U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Guy Didelez - Euwig Zwijgen.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=639 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 430 woorden.

Een meisje genaamd Janne reed vandaag met haar ouders naar de jeugdkliniek. Zij zat namelijk in een depressie. Dit komt doordat ze op school veel gepest werd door Joris.

Volgens hem was ze namelijk dik, maar dat was ze niet. Janne was een mooi slank meisje, maar had wel problemen met haar ogen. Soms zag ze heel goed en soms ook weer niet. Maar dit was niet echt de oorzaak van haar depressie. De werkelijke oorzaak komt doordat zij en haar broertje Milaan een paar jaar geleden samen naar DE PLAS gingen, een heel mooi meertje niet ver van hun huis verwijdert. DE PLAS is een ondiep meertje, je kan tot 10 meter ver in het water gaan en nog niet tot aan je buik in het water zakken. Maar als je nog wat verder gaat zit je opeens tot aan je kin in het water. Zij en Milan gingen er bootje spelen. En toen kwam Joris samen met zijn vrienden, ze zaten ook op het water op een klein vlot. Joris en zijn vrienden waren zo hevig dat ze kleine golven veroorzaakten. Maar het bleef niet bij kleine golven, ze werden groter en groter. En Milaan die op het kleine bootje zat viel er af. Janne probeerde hem te redden maar kreeg opeens een oogkramp en zag niets meer. Ze hoorde Milaan roepen. Maar als de oogkramp weg was, was Milaan reeds verdronken. En zo is Jannes’ depressie begonnen. Ze voelde zich nooit goed, leerde niet meer goed…. En toen besloten haar ouders haar in een jeugdkliniek te stoppen. Toen ze er aan kwam, kreeg ze te horen dat ze samen met Lore en Anja op de kamer zat. Anja gebruikte en Lore durfde niet te praten over haar probleem. Algauw kreeg Anja te horen dat Wesley, haar vriend het had uitgemaakt, en dat was een ramp. Want Wesley bezorgde Anja drugs. Dus besloot Anja om zichzelf te verwonden, ze wou haar schaar nemen maar kwam tot de conclusie dat die weg was. De oppassers namen die schaar weg omdat ze wisten dat Anja er haar wel vaker mee verwonde. Maar dat wist ze niet, dus verdachte ze Janne ervan de schaar te hebben weggenomen. Ze nam Janne bij de keel. Lore kwam juist binnen en duwde op de alarmknop.

De verplegers kwamen en konden Anja kalmeren. Ze zetten Anja in een isoleercel. Janne leerde ook een jongen kennen, Sam. Die jongen durfde ook niet over zijn probleem praten, net zoals Janne. Ze leerden elkaar beter en beter kennen. Ze vertelden elkaars problemen onder het motto, “samen zijn we sterk!”.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen