U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Gloria Whelan - Vaarwel, Vietnam.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2306 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 322 woorden.

Titel

Vaarwel, VietnamUitgever

LemniscaatKorte Samenvatting

Het dorp.

Mai en haar familie wonen in Vietnam. Mai heeft een broertje en een zusje. Grootmoeder woont ook nog bij het gezin. Grootmoeder is een genezeres, in Vietnam is het eigenlijk verboden dat vrouwen zulke 'banen' hebben. Grootmoeder wordt al een tijd gezocht door de autoriteiten daarom hebben ze een plan bedacht om te gaan vluchten.De tocht.

Eindelijk was het dan zover het gezin liep 's nachts uit het dorp weg. Het was twee dagen lopen naar de stad waar ze heen moesten om de boot te pakken naar Hong Kong. Vader die had gratis plaatsen kunnen regelen in de boot omdat hij wat afwist van motoren. Er was nog een vrouw en een kind die ook gratis mee mocht, omdat zij een dokter was.De reis.

Al gauw werd de motor gestart die eerst nog even gerepareerd moest worden. Er was niet veel eten aan boord, de mensen kregen daarom ook maar 1 maaltijd per dag. Op de reis werden veel mensen zeeziek.

Ineens zagen Mai en Kim, het meisje dat ook gratis meemocht, een jongen drijven in de zee op een stuk hout, hij was er snel uitgevist. Z'on twee dagen later kwam de stad in zicht.De zilveren stad.

Ze werden naar een kamp gebracht.

Iedereen kreeg een eigen verdieping Mai en haar familie die werden naar de bovenste verdieping toe gestuurd, alleen ze hadden geen dak boven hun hoofd.

Steeds meer mensen werden weer terug gestuurd naar Vietnam voor de familie van Mai was nog hoop dat ze doorgestuurd werden naar Amerika. Kims moeder moest ook opeens naar Vietnam, omdat ze de zieken hielp.

Ze ging naar het gevangenenkamp en daar deed ze of ze erg ziek was. Ze moest naar een ziekenhuis en zei daar tegen de dokters dat ze mensen hielp om van hun ziektes af te komen. De dokters regelden dat ze ook naar Amerika kon.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen