U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ellen Tijsinger - Word Toch Wakker!.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/6857 en is laatst upgedate op 03/12/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 799 woorden.

Algemene gegevens

1. datum:

01-10-20012. titel:

Word toch wakker!3. auteur:

Ellen Tijsinger4. genre:

Het is een psychologisch verhaal.Inhoud5. gebeurtenissen:

Als Jasmijn met haar broertjes Dump en Tim naar huis gaat, gebeurt er een ongeluk. Tim, die een stuk achter de andere twee aanloopt, komt onder een auto. Hij wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tim’s toestand is ernstig; hij ligt in coma en de dokters kunnen niet zeggen hoe het afloopt. Op school kan Jasmijn zich niet concentreren en thuis is de spanning te snijden. Dump gedraagt zich dwars, vader is heel stil en de baby huilt veel! Alles draait om Tim!!6. zijn de gebeurtenissen realistisch:

Het verhaal zou echt gebeurd kunnen zijn. Er is een ongeluk gebeurt en de jongen is in coma geraakt. In het dagelijkse leven kan zoiets natuurlijk ook makkelijk gebeuren.7. thema:

Moed: Tim krijgt een ongeluk en raakt in coma! Iedereen blijft moed houden dat hij toch weer wakker wordt en weer helemaal beter wordt!8. hoofdpersonen:

Tim:

8 jaar. (vb: Eigenwijze Tim, die denkt dat hij met zijn acht jaar al een hele piet is.)

ongeduldig, veel hulp nodig. (vb: Tim is veel ongeduldiger dan Dump en ze moeten hem ook regelmatig helpen.)Jasmijn:

Blond haar. (vb: Joep strijkt door haar lange, blonde haren heen.)

Blauwe ogen. (vb: Jasmijns blauwe ogen glinsteren van verliefdheid.)

Verdrietig (vb: Jasmijn barst in tranen uit!)

Dankbaar: (vb: Graag, zegt Jasmijn dankbaar.)

Bang: (vb: Mam, Tim gaat toch niet dood hè?)

Overstuur doordat Tim in coma ligt, ze reageert het op haar kleine broertje af.

(vb: Lig stil! Roept ze zo hard en boos als ze kan.)9. waar speelt het verhaal zich af:

Het verhaal speelt zich af in het ziekenhuis. (vb: Tim ligt nu alweer een maand in het ziekenhuis.) Tim ligt in coma dus moet lang in het ziekenhuis blijven.10a. wanneer speelt het verhaal zich af:

In deze tijd. Tim ligt in het ziekenhuis en daar hebben ze erg modern apparatuur. (vb: Ze kijkt naar Tim, die vol slangetjes en elektroden zit, en al het apparatuur boven zijn bed.) dat hadden ze vroeger niet.10b. wat is de verteltijd:

De verteltijd is 185 bladzijden.10c. wat is de vertelde tijd:

4 maanden. (vb. Na 4 lange, spannende maanden mag Tim nu eindelijk weer naar huis, vertelt Jasmijn tegen Loek.)11. hoe begint het verhaal:

Het verhaal begint meteen met het ongeluk. (vb: Plotseling is de lucht vol geluiden. Gierende banden, piepende remmen, een harde klap, een schreeuw, en dan niets meer. Een auto staat scheef op de weg. Dan ziet Jasmijn dat Tim op de grond ligt. Hij ligt lijkbleek en stil op straat, zijn hoofd opzij, en zijn ogen gesloten.)12. wat is het belangrijkste probleem? Hoe loopt het af:

Tim krijg een ongeluk en komt in het ziekenhuis terrecht. Hij raakt in coma! Na 4 maanden in het ziekenhuis gelegen te hebben mag Tim eindelijk naar huis en is weer helemaal opgeknapt.13. open of gesloten einde:

Gesloten einde. De droom van Jasmijn is eindelijk uitgekomen. Tim is wakker geworden en mag naar huis. (vb: Ze voelt zich blij, licht en intens gelukkig. Haar droom is werkelijkheid geworden.)14. welk perspectief:

Vertelperspectief.

(vb: Huiverend trekt Jasmijn haar jas dicht.)

(vb: Jasmijns gezicht is nat van de tranen en haar mond voelt droog aan.)

(vb: Jasmijn probeert de aquarel na te tekenen.)15. verklaar de titel:

Word toch wakker!

Tim is aangereden door een auto. Hij is er ernstig aan toe, hij ligt in coma. Iedereen hoopt natuurlijk dat Tim snel wakker wordt! Vandaar de titel: Word toch wakker!16a.

Ik kon het boek niet wegleggen. Ik heb het in een keer uitgelezen, want ik vond het zo spannend ofdat Tim uit zijn coma zou komen en ofdat hij weer helemaal beter zou worden, zodat hij weer lekker naar huis kan. Ik leefde helemaal met Jasmijn mee, ik vond het zo zielig voor haar en ook voor Tim’s ouders. Ze hebben zich allemaal zo sterk gehouden! Dat vond ik echt heel knap!16b.

Ik had dit net zo goed als Tim mee kunnen maken. Als ik bijvoorbeeld de straat over zou steken en ik kom onder een auto terrecht dan kan ik ook in coma raken. Dus dit verhaal kan echt gebeurd zijn! Het is een goed verhaal. Het heeft een logisch begin en einde. Het is geen voorspelbaar verhaal, het blijft steeds spannend dus het is niet eentonig en ook helemaal niet saai.16c.

Ik lees graag boeken die over problemen en vervelende dingen gaan, die vind ik altijd heel interessant! Ik houd niet van boeken die apart zijn en dat het verhaal bijvoorbeeld nooit echt gebeurt kan zijn. Ik houd niet van fantasieboeken!16d.

Het is een heel makkelijk boek. Er worden makkelijke woorden gebruikt en gewone korte zinnen. Er komen geen moeilijke namen of woorden in voor! Ik heb geen een woord op moeten zoeken in een woordenboek. Het is echt een boek dat voor kinderen is geschreven. Ik raad het echt aan om dit boek te lezen! Heel interessant en gemakkelijk!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen