Boekverslag : Pieter Aspe - Tango
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1155 woorden.

Hoofdpersonages:



• Pieter Van In: hoofdcommissaris

• Guido Versavel: brigadier

• Hannelore Martens: onderzoeksrechter, vrouw van

Pieter

• Carine Neels

• Robert Bruynooghe: inspecteur



Andere personages:



• Georges Deneve: baas architectenbureau

• Jakob Decloedt

• Violet Stroobandts: vriendin van Jakob Decloedt

• Mevrouw Stroobandts: moeder van Violet

• Mevrouw Cortvriendts: stalkster van Jakob Decloedt

• Lucien Wouters: Hoofdinspecteur van de Staatsveiligheid

• Gregor Minski: hoofd van Russische maffiagroep

• Joeri Minski: zoon van Minski, homoseksueel

• Vadim Kirpitsjenko: handlanger van Minski

• Kalinka Kerenski: een van Minski’s hoeren

• Kerkorian: handlanger van Minski

• Sara en Simon: tweeling van Van In en Hannelore

• Kaat Dierickx: babysitster

• Pieter De Ridder: staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking

• Mieke Cantecleer: schepen van Openbare Werken

• Adrienne Clauwaert: schilder van aquarellen

• Zlotkrychbrto

• Jozef Beekman: procureur

• Hoofdcommissaris De Kee

• Delille: hoofdinspecteur van het Cobra-team

• Klaas Vermeulen: technische recherche

• ...



Titelverklaring:



Op hun huwelijksreis had Hannelore Martens de tango leren dansen, en bij hun terugkeer had ze zich samen met haar man Pieter Van In ingeschreven om een cursus tango te volgen. Tijdens een van die lessen werden hun tweeling en de babysitster ontvoerd.



Samenvatting:



Commissaris Van In was nog maar net terug van huwelijksreis uit Argentinië, wanneer een vrouw Violet Stroobandts de verdwijning van haar man komt aanmelden. Eerst leek het op een relatieprobleem, maar al gouw blijkt de maffia ermee te maken te hebben, wanneer ze het lichaam van Jakob Decloedt aantreffen in het Lappersfortbos. Violet die naar het ziekenhuis werd afgevoerd, verdween nadien spoorloos. Van In en Versavel gaan op zoek en ontdekken via een getuige dat Jakob op de nacht van de moord werd meegenomen door twee Russen. Van In werd steeds wanhopiger met de gedachte dat de maffia nu ook in Brugge was neergestreken, en wanneer op een dag hun postbode dood werd aangetroffen op dezelfde manier als Jakob Decloedt werd het alleen nog maar een groter mysterie! De handlangers van Minski waren immers uit op foto’s die Violet vanuit Frankrijk naar Van In wou sturen, maar Kirpitsjenko kon de foto’s niet onderscheppen, waardoor hij de volgende nacht wanneer Van In en Hannelore naar de tangoles waren hun tweeling en de babysitster ontvoerde.

Bij hun terugkeer lazen Van In en Hannelore de brief die werd achtergelaten dat ze geen zoekacties mochten ondernemen en de politie niet op de hoogte mochten brengen. Daardoor namen ze zelf het initiatief. Nadat Violet levenloos werd aangetroffen in het Noordstation in Parijs verdachten ze Minski ervan ook hun kinderen ergens schuil te houden en vielen een van de huizen van Minski binnen, waar ze verrast werden door het Cobra-team die Lucien Wouters, een oude bekende van Hannelore die hoofdinspecteur is van de staatsveiligheid, had ingelicht opdat Van In geen domme dingen zou doen. Later vielen ze nog een pand aan waar Kirpitsjenko, een handlanger van Minski, de kinderen zou vasthouden, zonder resultaat. Als Van In dan de winkel van Kirpitsjenko onderzoekt vindt hij een digitaal fototoestel waarop naaktfoto’s te zien zijn van Mieke Cantecleer, schepen van Openbare Werken.

Wanneer ze haar een bezoekje brengen legde ze uit dat ze niet anders kon dan in het Borgia-hotel te gaan “werken” om haar schulden te vereffenen en dat Kirpitsjenko en Kerkorian handlangers zijn van Minski.

Maar toen Van In naar hem ging beweerde Minski niets van de ontvoering van Van In’s kinderen af te weten.

Na de inval van het team in het huis van de handlanger reageerde Kirpitsjenko met een dreigbrief waarin een naaktfoto van Kaat zat zodanig dat Van In zijn acties zou stopzetten. Van In liet de foto vergroten door Klaas Vermeulen, waardoor hij bij de schilder (Adrienne Clauwaert) van het schilderij die op de foto te zien was terechtkwam.

Zij wist hem te zeggen dat ze het schilderij verkocht had aan Georges Deneve.

Om Deneve te ondervragen besloten ze hem te ontvoeren en via de ondervraging van Hilderson en Vermeersch waren ze te weten gekomen dat het schilderij nu in bezit is van de exploitant van ‘De sfinx’ (een nachtclub) en in de geheime kamer hangt.

Maar ze besloten niet de nachtclub binnen te vallen, om geen argwaan te wekken bij Kirpitsjenko!

Tijdens de verdwijning moest Kaat de kinderen telkens stil houden, ze kwam ook in contact met een meisje van ongeveer haar leeftijd, Kalinka, dat een hoer was en alles moest doen wat Minski haar beval. Kalinka verdedigde ook vaak Kaat en de tweeling, want ze had medelijden met hen.

Telkens ze moesten verdwijnen omdat de politie hen op de hielen zat moest de tweeling verdoofd worden.

Later kreeg Van In een brief met de instructies voor het overhandigen van de foto’s, Van In moest met zijn fiets van De Panne naar Knokke rijden, met een fluogele jas aan en met de foto’s op zijn rug gekleefd. Langs de gehele kustbaan mag er geen politie patrouilleren of de deal gaat niet door!

Maar het probleem is dat Van In nog niet in het bezit is van de foto’s, ondanks alle pogingen die Lucien Wouters al ondernomen had.

Van In besloot dan maar om Jean, de vriend van Violet Stroobandts waarbij ze onderdook in Frankrijk, op te bellen en daaruit bleek dat hij de foto’s nog niet had verzonden.

Lucien Wouters drong erop aan om ze niet via het internet te versturen, maar er zelf om te gaan met een helikopter, zodanig dat Van In nog op tijd aan zijn rit van Knokke naar De Panne kan beginnen.

Voor Kirpitsjenko vertrok uit het huisje in Uitkerke leerde hij Kalinka met een wapen omgaan, omdat hij dacht dat Minski de opdracht ging geven aan Kerkorian om hem en de kinderen uit de weg te ruimen, omdat Kalinka en hijzelf te veel te weten waren gekomen.

Toen vertrok hij met zijn zwarte Kawasi naar de kustbaan ter hoogte van de haven in Blankenberge, waar hij Van In zou overvallen.

Na de overval pikte Kerkorian Kirpitsjenko op die de foto’s overhandigde en naar het afgelegen huisje in Uitkerke reed, waar ze ruzie begonnen te maken over het lot van de kinderen. Nadat Kerkorian Kirpitsjenko had neergeschoten richtte Kalinka, die het hele scenario in een kast had gevolgd, de revolver van Kirpitsjenko op Kerkorian.

Toen hij haar wou vastnemen schoot ze in zijn schouder, ze liep weg naar de keuken en telefoneerde met haar gsm naar Hannelore’s gsm, maar Kerkorian bleek niet dood te zijn, nadat ze Van In had getelefoneerd werd Kalinka zelf neergeschoten ondanks de pogingen om Kerkorian te charmeren.

Van In, Hannelore, Versavel en de anderen waren inmiddels ter plaatse en konden nog net voorkomen dat Kerkorian naar de schuilkelder ging waar de kinderen zaten opgesloten.

Nadat de kinderen werden bevrijd wou Van In eindelijk weten wat er op die foto’s stond, maar Lucien Wouters wilde hem het weer verbieden.

Reden was dat Lucien Wouters en Joeri Minski (zoon van Minski) op de foto’s staan terwijl ze elkaar aan het bevredigen waren. Minski had dus de kinderen laten ontvoeren omdat Minski als de dood is dat het zou uitkomen dat zijn zoon homoseksueel is. Zowel Lucien Wouters als Minski en zijn handlangers verdwijnen achter de tralies.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen