Boekverslag : Anke De Vries - Blauwe Plekken
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 732 woorden.

Titel:Blauwe plekken.

Verklaring titel: Een meisje wordt mishandeld door haar moeder en heeft allemaal blauwe plekken.

Auteur:Anke de vries.

Genre:

Uitgave:Rotterdam – Lemniscaat.

Inleiding van het boek:Het boek heeft 179 pagina’s en 23 hoofdstukken

Plaats:Den Haag, Leiden en met flash backs in Amerika

tijd:Rond deze tijd want het zou ook gebeuren en ze hebben daar ongeveer dezelfde dingen die we hier hebben.

hoofdpersoon/hoofdpersonen:

Judith, Ze heeft lange blonde haren en ze is klein voor haar leeftijd. Ze is aardig en lief. Ze is wel een beetje stilletjes ze zegt niet veel.

Judith’s moeder, ze heeft lange blonde haren. Ze heeft van die drift aanvallen en is niet echt aardig, sommige momenten kan ze wel is aardig zijn maar dat is dan voor korte duur.

Michiel: Hij is een aardige jongen, hij heeft bruine haren en is best groot. Hij is dyslectisch maar hij kan er mee leven.Korte inhoud

Judith is een zielig meisje, want ze wordt geslagen door haar moeder.

Judith snapt niet waarom, want ze doet alles voor haar moeder: ze wast, ze let op haar broertje, ze maakt het huis schoon, enz…

Ze mag van haar moeder niet zeggen dat ze geslagen wordt en heeft dus ook geen vriendinnen. Judith heeft op verschillende scholen gezeten maar als de leraren een beetje achterdochtig werden moest ze weer naar een andere school toe. Ze zit nu op een leuke school, omdat er een nieuwe jongen in haar klas zit, Michiel. Hij vindt Judith heel aardig, omdat ze op z’n vroegere buurmeisje lijkt (stephanie). Ze gaan veel met elkaar om en Judith komt tussen de middag altijd bij hem eten.

Op een dag, als Judith voor de zoveelste keer is geslagen en daarom thuis blijft, komt Michiel langs om te kijken hoe het met haar gaat. Als Judith de deur opendoet ziet Michiel meteen haar blauwe wang. Judith zegt dat ze gevochten heeft met een paar jongens en Michiel dacht dat het wel goed was en besloot om elke dag met haar mee naar huis te fietsen zodat die jongens haar nooit meer konden slaan.

Op een gegeven moment kom komt tante Lies een weekje bij Judith thuis logeren. In die week wordt er van alles duidelijk voor Judith. Ze snapt nu waarom ze wordt geslagen: Het broertje van Judith’s moeder (Dicky) was verdronken, terwijl ze op hem moest passen. Judith’s moeder wou daar niet meer aan herinnerd worden. Dat gebeurde toch, want Judith lijkt op Dicky. Ze denkt dat ze daarom is geslagen.

Op een dag is Judith weer ziek op dat moment wilt de meester met Michiel praten want hij dacht dat Michiel veel over Judith wist omdat ze goeie vrienden waren. Michiel verteld alles wat hij weet. Samen proberen ze erachter te komen wat er met Judith aan de hand is.Michiel ging in de herfst vakantie op vakantie toen hij terug kwam wilde hij meteen naar Judith toe maar dat mocht ie niet meer omdat het al vrij laat was.De volgende dag gaat hij gaat naar Judith toe, maar niemand doet open. De buurvrouw leid zijn aandacht af en zegt dat ze bij haar naar binnen moet komen en zegt hem dat ze verhuisd zijn. Ze verteld ook dat Judith wordt geslagen. Michiel ging daarna meteen naar de leraar en verteld hem het hele verhaal. Ze weten niet waar Judith naar toe is verhuist, Maar een paar dagen later belt ze Michiel vanuit een telefooncel op en zegt dat ze naar leiden zijn verhuist, ook nu gaat hij meteen naar zijn leraar toe om het te vertellen. De leraar belt meteen alle scholen in Leiden af om haar op te sporen en vind haar uiteindelijk. Michiel gaat haar meteen opzoeken en wacht haar op bij haar nieuwe school. Als de bel van school gaat ziet Michiel Judith als laatste naar buiten komen, als Judith hem ziet rent ze naar hem toe, ze praten samen over dat Judith geslagen word en Michiel geeft haar een knuffel. Dan gaat Michiel weer naar huis. Als Judith thuis aankomt gooit ze haar nieuwe knuffel op de bank en gaat boven huiswerk maken als haar moeder thuis komt en haar knuffel ziet wordt ze boos en pakt ze een mes en snijd de hele knuffel in stukken. Judith ziet dat even later en vind het genoeg geweest ze pakt wat spulletjes en vertrekt naat het station voor een enkele reis naar Den Haag.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen