U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : William Johns - Biggles En De Verborgen Stad.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=484 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 557 woorden.

Samenvatting
In de eerste Wereldoorlog heeft het Duitse oorlogsschip, de “Dresden”, een op de Engelsen buitgemaakte schat goud verborgen op Tierra del Fuego, een eilandengroep helemaal in het zuiden van Chili.
Biggles die voor de Engelse regering werkt en zijn vrienden Algy, Ginger en Bertie kregen de opdracht om die schat op te zoeken, ze gaan ernaartoe met papieren dat ze komen om de twee verdwenen plantkundigen, Carter en Barlow.

Als ze in Chili aankomen worden ze nogal onvriendelijk ontvangen door de eigenaar van het vliegveld daar, Gontermann, van wie de vader op de Dresden heeft gewerkt.

Er is een aanwijzing van op welk eiland het goud moet liggen, vanaf de top van het eiland kan men twee bergen op een lijn zien liggen, dus ze gaan op zoek naar het eiland waar het goud verborgen ligt, ze zijn allemaal piloten dus zoeken ze vanuit de lucht.

Na enkele weken zien ze een soort tent op de grond staan en ze besluiten te landen. Tot hun verbazing blijken het de plantkundigen te zijn, maar Barlow is er slecht aan toe, want hij is neergeschoten door twee mannen op een eiland. Op dat eiland hebben ze het goud gevonden, maar ze hebben het toen verplaatst
Als Biggles en zijn vrienden Barlow hebben behandeld tegen de schotwond komen plotseling Gontermann en de twee mannen die Barlow hebben beschoten tevoorschijn, die proberen dan of de plantkundigen van het goud af weten, maar die doen alsof ze niks weten en de mannen vertrekken.

Uiteindelijk laat Biggles een schip komen om het goud te komen halen en dan hebben ze hun missie volbracht en kunnen ze weer naar Londen.

Hoofdpersoon

Biggles
Hij is een Inspecteur bij de internationale luchtpolitie, hij heeft ook in de oorlog als gevechtspiloot gevlogen.
Zijn probleem is dat hij het goud moet zien te vinden in een enorm uitgestrekt gebied.
Hij heeft een vriendelijk karakter, wel een beetje wantrouwend. Hij begrijpt ook snel dingen.
Hij is ongeveer zestig, want hij heeft nog in de eerste Wereldoorlog gevlogen en had toen al vrij veel ervaring en dit boek is geschreven over na de tweede Wereldoorlog, maar dat blijkt niet uit het verhaal.
Hij is goed bevriend met Algy, Ginger en Bertie, de twee plantkundigen worden door hem gered, maar verder kennen ze elkaar niet erg goed, Biggles vertrouwde Gontermann al vanaf het begin niet.

Bijpersonen

Algy, Bertie en Ginger
De drie beste vrienden van Biggles, ze worden niet echt veel genoemd in het verhaal

Carter en Barlow
Dit zijn de plantkundigen die het goud vonden, Barlow werd neergeschoten.
Ze zijn eerlijk, want ze willen het goud wel aan de oorspronkelijke eigenaar teruggeven.

Gontermann
Hij is de eigenaar van het vliegveld bij de Tierra del Feugo.
Hij is een onvriendelijke man die alles doet om het geld te pakken te krijgen.

De onbekende schutters
Over hun is geen informatie bekend, behalve dat ze met Gontermann samenwerkten.

Ruimte

Het speelt zich af in het zuiden van Zuid-Amerika, ongeveer tien jaar na de tweede Wereldoorlog.

Mening

Ik vind het een leuk boek, het is spannend en er gebeurt veel in zonder dat er te grote stukken zijn waar helemaal niets gebeurt.
Er staan goede plaatjes in die goed bij dat stuk tekst passen.
Het is wel op sommige plaatsen een beetje kinderachtig geschreven, maar dat ligt niet aan wat er gebeurt, maar aan hoe het geschreven is.
Ik geloof dat het wel een beetje anders is vertaald dan dat het oorspronkelijk is geschreven, want de andere Bigglesboeken zijn wel wat minder kinderachtig geschreven.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen