U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ellen Tijsinger - De Olifantenjongen.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/14096 en is laatst upgedate op 04/11/2003.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 460 woorden.

Titel: De olifantenjongen

Schrijver: Ellen Tijsinger

Uitgeverij: Uitgeverij van Goor, Amsterdam

Jaar van uitgave: 2002De belangrijkste personen in dit boek zijn.:

· Kari (Hoofdrolspeler)

· Njeri (Vrouw die Kari vaak hielp en tegenovergestelde)

· Tabitha, Kabero, Nathan, Kamau, Titus (Karis’s vrienden uit zijn bende)

· Mozes en Rudia, Wanja (Degene die Kari heeft opgevangen, hij kon met zijn stem olifanten rustig maken.Kari woont in een dorpje die heel erg klein is. Hij woont daar samen met zijn grootmoeder in een manyatta, een hut gemaakt van takken, bladeren, klei en mest. Kari woont in Afrika. In Kenia, om precies te zijn. Kari is heel tevreden met zijn leventje. Maar op een dag stuurt zijn grootmoeder hem weg, de wijde wereld in. Er is niet genoeg eten meer in het dorp. Ze zegt tegen Kari dat hij beter ergens anders naar toe kan gaan. Grootmoeder denkt dat Kari best voor zichzelf kan zorgen.Kari leeft op straat. Hij sluit vriendschap met Tabitha. Zij is lid van een bende straatkinderen. Ze houden zich bezig met stelen en roven. Kari wordt lid van de groep. Een stemmetje in zijn hoofd zegt wel dat grootmoeder dit niet goed zou hebben gevonden, maar Kari luistert er niet naar. Als hij de kans krijgt in een kindertehuis te wonen en gewoon naar school te gaan, kiest hij toch voor zijn vrienden en het leven op straat. Hij leert hoe je moet roven en etc…Intussen heeft Njeri gehoord dat Kari goed met olifanten kan omgaan. Ze stelt voor dat hij bij haar broer, Mozes, in de bergen gaat wonen. Mozes kan wel hulp gebruiken om olifanten, die zijn velden vertrappen, weg te jagen. Nu grijpt Kari zijn kans. Hij wordt in het gezin van Mozes opgenomen. En hij gaat naar school.

Hij leer veel op het laatst kwam Njeri op bezoek, ze bracht een deken van Karis’s grootmoeder hij was heel erg blij.Het verhaal zelf speelt zich af in Kenia (Afrika)

En het verhaal speelt zich af in de 20e eeuw.

Het kan zijn dat het verhaal echt kan gebeurd zijn, omdat in Afrika veel bendes zijn en in armoede leven.In dit boek zijn de gebeurtenissen niet door elkaar gegooid, het is allemaal bij elkaar het verhaal word later spannender dan in het begin en dat maakt het juist avontuurlijkHet gaat eigenlijk alleen om Kari dat kun je uit het boek maken, want je kunt zijn gevoelens meeleven. De andere zijn meer bijfiguren.Beoordelingsargumenten:· Begrijpelijk

· Makkelijk

· Spannend

· Verrassend

· OrigineelAls conclusie, heb ik een negen (9) als cijfer er voor gegeven, want het was niet weer super fantastisch, je moet bij het eerste hoofdstuk echt de draad oppakken.Ik zelf zou het boek adviseren om het te lezen, want het is spannend zodra je gaat beginnen met lezen is het dan heel erg boeiend.

Het is begrijpelijk, en je kunt je er in meeleven hoe die straatkinderen zich voelen en etc….


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen