben, komen ze weer tussen de drugsgebruikers terecht en besluiten om voor zichzelf te beginnen. Ze richten een eigen winkeltje op wat goed loopt maar dan krijgen ze allebei heimwee en besluiten ze om terug te gaan naar hun ouders.

Op school is Alice haar vrienden kwijt omdat ze niet meer gebruikt. Als Alice moet oppassen op haar buurmeisje, komt er een meisje uit haar oude drugs vriendengroep, en valt haar lastig. Alice belt dan haar ouders en het meisje gaat weg. Als ze de volgende dag op school komt word ze verrader genoemd. Ze lopen expres tegen haar aan en negeren haar, Alice vindt dit heel erg en het is daarom ook heel moeilijk om niet weer aan het drugs te beginnen.

Alice haar opa gaat dood, wat haar erg aan grijpt. Ze verzint hoe haar opa wordt opgegeten door de wormen, snel daarna gaat oma ook nog dood waardoor ze zich nog rotter voelt.

Mevrouw Larsen, de buurvrouw, heeft een auto ongeluk gehad en daarom helpt Alice met het huishouden, daar eet ze van een schaaltje pinda's, ze draait dan door en ziet hoe lichtgevende wormen haar lichaam opeten, ze probeert de wormen van haar lichaam af te trekken maar ze blijven, ze slaat met haar hoofd tegen de muur en schreeuwt de hele buurt bij elkaar.

De buren horen dat en bellen de politie. Ze komt in het ziekenhuis te liggen en dan komt ze erachter dat er waarschijnlijk LSD op haar pinda's heeft gezeten. Ze komt in een crisis centrum te liggen maar al gauw komt ze daar weer uit, alles gaat weer perfect, ze heeft leuke vrienden en omdat ze zich weer goed voelt stopt ze met haar dagboek.

Drie weken later vonden haar ouders haar dood in het huis, ze is gestorven aan een overdosis, of het een toevallige of een opzettelijke overdosis was weet niemand. Alice werd 17 jaar.Mening

Ik vind het een heel mooi, zielig en triest boek omdat het met het meisje niet goed afloopt. Het is ook heel zielig wat het meisje allemaal is overkomen. Het is ook moeilijk voor te stellen wat het meisje heeft meegemaakt. Als er niet had gestaan dat het waar gebeurd is zou je dat zelf nooit bedenken. Aan het eind van het boek wordt ook gezegd dat zij niet het enige meisje was die aan de drugs ten onder is gegaan en daaraan sterft. Daarom moeten we op die kinderen letten.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen