U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Peter Van Gestel - Nachtogen.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=453 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 732 woorden.

Bibliografie
Plaats: Baarn

Jaar van eerste uitgave: 1996

Aantal bladzijden: 178


Samenvatting
2. Samenvatting:

Het boek nachtogen gaat over Laura, een meisje van dertien jaar. Ze is erg eenzaam, want ze heeft niet veelvriendinnen. Haar moeder vind haar een beetje mal en haar vader vind haar 'die slome die er niets van snapt'. Ze draagt een bril al sinds haar zevende en ze heeft er nog steeds een hekel aan. Ze vind zelf dat ze alles kan zien (zonder bril), ook in het donker kan ze alles zien. In haar kamer staat een vieze stinkende opgezette uil, waar Laura 's nachts tegen praat als ze wakker is, de uil heeft nachtogen waar hij erg goed mee kan staren. Op de dag voor haar verjaardag verslaapt Laura zich, waardoor ze het proefwerk biologie mist waar ze erg tegenop zag. Ze zou dat die middag in moeten halen, maar dan spijbelt ze. Ze gaat naar haar vaders kantoor om geld voor iets te eten te halen, daar ontdekt ze dat haar vader een geheime verhouding heeft met een opgetutte vrou die in een parfumeriewerkt. Daardoor is ze er van slag en zwerft ze die rest van de middag door de stad. Daar komt ze haar oudere nichtje Liesbeth tegen en later worden ze samen betraft op een diefstal van een lippstick in een warenhuis. Die avond gaat ze naar een feest op een woonboot, daar blijft ze de rest van de avond. Ook Liesbeth was op het feest en samen met Liesbeth en Tommie, de vriend van Liesbeth rijd Laura in een gestolen auto naar het zuiden. Onderweg nemen ze een lifter mee die Kris heet, hij is een halfjaar geleden van huis weggelopen en die brengen ze naar huis, maar daar blijft hij niet lang. Als hij even met zijn ouders heeft gepraat en Tommie aan Laura vraagt of ze verder kunnen, stapt Kris ook in en rijden ze naar een kasteeltje in de buurt waar ze gaan slapen. Als die ochtend vroeg met de auto naar huis rijden vliegt de auto ineens in de fik maar ze nog net optijd uit de auto glippen Kris loopt dan weg, weer terug naar huis en de anderen worden door een vrachtwgen naar huis gebracht. In dit boek speelt het verhaal in 24 uur af, allemaal opde dag en nacht voor Laura's verjaardag.

3. Het hoofdonderwerp is: De geheime verhouding van de vader van Laura. De schrijver wil met dit boek zeggen dat veel dingen in het leven vaak niet eerlijk zijn.

4. Dit boek heeft de titel nachtogen, omdat Laura in het donker alles kan zien, omdat ze nachtogen heeft. Kris heeft ook nachtogen.

5. Het verhaal speelt zich nu af, in het boek is het die dag winter, want er wordt gezegd dat het gras wit was geworden van de kou.

6. Het speelt zich af in de stad. En het grootste deel van het boek sppelt zich af in/bij het gezin van Laura en in de gestolen auto.

7. Het boek telt 25 hoofdstukken.

8. De genre van het boek: het is een roman en het behhort tot de genre problemen en ook een beetje avonturen.

9. Het boek is in de ik-vorm geschreven. De ik-vorm van het boek is Laura.

10. Laura is de hoofdpersoon van het boek. Ze is een vrij klein meisje met lang haar en een bril. Ze is erg eenzaam en praat met haar opgezette uil, ze denk heel filosofosch na en praat af en toe ook in zich zelf.

11. Naast de hoofdpersoon zijn Tommie, Liesbeth en Kris de belangrijkste personen. Tommie is een jongen van zestien jaar en houdt van gitaar spelen. Hij steelt vaak auto's en gaat er dan stukje mee rijden. Hij wil graag weglopen van huis. Ik vind hem naast de hoofdpersson een belangrijke persoon, omdat hij in een groot gedeelte van het boek speelt en ook een best belangrijke rol in het boek speelt. Liesbeth is het oudere nichtje van Laura, af en toe steelt ze dingen uit b.v het warenhuis omdat ze nooit geld heeft. Ook zij wil weglopen van huis en daarom rijd ze met Tommie in een gestolen auto naar het zuiden. Ook komt bijna in heel het boek voor en speelt een belangrijke rol in het boek. Kris lift mee met Liesbeth,Tommie en Laura als zij opweg naar het zuiden zijn. Hij is een best lange jongen van zestien jaar met ongeveer hetzelfde karakter als Laura.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen