U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Herman Van Campenhout - Sarajevo.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=458 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 513 woorden.

Samenvatting
1. Wat voor soort taal wordt er in het boek gebruikt?

Voor mij was het gewone taal om te lezen want ik had het in twee dagen uitgelezen, dus ik kon er lekker vlot doorheen. Het is ook geen boek dat je grappig moet laten zijn of officieel, maar het moet met gevoel. Ik denk ook niet dat de schrijver het bedoeld heeft om het schokkend te laten zijn maar hij wou dat de mensen wie dit zouden gaan lezen hoe het daar was en hoe er een oorlog is dus is de taal altijd schokkend. Er wordt gelukkig veel directe rede gebruikt. Dat leest een stuk makkelijker.
Er komt geen dialect in voor maar wel engels en Servo-Kroatisch.
“Kako se zovete? Hoe heet u?
Kako ste? Hoe gaat het met u?
Ja sam Flamanac. Ik ben Vlaming.”2. In de plaats van wie de figuren zou je willen zijn, en waarom?

In de plaats van Steven de Koninck want die kon als hij er niet meer veilig genoeg is weg. En het lijkt me ook heel erg fijn dat je daar aankomt en allerlei goed eten kan geven waar ze dan zo superblei mee zijn en die maakt ook heleboel mee. Ze zijn ook helemaal niet leuk maar je weet dan wel hoe het is om een oorlog mee te maken. Het maakt je denk ik ook een beter mens denk ik. Je geeft meer dingen weg je gaat zuiniger met dingen om. En dat allemaal in een paar dagen.3. Hoe is het boek ingedeeld en wat andere feiten over het boek.

In het boek staan geen plaatjes maar ik vind dat juist fijn omdat ik dat mijn eigen beeld heb hoe alles er daar uitziet.
De hoofdstukken zijn genummerd en het boek telt 119 bladzijden en het heeft 10 hoofdstukken.
De kaft van het boek vind ik heel goed bedacht. Op de voorkant staan er twee jongemannen die niet vrolijk kijken en de op de achtergrond staat er een flat die leegstaat met kogelsgaten erin en op de achterkant loopt de flat over in een tank waarachter een soldaat met een groot geweer ligt.
De uitgever is Dividsfonds/infodok en het is in 1996 uitgegeven. Het heeft geen prijs gekregen maar is wel genomineerd door de kinderjury in 1997.


4. Probeer aan te geven wat het onderwerp van je boek is.

De oorlog in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Hercegovina.

5. Als je het boek zelf geschreven zou hebben, wat zou je dan veranderd hebben?

De schrijver wou zelf ook niet dat alles zo was gebeurd omdat hij achter in het boek heeft geschreven; “Dit boek had beter niet geschreven kunnen worden. Want het gaat over iets dat beter nooit gebeurd was.
Omdat ik niet wil dat Robby vergeten wordt en omdat ik vrees dat onmenselijkheid het wint van liefde, geef ik Robby in dit boek een tweede leven.” En dit verhaal is gebaseerd op een waar gebeurde tragische liefdesgeschiedenis in het verscheurde ex-Joegeslavië.
Maar ik denk dat als de schrijver en ik en heleboel andere mensen de werkelijkheid zouden kunnen omdraaien dat er dan geen oorlog was maar alleen vreugde heerste in deze wereld.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen