U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Herman Brusselmans - Guggenheimer Wast Witter.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=3721 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 420 woorden.

Op een dag besloot Guggenheimer, na het succes van het commerciële televisiestation B.O.N.A.N.Z.A, een reclamebureau te starten. Iemand die hem daarbij kon helpen was zijn vroeger legermaatje en tevens headhunter, De Volder. Hij liet Debbie, zijn secretaresse, De Volder de opdracht te geven voor een Copywriter te zoeken. Guggenheimer ging daarna in een bescheiden restaurantje eten. In het restaurantje maakte hij kennis met Sissi, een vrouw uit de reclamebranche die nu met haar geschrifte broer een zeisenfabriek openhoud. Guggenheimer besluit haar aan te nemen. Daarna ging hij met zijn tuinmanen en chauffeur, Jules, een bezoek brengen aan zijn bordeel. In zijn bordeel komt hij de burgemeester van Gent, Beke, tegen die hem vraagt of Guggenheimer iets kan doen aan zijn sex-appeal. Guggenheimer beloofd hem een pruik van De Nockere. De Nockere was een pruikenfabrikant waarmee zijn ex-vrouw was gaan lopen. Vervolgens gaf hij zijn lijfdokter, Tugor, de opdracht de vrouw van de Rabbi die met zijn kuisvrouw aanpapte te vermoorden. Zijn kuisvrouw en kokkin hadden namelijk een verhouding, Guggenheimer had hiermee geen probleem maar hij vond het aanpappen met de rabbi toch beter. Nu moest hij wel uitkijken naar iemand voor zijn Kokkin.
De volgende dag ging Guggenheimer zijn therapeute, Phaedra, de bons gegeven. Vanaf het moment dat hij Phaedra al kent heeft Guggenheimer haar proberen in bed te krijgen, maar dat lukte maar niet en hij had er schoon genoeg van. Daarna ging hij naar zijn kantoor om met Sissi enkele zaken te bespreken in verband met zijn reclamebureau . Vervolgens ging hij een pruik van De Nockere kopen die hij insmeerde met Gortenpap en aan de burgemeester gaf. In de namiddag kwam een ex-dichter, Ivo De Vos, gestuurd door De Volder, solliciteren voor Copywriter bij zijn nieuwe reclamebureau. Zijn medewerksters Sissi werd hopeloos verliefd op De vos. Guggenheimer stuurde ze beide naar een café en ging zelf naar de kandidaten die op zijn advertentie voor dienstmeisje waren afgekomen. Een van de dienstmeisjes was Yasmina, een ex-starletje en tevens Lesbisch, die hij al weken zocht om te koppelen aan zijn kokkin. Plots belde de burgemeester razend dat hij uitslag had gekregen van die pruik.Later hoorde hij dat De Nockere failliet was gegaan door een milieutax van de gemeente, dat zal hem leren mijn vrouw af te pakken dacht Guggenheimer. Hij kocht de pruikenfabriek van De Nockere en de zeisenfabriek van Sissi op.Hiervoor maakte hij gigantische reclame op zijn televisiestation.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen