U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Giles Diggle - Het Hanengevecht.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=449 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 796 woorden.

Bibliografie
Jaar uitgave: 1995


Samenvatting
Dougie is van zijn woonplaats naar Bridgeford verhuisd, omdat zijn vader daar een winkel had gehuurd, omdat ze daar dan een cafetaria kunnen oprichten: de Fish & Chip Shop. Al na een paar dagen als hij zijn hond Scooter uit wil laten, gebeurd er al iets. Hij had Scooter losgelaten en die rende weg. Hij wou hem achterna rennen en gaan zoeken. Toen zag hij een dode jongen genaamd Cruickie met naast hem een skateboard op de sportvelden van de school! Hij rende naar de concierge en die belde de ziekenwagen.

De volgende dag moest hij voor het eerst naar school. De school heette de Edward Sickert School. Het was een strak modern gebouw. Toen hij aan zijn klas voorgesteld werd vonden de meesten hem een sukkel. De eerste paar dagen haalden ze allerlei flauwe grapjes uit, omdat hij naar vis stonk. Zijn bijnaam werd al gauw Snoek.

Op een dag in de pauze stond er een groepje kinderen bij elkaar en hij hoorde gejoel. Hij ging kijken en zag er twee eersteklassers vechten. Hij ging ze uit elkaar halen maar toen kwam Wazzer. Het was een klein vies mannetje. Hij schold hem uit en liep weg.

Na ongeveer kreeg hij een soort vriend. Hij heette Knook. Het was een lange jongen met rood haar en met sproeten. Hij dacht dat Wazzer Cruickie had doodgemaakt met een van zijn honden. Verder legde uit wie Wazzer was en wat hij deed. Het scheen een soort leider te zijn over de hele school. Hij organiseerde de zogenaamde Hanengevechten onder de eersteklassers die de Hanen genoemd werden. Dan kwamen de Runners, dan de Schapers, dan de Stekers en tot slot de Priem: Wazzer. Knook, Emma en Eddie wilden de organistatie van de Hanengevechten al lang uit de wereld helpen, maar het was ze nog niet gelukt. Knook vroeg of dat Snoek daarmee wilde helpen. Hij vond dat goed en ze bedachten samen een plan.
Eddie dacht dat ze dat ze dat het beste konden doen via het netwerk op school, want de rest mocht niet merken dat ze dat deden! Iedereen vond het goed en ze gingen aan de gang.
Elke dag typte er iemand iets in en zo konden ze toch nog contact hebben. Eddie zou elke dag uit zijn raam kijken naar Wazzer zijn huis, want hij woont er tegenover.
Op een dag als Wazzer en zijn broer weg zijn nemen Snoek en Knook een kijkje in zijn huis. Ze vinden een muilkorf en ze gaan weg, want ze denken dat ze het bewijs dat Wazzer Cruickie heeft doodgemaakt.

Een week later ontsnapte de hond van Snoek. Hij dacht dat Wazzer hem had en dat hij hem wou doden, dus volgden Snoek en zijn vrienden s avonds het busje van Wazzer zijn broer. Het ging naar een weiland ver buiten het dorp. De koplampen gingen uit en er kwamen honden uit het busje.
Er kwamen steeds meer mensen en honden. Ze gingen allemaal de schuur in. Vier mannen bleven buiten om wacht te houden. Knook en Eddie hadden die vier zo uitgeschakeld, want ze waren allemaal stomdronken!
Na een tijdje hoorden ze veel gejuich vanuit de schuur. Knook en Snoek gingen met een ladder het dak van de schuur op en keken wat er aan de hand was.
Eddie en Emma stonden onder met brandbommen. Snoek keek door een raampje naar binnen. Hij zag het skateboard van Cruickie staan en toen wisten ze zeker dat Wazzer hem doodgemaakt had. Hij zag ook dat er twee Hanen aan het vechten waren en dat er veel mensen omheen stonden. En toen zag hij ook zijn hond Scooter. Ze klommen door het raampje en ploften op de grond. Iedereen schrok en deinsde achteruit. Wazzer kwam naar voren en schrok ook toen hij zag dat Knook een brandbom in zijn hand had. Hij was van plan om hem aan te steken als Wazzer niet snel naar achteren ging. En hij ging wel naar achteren. Snoek pakte Scooter en het skateboard en rende samen met Knook weg de schuur uit. Toen ze buiten waren hadden Eddie en Emma al een stapel pallets gemaakt, en ze gooiden de brandbom erop. Zo konden ze er niet uit! Snoek belde de politie en zo werd
iedereen opgepakt en werden er geen Hanen- en hondengevechten meer georganiseerd!!!!!!!!!!!


Mening:
Ik vond het een erg mooi boek, want ik houd wel van een boek waar het over computers gaat en in dit boek gaat het daar ook over. Het stonden af en toe wel moeilijke woorden in, maar voor de rest was het niet zo moeilijk om het te begrijpen.

Ik vond het moment spannend toen Knook en Snoek door het raampje van de schuur naar binnen kwamen, want dat was erg spannend omdat hun maar met twee waren en Wazzer met een stuk of dertig!


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen