U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jan Terlouw - Kunstrijder.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=472 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1052 woorden.

Samenvatting
Hoofdstuk 1 en 2:
Patrick kent Tom al sinds zijn zevende. Ze hadden elkaar ontmoet bij de GENGK ( gehandicapte- en niet gehandicapte kinderen. Tom is doof en Patrick kan niet meer lopen. Op een avond lopen ze samen op straat en zien een meisje van hun leeftijd met een schilderij onder de armen. Ze gaat naar een museum en slaat daar een raampje door. Ze brengt een schilderij terug dat al een hele tijd geleden gestolen was. Tom gaat in het raampje en ziet het schilderij. De volgende dag was er een politie in actie gekomen, omdat dat raampje was ingeslagen. Ze keken of er iets was verdwenen. Maar er was niets te zien. Tom gaat naar het museum met Patrick en gaat samen met de directeur in de kelder kijken. Het schilderij was er niet, wat vreemd.
De volgende dag staat deze kop in de krant: GESTOLEN SCHILDERIJ DUIKT OP! De directeur had een envelop met een foto van het schilderij gekregen. Hij kon het schilderij voor een half miljoen krijgen. Tom en Patrick willen het meisje, Victoria Roerig opbellen, maar ze was de hele tijd niet thuis.
’s Avonds zijn ze naar haar huis gegaan. Toen zagen ze haar ineens weerkomen met een schilderij in haar hand.
Hoofdstuk 3 en 4:
Patrick gaat met Victoria praten, hij zei dat hij haar had gezien bij het museum, dus heeft ze het hele verhaal uitgelegd aan Patrick:
Ze vertelt van het ongeluk waarbij haar moeder is omgekomen. Haar vader had op een feest gedronken en is daarna gaan rijden. Ze raakten het viaduct en toen zwaaide de auto dwars over de weg. Toen botste de auto tegen een vrachtauto en de auto lag op de kop. Victoria had nergens pijn. Vader, moeder en Tony bewogen niet.
Vader had een hersenschudding. Moeder was overleden, en Tony is verlamd en kan niet meer praten. De chauffeur van de vrachtauto is Willem van Schuppen. Hij was ook erg geschrokken, hij heeft zijn telefoonnummer aan Victoria gegeven als er iets was.
Vader was er weer bovenop, en voor Tony konden ze niets meer doen in het ziekenhuis. Vader nam de hele tijd schilderijen voor Tony mee. Die hingen de hele tijd achter een gordijn, niemand anders mocht ze zien.
Victoria zag in de krant staan dat er schilderijen gestolen waren. Zij heeft er foto’s van gemaakt en laten vergroten en er een lijst omheen gedaan. Ze leken net echt. De echten heeft ze terug gebracht, maar elk schilderij bij een ander museum. Bij een museum werd ze neergeslagen. Die mensen hebben het schilderij meegenomen, en waarschijnlijk ook dat andere schilderij uit de kelder gehaald.
Hoofdstuk 5 en 6:
Tom dacht dat meneer Hendriks de dief was, dus gingen Patrick, Victoria, Tom en Lucie meneer Hendriks opwachten. Lucie is blind. Ze hadden een plannetje bedacht. Lucie vroeg aan meneer Hendriks als hij wou helpen oversteken, maar plotseling kwam er een auto aan en die mannen in de auto ontvoerde ze. Ze werden geblinddoekt. De mannen wisten niet dat Lucie blind was. Ze werden naar een oude school gebracht. Meneer Hendriks zag de 2 schilderijen. Hij moest kijken of ze echt waren. Daarna werden ze weer geblinddoekt en teruggebracht.
Het leek Patrick een goed idee dat Tony bij de GENGK kwam. Die middag ging Victoria mee met Patrick om kijken of het iets was. Ineens kwam Lucie eraan. Ze schrokken allemaal. Waar kwam zij ineens vandaan? Ze wilden alles weten.
Lucie werd door de politie opgehaald. Ze moest wat vragen beantwoorden.
Ze zei: ,, Als we nou met de auto gaan, kan ik je er zo heen brengen.
Ze deed alles op gevoel. Die morgen had ze goed opgelet waar ze allemaal reden. De politie stond met open mond te kijken toen ze bij de oude school aankwamen waar meneer Hendriks het over had gehad.
Jammer genoeg waren de mannen er niet meer, en de schilderijen waren ook weg.
Hoofdstuk 7 en 8:
Tom en Patrick moesten met de politie praten. Ze dachten dat Patrick en Tom de schilderijen hadden gestolen. Patrick’s moeder is erg nieuwsgierig.
Een paar dagen later krijgt Patrick een idee. Hij denkt dat hij weet waar de schilderijen zijn. Die school waar Lucie was geweest moest worden schoongemaakt. Hij kent de man die dat doet, Gert Veenman. Hij moest nou een school schoonmaken die nooit meer wordt gebruikt. Hij had ook de sleutels van die andere school.
Met z’n drie├źn gaan ze naar de school waar Gert Veenman nou moet schoonmaken. Victoria en Tom gaan naar binnen. Patrick blijft buiten. Een half uur later komen ze met 2 schilderijen buiten, de Metsu en de Reynolds.
Ze brengen de Reynolds naar Jan Steen-museum. De Metsu is klein en houden ze voorlopig nog in de fietsenkelder bij Patrick thuis.
Hoofdstuk 9 en 10:
De Metsu brengen ze naar het Nieuw Provinciaals museum.
Patrick is verliefd op Victoria, maar hij denkt dat zij hem niet leuk vindt, omdat hij in een rolstoel zit.
Patrick, Victoria en Tom hebben alle schilderijen uit de kamer van Tony gehaald. Die schilderijen brachten ze naar:
* 1 naar Jan Steen-museum
* 1 naar de burgemeester
* 1 naar de schilderacedemie
* 1 naar de kerk
* 1 naar een sportwinkel
Elke keer stond het met grote letters in de krant dat de schilderijen waren teruggebracht.
Een paar dagen later stond in de krant dat de Metsu een vervalsing was.
Wie kan die nou hebben verruild?, en zij denkt de hele tijd dat Patrick haar niet leuk zal vinden.
Victoria belt daarom Patrick niet op, en daarom belt Patrick Victoria niet op.
Hoofdstuk 11 en 12:
Agent Sparendonk van de SOLIDE (verzekering van schilderijen) komt bij Patrick en Tom. Hij weet dat hun er iets mee te maken hebben.
Als hun het niet vertellen schakelt hij een inspecteur in. Ze wachten nog een paar dagen voordat ze hun verhaal vertellen.
Victoria en Patrick zien elkaar weer sinds 3 weken bij de GENGK. Tony gaat naar de GENGK.]
Ze zijn allebei erg verlegen. Die avond op bed komen er tranen tevoorschijn bij Victoria. Ze wou dat Patrick haar leuk zou vinden.
Hoofdstuk 13 en 14:
Meneer Wijngaerden had de echte Metsu in huis. Ze hebben hem weer verwisseld in het museum met de vervalsing.
Vioctoria heeft tegen Patrick gezegd dat ze veel om hem geeft. Patrick zie hetzelfde terug.
Agent Sparendonk kwam weer langs, Patrick vertelde het verhaal.
Nou is alles weer goed gekomen, alle schilderijen zijn terug waar ze horen.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen